Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

kalau dah jodoh

dah ahad... alooo..esok dah kene keje.. tekak akak rasa perit2 ni... asik terbersin dr tadik..sampai jerit2 awra marah akak bersin masa dia ngah nenen..tekejut...kihkih..maafkan mama nak,, si kenit awra mcm dmm jerk..panas sket bdn dia,.. Allah.. dugaan lagi kah...?...baruuu je awra baik dmm 2 minggu lps...  mudah2an awra baik aje.. akk ade baca artikel..demam tu bagus., utk anak2 bina antibody baru... tapi jgn kau biarkan je anak tu demam bedah,,, kang ntah ape2 jadik kau salahkan akak pulek..p la jumpa dokte..yg tak best b la cuti ni masa naik keje kang...menimbon keje..adoiii lahh... masa tu mmg jgn harap la akak rajin nak jawab kol,,, huhu,., dah lama tak bawak anak2 jalan.,, so smlm ajak usben p mines bawak derang keluar tgk dunia..haha.. kalo akak tak paksa mmg dok rumah je la korang,,, nasib la dpt apak yg malas nak melayan anak p taman ke... main bola kat padang ke., mandi kolam free kat presint 9 ke,,.no no no..usben ai is not like that.. akak pon tak paham nape dia malas,, …

Dalam hati ade rama2 terbang

Lena dah kenit awra..kenit amni mcm besa..anje papa tu papa yg tdokan..huhu.. sorang satu handle baru le adil saksama ye dak..? Itu dinamakan tolong menolong dlm rumah tangga..haha..amboi kemahen akak kennn.? Abang2 blom tdo.. aqil tah ape kad dia nak buat.. akak suh dia keluar tanya papa..akif ade kat sebelah akak tadik..tak leh nak tdo kot dah keluar bilik dah..

Sekarang akak noticed awra nak masuk bilik tdo ekon.. kat ruang tamu b la malam terasa membahang..nak pulak b la semua pintu tutup.. awra akan nanges2 mintak bwk masuk bilik..on ekon ..bagi nenen..terus lelap mata dia.. tapi akak on ekon kejap je bedah.. kadang sejam.. paling lama pon dua jam je kot.. tak tahan kesejukan sgt lahh.. lg pon tak elok utk anak2 ni..asik selsema n batuk tak abes2.. masa baru masuk tdo je akak bukak.. selain tu nak jimat jugak dek non..bantu suami mana yg patut.. perbelanjaan makin bertambah..mana yg boleh kurangkan kita kurangkan..heheh..;)..

Tadi tengahari masa amek aqil dr pra sekolah dr jauh a…

Ketumbit

Sejuk ehh malam ni.. esok da keje..huwaaaa.. tak suke.. tapi agak2 akak bleh dpt mc ke sbb mata ada tumbuh ketumbit..
tiada edit untuk gambo ni yea..maaflah kalau ade yang ngeri tgk muka akak..
pertama kali dlm hidop mata akk dihinggapi ketumbit ni..Allah..sakit kemain erk..gatai pulak tu.. mlm sabtu baru ni la akk tonyoh2 mata..sampai nak tgk screen hp pon tak boleh..terasa mcm sakit2 kat mata..so akak tdo ...

Esoknya akak bgn pg..terasa sakit bawah kelopak mataku..huhu..terus bgn tgk cermin...cemeng dah sebelah...membengkak..arghhhh...acanet akk nak berdepan ngan org ramai..berdepan ngan somi sendiri pon ku tak sanggup..maluuuu...

Igt bla bgn pg tadi surut la bengkak tu..tp terasa makin membesar pulekss adoiiii...berdenyut2 sakitnyer...tgk2 dlm kelopak bwh mata tu dah kuar mata mcm bisul tu...td ms akk mandi try picit2...kuar nanah kau..akk ni bab picit takut sket..

Ni ngk skrin hp pon terasa berair mata
..akk tdo dulu la ye..agak2 dpt ke mc esok akk ni..haha..bye...

Bila awra demam (mistik)

Dah lama tak jengah blog..ade ke yg rindu kat akak..? Nampak ngat tak ade .huuhuuu.. sibuk sket lately ni..

Kali ni akak nak share satu kisah.. baru je berlaku pada akak..actually pada anak kenik akak..si awra..

Tapi sblm tu akak nak citer kisah akk pada satu Jumaat 2 minggu lepas.. akak balik rumah tengahari tu lps amek aqil dr prasekolah..

Tengahari tu akk balik rumah pasai akk nak tdo..hihi..lenguh betul rasa bdn akk..jadi.amek keputusan nak rehatkan diri kat rumah.. dekat pukul 2 gitu akk bangun n suruh aqil mandi nak siap2 ke opis.. minggu tu akk bawak aqil ke opis sbb tadika si comel tu tutup 2 minggu..ade budak kena penyakit kaki tgn dan mulot tu..tengah akk semayang zuhur.. tetiba akk terdengar mcm org ngah buka pintu utama rumah.. dlm hati takkan la papa alek..coz nak pkl 2 dahh.. tibe2 senyap..akk rasa syaiton tu nak kaco akk solat..huhu.. akk pon meneruskan solat n sampailah akk berdoa.. akk dgr aqil bukak pintu.. padahal ketika itu dia dlm bilik air.. akk jenguk aqil n…