Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

Detik itu makin hampir- feeling neves

Cepatkan masa berlalu.. tak sangka dah makin hampir..tinggal 2 hari lg mama akan jumpa anak yg mama kandung selama 9 bulan ini.. perasaan mama bercampur baur..eksaited+takut+sedih..

Eksaited sbb mama dah tak sabar menyentuhmu nak.. setiap kali gerakan kamu dlm perot mama, mama da bygkan ape kamu tgh buat..tgn kecil..kaki kecil.. Alhamdulillah.. sumer kelengkapan kamu dah mama settlekan semalam.. biarpun mama actually dah tak larat nak jalan.. tp tak pe.. demi kamu mama gagahkan jugak.. susah sopin bawak ramai2.. oleh kerana mama amek cuti seminggu awal jadi semalam mama bwk abg aqil teman mama beli kelengkapan terakhir..heheh..baruu tenang mama dpt memilih.. kamu tenang2 dlm perot mama ye nak.. tunggu hari Jumaat..

Takut-24hb hari tu dah jumpa pakar bius.. menurut dokte Radha bius mama agak berlainan kali ni.. sbb ni adalah kali 3 mama menjalani kaedah bersalin secara c-set.. so dokte kata mama akan dibius spinal n ditambah satu tiub lagi untuk epidural. . Owh.. dokte takut byk lekat…

28.2.2014

Assalamualaikum..

Hari yang ditunggu bakal menjelma.. tarikh dah booked.. tunggu hari itu menjelma.. moga ada barakah di hari Jumaat itu..ye aku pilih tarikh 28.2.2014 iaitu hari Jumaat untuk melahirkan.

Persiapan dah buat.. tapi baju baby aku blom basuh..huhu..tak masuk beg pun lagi.. cuma aku risaukan anak2.. ye lah mama tak de mungkin dlm 4 hari.. amni dah biasa tdo ngan mama.. mudah2an en usben reti nak handle sumer.. kena byk sabar b la nak handle budak2 ni..

Fizikal mmg dah tak larat rasa.. berat betul badan ni.. tambah2 bla baby mengeras.. nak jalan pun susah..terkengkang2 rasa jalan.. pergerakan juga adalah slow motion gitew.. dah makin dekat hari ni..masak pun makin malas.. sebenarnya tak berapa lalu masakan sendiri..hihi..:p.. kalo bole nak makan sodap2 jerk.. maklumla berpantang 44 hari.. siksa wooo..tapi tak pe.. mintak2 turun la berat ni.. mengandung kali ni paling berat.. 3 anak sebelum ni tak pernah cecah berat sekarang .. sedikit sbyk mmg merisaukan aku.. berapa ber…

Kurang "power"

Bersiaran dari depan tv.. atas sofa.. perut terasa kurang selesa.. rasa nak muntah lagi.. adakah kejadian pg tadi akan berulang..

Alkisah pg tadik.. bgn pagi mcm biasa.. kul 5.45am br masuk bilik ayor.. aku rasa ok jerk.. lepas dah solat..sedia keperluan anak2.. aku ke dapur nak buat susu.. tiba2 teringat dah byk hari aku tinggal makan iron tablet.. esok plak ader check up.. mampus kene leter lagi bp rendah.. aku amek iron telan ngan air..selesai.. buat susu laju2.. siap!!!

Kejut anak2.. ye hal mengejut aqil n akif bangun mmg mencabar kesabaran.. aqil ok sket pg tadi.. tak lama aku kejut da bgn.. tp akif.. dr 6.30 sampai kul 7.00 still tak mo bgn.. ini dah mendatangkan amarah kami laki bini.. dr kejutan yg lemah lembut dah menjadi gegaran di pagi hari..haihhh la.. akif tahun ni mcm tak de semangat nak sekolah..mungkin disebabkan aqil tak de bersama..kemain liat dia nak bgn pg..

Masa hantar aqil aku dah rasa penin2..loya2.. sudah..jgn aku pengsan masa hantar aqil dah..doaku dlm hati..…