Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2015

Raya ke-2 (indahnya beraya di desa)

Salam Aidilfitri.. masih kita dalam bulan raya :).. 
So mcm mana.. dah byk pegi open house ke korang..?? Amboi sioknya makan2.. tapi jgn sampai over sudah la ye.. akak mmg tak reti nak makan2 sgt pegi open house ni.. kadang amek satu jenih makanan jerk.. yg lain akak hanya mampu memandang..kenyang kot.. tapi balik rumah rasa nyesal napa ak tak rasa itu ini..haihhhh.. :P..
Ada orang akak tgk pandai sgt makan.. kejap kang dia rasa tu..kejap kang amek mende lain pulak.. ishhh..pandai sungguh la menikmati makanan.. akak is kenot la dik..cakap macam akak ni badan kurus melidi kan...hahha..padahal.. ^____^.... nak buat camner..metabolisma tak brapa nak laju..huhu..
Hari raya ke -2 masih di kampung halaman en usben.. seriusly..akak mmg suka beraya kat kg usben..meriah..tak mcm rumah akak.. sedara mara dia ramai.. suka akak nengok derang ziarah menziarah..ala..makan kuih jerk pon.. bukan payah2 nak basuh pinggan mangkuk bagai.. basuh cawan2 jerk. lagi pun akak ada adik2 ipar yg sgt la baik2.. ta…

1 syawal 2015

Assalamualaikum..

Selamat hari raya semuaaaaa... ;)
Alhamdulillah.. akak pose penuh wehh taun ni.. hahahha..tu pon nak kecoh.. amacam raya korang?..
Taun ni akak beraya belah usben.. sebelum raya tu akak dah balik jengok ayah akak di Termerloh dulu.. malam Khamis terus zass ke Tg.Karang pulak.. malangnya taun ni tak rasa kemeriahan jalan jam kat Highway..kikiki..tu pon malang ker..??? akak alek Termerloh jalan lengang giler.. sama la balik Tg.Karang..pon lengang... haihhh..pelik jugak ye..ape pun syukur la kan..perjalanan berjalan lancar.. tak la berjam2 dalam kete..ye dak..???

Macam biasa.. raya di Tg.Karang menunya lontong..rendang..tapi akak tak sempat snap.. kelam kabut taun ni.. sbb family usben akak lepas salam2 raya kene kluar berhari raya terus..hahah..masa orang makan akak still sibuk uruskan anak2 n diri sendiri..acaner tu..???lagi sadis akak lupa nak salam raya tahun ni ngan usben..adoiiii... camner la boleh akak lupa.. sampai hari ni blom mintak maaf raya lagi..huhu.. malam ka…

Ramadhan 15 (ceritera puasa)

As salam..

Masih kita dalam bulan Ramadhan Al Mubarak.. Alhamdulillah..dah 15 hari dah puasa kan..ishhh..cepatnya..radio pon dah mainkan lagu raya.. ;).. terasa lain kan bulan puasa ni..maksud akak suasana tu.. hihi.. 

Ramadhan kali ni anak2 akak Aqil n Akif dah blajar berpuasa.. Alhamdulillah.. baru tinggal sehari jerk.. pasni tataw la akak.. sian gak tgk budak2 pose kan.. cuma akak terkejut tengok Akif.. pertama kali puasa dia dah boleh puasa penuh.. 

Aqil ponteng puasa:

Haha.. akhirnya dpt jugak akak tangkap anak tak poser..dengan kata lain nipu akak..kata poser tapi sebenarnya tak.. ala.mcm kita dulu2 gakkan.. tipu minum air masa amek air semayang kan..kan.. hahah.. tapi Aqil tipu makan lempeng yg akak buat masa sahur..hahaha.. giler geli hati akak.. ceritanya gini.. masa tu akak baru amek derang balik sekolah.. then rehat2 kejap.. akak suh Aqil mandi.. dia siap mandi akak pon pi solat dulu.. dah selesai solat..akak nak pi dapor nak kluarkan ayam dlm freezer.. tiba2 mata akak terpaku …