Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2013

Syukur Allah nikmatmu!

Ramadhan yang ke-13
Alhamdulillah... syukur kan sampai jugak kita ke hari ini.. ;)... InsyaAllah penuh la poser aku tahun ni..ihihihi... Alhamdulillah...rezeki Allah bagi kan.. jgn ditolak!
Setakat ni berbuka puasa masih di rumah..masih air tangan aku lagik.. ok la tu kan.. so semalam dah ader bunyi2 org2 dlm rumah nak makan nasik lemak..jadik marilah masak nasik lemak kegemaran seisi kuarga utk berbuka nanti...heheh...
Sgt ala kadar je berbuka kami..macam taun2 sudah... aku mmg tak suka beli lauk kat bazar Ramadhan..sbb biasanya kalo aku beli aku akan ungkit dr aku berbuka sampai la keesokannya.. nak pulak peniaga2 ni kdg2 mcm nak mencekik duit jerk.. baik aku masak jerk..sampai sahur ley makan ..tapi tu aku lahhh..terpulang pada korang.. ader org tak sempat  nak masak..ye lah dah sampai umah masa dah 'time' nak tanak terpaksa la makan yang beli jerk..ye dak..??? tapi kuih mmg aku belilah...tu pun mahal dah aku rasa...seketol 50 posen..kecik bonar..nak wat gimana..nak buat ta…

Bacalah sayangku...

Tajuk mcm tak baper sesuai..hahaha..lantak....aper khabar korang.. letih erk pose... 

Lama dah nak share story ni.. baruuu jer berkesempatan. Ni anak sulung aku Muhd Aqil Haziq..umur 5 tahun sudah tapi ni gambo dia 3 tahun.. tgk gambo ni teringin plak nak mandi2 n picnic kat Port Dickson...hehehe...

Aqil dah pun lancar membaca..awal tahun ni lagi dia dah boleh membaca..Alhamdulillah... mama korang dulu 7 taun baru boley tau... sebenarnya Aqil kenal A B C  n 1 2 3ketika umer dia setaun lebey lagik..dan betui2 lancar masa umur dia 2 tahun... malangnya kami tak cukup budget nak hantar Aqil belajar kat sekolah2 best mcm Smart Reader ker.. kalu tak mesti 3 or 4 taun Aqil da boley membaca Malay n English.

Sekarang aku try2 jugak suruh dia baca buku english n Alhamdulillah dia jugak dah boleh baca..cuma perkataan susah2 tu mmg tak la kan.. mula2 kami sedari masa aqil umur 2 tahun..tiba2 dia tunjuk huruf "D" kat aku.. masa tu kat parking kereta The Mines...aku..ekehhhh...dah kenal …

Happy Belated Birthday Akif Hazim

Minggu lepas 6/7/2013 kami laki bini decided buat majlis birthday akif yg ke 4 ..
Sian dia dok tangguh2..tak potong2 kek lagi anak mama..huhu.. so preparation di buat..kali ni en usben kata tak yah masak..dia nak tempah jerk..yahooo...;)..lebieu yang..hahahah...senang la hati aku kan..

Sumer mende en usben uruskan..bab tempah kek..tempah kuah laksa johor n sate.....aku prepare yg mana patut jer lahhh...deco2 sikit...masak mee spaghetti tu..awas2 utk mkn laksa johor..mcm biasa tak ramai sgt pun aku jemput.. coz aku ni tak de pembantu..takut tak terlayan tetamu coz anak aku amni asyik nak melekap je kat mama dia nie..


Akif dgn kek ice cream dia...actually en usben da tempah kek lain... kek no 4 buat akif..tapi last minit si pembuat kek plak bleeding..masuk spital..hmmm nasib ko lah nak... tak dpt kek no.4,,kek eskrim pon ok kan..;)..sedap jugeks...
fuhhhh....mama lagik over nak tiup...
encik usben tetap nak wat seprise..dia order kek bentuk no.6 buat kami..ye lahhh besday akif sama plak…

Smart Perfumes

As salam...

korang..korang... aku ader jual mini perfume..original France..penah tgk SMART PERFUME ni..???



Ha...cenggini la rupanya.. 18ml ..kecik..senang nak bawak kemana2..saper yg suka bawak perfume dalam henbeg mmg sgt sesuai la beli ini perfume ..aku pon suka coz senang dibawak..ringan n paling siok bau dia tahan lebey 8 jam..(ni pengalaman aku pakai lahh..tak tau la kan..lain badan orang lain la ketahanannyer..)
Ready stok:
1.Pacific Paradise- Escada (woman) 2.Flowerbom Victor&Rplf (woman) 3.Be delicious -DKNY (woman) 4.Sentiment- Escada  (men) 5.Chrome Legend-Azzaro (men) 6.212 men 7.212 sexy men 8.Gucci (men) 9.Flower tag -kenzo (woman) 10. Play-chanel (woman)
ok..saper minat ley sms/wassap jer aku..0182630798 tak pun kalo malu nak talk2 leh la emel jerk hamreenz@yahoo.com ..jom wangi2 di hari raya..sure korang berbau harum jerk.. ehhh lupa nak kasi tau rege... berapa satu..????

RM25 SAHAJA jgn lambat korang..posmen pon nak raya tak lama lagi..jom oder cepat...;)ok bye..

Ramadhan tiba..Ramadhan tiba..

Hari ni hari Jumaat.. Alhamdulillah.. syukur pada Allah diberi kesempatan bertemu lagi Ramadhan untuk tahun 2013. Kalau tahun lepas aku sarat mengandungkan Amni, tapi tahun ni amni dah 8 bulan..dah berbuka sama2 pun..what a wonderfull moment..walaupun agak kelam kabut tapi aku ttp happy coz sumer insan yg aku sayang ader di sampingku..;)..amacam korang sumer...ok poser...???;P
Pagi tadik masa sahur Akif n Amni boley pulak bangun.. dah settle set up meja makan..aku pon gerak  en usben... baru nak mula makan tiba2 akif keluar sambil gosok2 mata..heheheh...aku pon tanya:
aku: Adik nak puasa ker ..?
Akif: tak nakkkk...(sambil geleng2 kepala )
tiba2 ntah mana dtg angin dia boley dia kemas satu rumah..abes sumer buku dia kemas elok2..mainan simpan dalam bilik...aku n usben pandang jerk dia ke hulu ke hilir...heheheeh...biasanya kemain malas b la aku mintak tolong...siap nanges2 lagi..tapi pg tadi sgt2 la mama tersentuh hati... rajin woooo...cam tu lahhh..tak yah mama nak suruh2...tup2 denga…

KIDZANIA KUALA LUMPUR-rombongan Taska

2 minggu lepas kami laki bini amek cuti hari Jumaat... hehe.. taska anak2 wat rombongan.. naper Jumaat?? Actually dah tetap tarikh bukan minggu lepas..tp at last minit LHDN ader program plak.. so tunda ke tarikh lain.. maybe cikgu2 dah deal ngan org Kidzania tapi tarikh 14/6 jerk yg kosong.. so tak pe lahhh.. kang tak join rasa besalah plak kat anak2.. sian derang.. org lain mak pak ader.. derang 2 beradik jerk..kan..??


Tiba @ Kidzania lebey kurang pkl 9.30am..tak ramai sgt lg orang..setelah diberi taklimat anak2 dibawa masuk..aku mmg teruja nak masuk tempat ni ..lama dah.. aku  ngan usben selalu dok ckp2  bla lalu depan bangunan kidzania time p IKEA..hehe..mcm tak cayer da dpt masuk..
Kanak yg sertai rombongan ni average 2 n 5 years.. hehe anak aku ler paling beso tuh.. Aqil..so anak2 mmg happy la dpt naik bus ..aku plak rasa penin nak loye..maybe da lama tak naik bus kot..
Saper da penah jejak kidzania ni..?? ..saper penah diam2 erk.. aku nak story pada yg belom penah jerk..heheh.. …