Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

JATuH CiNtA LaGik...

Salam...

Haa,,,tu dia N3 kali ni...
mcm lagu la plak..

"jatuh cinta lagi..."
"lagi2 ku jatuh cinta"

tapi...uolss jgn salah sangka yer...chenta hamba..ttp pada en usben..heheheh...
jatuh chenta aku kali ini adalah kepada....jeng..jeng....







First time dengar nama "BIG APPLE"...wah cam best jerk nama kedai tuh....hehehe..
igt kedai juai baju ka...(utk owang2 yg big n bentuk badan cam epal..wahahaha..)...

















rupa-rupanya....



IT'S "DONUT"....mmg sedap uollsss...aku dah terpikat...ohhh...En Usben..bole tak lanjer sayer lagik ituh DOnut...:)..awak sgt memahami...

ProsPeriTy....?

Ha...tu dia tajuk entri kali ni...
Ari minggu baru2 ni..me my kids n en usben jenjalan kat "ALAMANDA,PUTRAJAYA"..
Seminggu sebelum ituh aku dah dok nyanyi kat tinger usben b la dia nak bwk
isteri chubby dia neh mkn itu beger..yg setahun sekali jerk jumpa..tuuu..diaaa...(p/s:sian kat aku..padahal da lama da itu bege dah kuaq..punya la sabaq nak mkn bersama suami terchenta..)
bukan senang nak mkn tau itu beger..time nak qhaya china jerk baru muncui...:)

Heeeheeee...oleh kerana en usben pun da x tahan dengar nyayian hamba neh..
maka dia pun bawak la ke restoran McD.....yessss...meh kita tgk...aperkah disebalik
"PROSPERITY"...




Haaa..da tgk kan..kan...thats why la aku ckp kat usben kita harussss p makan..hahahha..



sedap tak..??? ngeee...yg beef tuh tuk my usben terchenta...n chicken for me...:)
N.."HAPPY MEALS" for my kids...






sumer makanan dah terhidang...so..its time to eat...yeah...





tuuuu dia...twister fries...bentuk 's'..

DAN...inilah masanya.....



oh ya..lupa pl…

CUTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII................

HUHU...

MINGGU DEPAN COTI PANJANG UOLLLLSSSS...
TAPI...
WE ALL X DER PLAN APE2 LAGIK..
EN USBEN MASIH MENDIAMKAN DIRIK....HUWAAAAA...
(p/s: abang..kita nak dok Putrajaya jerk kerrrr?????)..

YG PASTI AKU KEJEEEEE...WALAUPUN GAMAI OPISMATE YG AMEK CUTI 2HR...
DAPAT SEMINGGU...AKU??????....WAAAAAAAAAAAA...:((...SEDIH...KENA KEJE...
X LEH AMEK CUTI..
BECOZ...
LEPAS RAYA CINA NI NAK AMEK CUTI 3HR...:)

KEPADA UOLLLSSS YG BERCUTI...SELAMAT BERCOTI PANJANG....HUHU...
YG ALEK KG...SEMOGA SELAMAT SAMPEI KE KG...(jelesnyer..:(...)
YANG P COTI2 MALAYSIA....JAGA KESELAMATAN ANDA ...
YG TAK P MANA2 MACM AKU...SILA LAH WAT APE2 YG PATUT KAT UMAH TU YER...:)...

OK...CHOWWWW..!!!!!....HUWAAAAAAAA....:((....:((....:((

SELAMAT PAGI MAMA...!!!!!!

Huhuhu...lagi2..my kids..my kids..of course ler..ni kan blog aku...
segalanya pasai aku...hehehe..ngan marah aaaa..
Hari ini...pagi2 lagik aku dah dikejutkan ngan suara anak kechilku..huhu..
"mama..mama..ucu..."..ngan mata yg x baper leh nak bukak..aku pun mangun ler
wat susu wat si adik..(p/s: nak citer pasai adik..klau mintak susu..dia akan teman
aku sampai ke dapur...heheh)...ok..setelah dpt susu coklat lemak berkrim ituh..adik
pun berlari-lari chomel masuk bilek..baring..minum susu ngan sioknya...(sian adik lapo)..aku pun sambung tdo....zzzzzZZZZZZZZ..

Tak sampai setengah jam...dengaq plak si abang merengek2...hmmmm..nak susu jugak la tuh..biasanya aku sediakan air lam botoi kot2 dia bangun malam2..tapi,,..kali ni b la bg tanak plak..mungkin lapo kot...hmmm..en usben mcm x der gaya nak mangun pun..hukhuk.sekali lagik...demi anak terchenta..aku mangun la sediakan susu..(p/s: citer pasai abang lak..dia akan nanges jerk b la nak susu..x penah pon teman mama p dapoq..)..pas da dp…

Batang Paip AjaiB...

Uiks...

Salam uollllssss..!!!!!

penah tengok paip tu tak uolllssss...
ha..kalu uollllssss pandai...kat manakah batang paip ni...?????...
ha..meh tgk dekat c kit...



penah tgk tak?????
first time tgk..ish..uniknya..ada paip besaq ataih bangunan..masa tu dr putrajaya
nak alek temerloh...siap amek gambo ko...ish..punya la takjub..hehehe..

oH mY KidS....mmg kuat mamam...

my kids..oooohhh my kids....

salam uollllssss...
n3 kali ni sajerk nak cer pasai my little prince yg semakin nakai...
adui anak2..jgn nakai sgt no...mama penat...huhuhu...papa pun penat...hehehe..
ha..meh tgk picca my kids dok menjamu selera..







aqil yg mmg kuat makan..hehehe..dia ngah mamam double cheese bege ko...hmmm
actually...bege tu papa punyer..tapi oleh kerana aqil tengah lapo sgt..dia grab jerk.."mama..mama..nak..nak.."



tgk tuh..bukan main..selamba jerk muka dia..huhuhu..


akif steady ngan papa dia....:)



"erm..dap la mama..."



ish2..anakku...sedap sgt kahhh?????



hehe..disebabkan aqil dah makan sumer bege papa..so kena la oder lagik yg len..
ish2 yg wuat aku ni tekezut uollllsss...habes sebijik aqil mkn bege tuh...
n kesannya selepas mkn bege ituh...aqil pun tdoq ngan lenanya....zzzzzzzZZZZZ...
wokeh..tu sajerk citer ari ini...tq coz sudi baca yer...

fasion OH FASION.....

hmmm..tak nak komen manyak2..aku mmg x suka nengok pompuan pakai legging kuar rumah...mcm x pakai suar pun ader..
pakai kat umah jerk ok yerkk...

pEnATnyER.......takder pasai caik PASAL...

aduih...penatnyer ari ni...:(
sumer keje x jadik...
why...why...why....hmmmm..
nak uruskan ASB en usben ......x jadik..gamai gler kat owang kat bank..
tak leh tunggu lama coz rush time ngan "kak wan" nak sopin kasut kat
jualan gudang "LEWRE" shah alam..tq "K.zie coz kasi INFO...:)...kuar awal
gak la kul 12.00pm..isau sesat..but..mmg betui2 sesat..:((..wawawawa...
akhirnya sampai "LEWRE" kol 2.00pm..OMG...sempat ker nak pilih ni?????
hmmm..lantok ler..alang da sampai..wink2..
akhirnya..sampai la kami kat juala gudang tuh...but..agak frust coz kasut yg
dihajati terlalu tinggi utk aku...huhu..so amek keputusan drastik..x yah beli...
wawawa..rugi ker..????...nak sedapkan ati..eh...manader rugi..nanti kalu beli
x pakai pon nak wat haper kan...so alek la aku ngan "kak wan" ngan tgn kosong..:(
sian aku...aduih..laponyer..pala ni dah berat..(p/s sakit pala jam kat shah alam+caik jalan p opis LEWRE x jumpe)..nak makan...nak makan...nak makan...adesss...
pak guar…

sUrPRisE...!!!!!!!!

Heeeeheeee...kali ni nak kongsi cerita pasai surprise party besday utk aku...walaupun dah bberapa bulan telah berlalu..tapi aku rasa xnak lepaskan peluang utk aku masukkan dlm blogku ini..untuk menghargai owang2 yg sanggup bersusah payah kuar modal+tenaga semata2 nak sambut besday aku yg dah lama berlalu..(depa wat party selepas 2 minggu dr tarikh sebena besday..huhuh..)..but it's ok guys..i still luv uollllssss...ummahs..:D..especially to my boss..PN PARIDAH..my click..solehan n hajar..tq su much...:)...

actually..walaupun itu adelah surprise party..tapi aku dah macam dapat bau2..:D
akan ader sesuatu yg boss n my click nak wat..:)..tp wat2 mcm x tau jerk la kan..nanti x surprise lak nampak..heeeheee...ha..nak tgk gambo..???jommmm...


p/s..tgk..aku yg ala2 tekezut+malu..hahahahhah..

jom tgk lagik..picca aper yg ader..ha..gambo kek ngan makanan yg disediakan...

huhu..secrete recepi ko..hmmmm..yumm..yumm...


juadah di pg ituh...

majlis dimulakan dengan bacaan doa..oleh anak didikku..En.Soleh…

DUHAI KALBU...

Duhai kalbu.. Amat sukar kutafsir nurani yang membisu.. Walau pada haqnya.. amat lancar melontarkan kata-kata.. Dalam kepiluan menerima suratan.. Keredhaan yang utuh dibangunkan… Tertarah juga dek linangan air mata… Walau jasadi sedaya upaya memangkas semua itu daripada berpucuk di hati… Tapi apalah qudrat seorang hamba.. ilmunya tak terjangkau ke sebalik dimensi kehidupan…Kata hati kadangkala sememangnya amat sukar untuk ditelah

Sok kuat tiada maknanya seketika.. Hakikat insaniah yang lemah… Merungkai kebenaran… Ya Allah yang Maha Kuasa.. Ku tahu…inilah yang terbaik untukku.. Kerna mata kasarku masih belum berupaya untuk menerjah Natijah disebalik kepayahan.. Rahmat disebalik ujian… Dan nikmat disebalik musibah.. Kugagahi jua perjalanan ini..
salam uollsss..kepada yg sudi baca blogku ini..
kali ni sajer nak kongsi kenangan lam gambo neh..yg pada aku mmg x leh nak lupa ler...
x silap aku tarikh ni 14.7.2010..hehe..perasaan sungguh bangga..terharu..coz akhirnya dapat gak jumpa PM kita...bukan setakat tgk jerk..siap salam lagik..aduh...mmg x penah aku sangka..akhirnya...
mmg dalam sejarah ler aku rasa..
b la la lagik akan berulang..WallahuAlam..ntah2 aku da tuo masa tuh...
Anyway...thanks to my boss coz give me a chance...tq..tq..tq...dan bukan sajer dapat shake hand
ngan PM..tapi..shake hand itu bernilai RM1000..yahoooo....kita enjoy...

p/s: kalu pandai..caik ler muka aku kat ctuh..heheh..