Langkau ke kandungan utama

Catatan

Ralat keputusan peperiksaan 2016

Assalamualaikum..

Ade akak up entri pasai keputusan anak2 kan.. rupanya ada ralat uolls.. sistem ada masalah sikit masa tu..skrg kan semua guna sistem..heheh..rupanya mmg sekolah masih kita 6 matapelajaran teras sahaja utk kiraan peratusan markah..

Ada pro n kontra bila ni terjadi.. Aqil terus tukar jadik tempat ke 7 dalam kelas.. n no.10 dalam darjah.. Akif pulak terus ke no.14 dlm kelas..dalam darjah no.23..





Apa pun tahniah la buat anak2..Mama tau korang dah berusaha.. tapi kawan2 lain lagi hebat2 kan.. kita usaha taun dpn pulak ye..

Tapi hati mama berbunga2 kembali bila tgk result peksa KAFA diorang.. n mama tak expect langsung Aqil n Akif dpt cemerlang juga..



Akak sempat snap Akif punya keputusan jerk.. Aqil lupa nak snap..hehe..





Alhamdulillah..syukur mama nak..dua2 cemerlang.. doa mama agar anak2 cemerlang dlm ilmu dunia n akhirat ye.. Tahniah anak2 .. mama terharu.. jimat dwet mama coz dua2 dpt hadiah beg sekolah Nn alat tulis..haha..

Ok korang.. kalo pikir negative. .nega…
Catatan terbaharu

Keputusan periksa 2016

Assalamualaikum..

Lamanya tak citer ape2 kat blog ni.. sian ..dah la blog sendu..follower sendu..penulis blog lagiii la.. hihi.. tak pa..tulis blog ni bukan akak nak cari follower..saja siok2..

Baiklah..dah akhir tahun kan.. periksa sudah.. lega hati akak..anak2 pon bebas jer main tanpa ingat buku dah.. biar la.. biar diorang rest dulu.. kasi chance.. ;)..

Zaman teknologi ni mudah kan..nak semak keputusan peksa anak2 pon mudah..debar2 nak tgk keputusan peksa.. tuhan jer la yg tau..

Ada kawan share kat laman sosial facebook.. Dr Fadhilah Kamsah kata jgn riak show keputusan peksa anak ..tunjuk slip peksa dapat 6A.. 10A..

Zaman dah berubah..teknologi canggih.. akak suka amek positif benda2 ni.. kau ingat senang ke nak dapat 6A..10A..8A..?apa salahnya ibu bapa nak share kegembiraan dengan kejayaan anak2 diorang..kita tak tak tau..mcm mana mak pak n anak2 diorang struggle nak dpt keputusan mcm tu.. Mcm2 usaha diorang buat..abeskan duet tuisyen sana sini..anak2 bekerja keras nak dpt resul…

Aidilfitri 2016

Assalamualaikum..

Ya Allah..lamaaa giler tak buat apa2 kat blog ni..
Camner semua..masih mood beraya ke.. hari ni kita tgk balik
baju raya pertama ritu..

Alhamdulillah.. tahun ni giliran beraya rumah ayah akak pulak.. so kemeriahan tetap ader..cuma kurang la..sebab abang sulung akak tak balik beraya.. huhu.. tapi ok lah..mana yang ada kita kena syukur la kan.. at least masih dapat beraya bersama org2 tersayang..

Nyesal plak tak snap gambo akak buat ketupat palas ngan mak de akak..ish..ish.. giler banyak buat masa raya ritu.. huhu..ni dah rasa mcm naaakkkkk jer ketupat palas cicah rendang daging.. aaaaaa...

ok patah balik.. masa bergamba ni dah pukul 11.. akak siap gosok baju pon dah kul 10 dr kol 8.30am yea.. giler betoi... 6 orang nyer baju... tu la padahal akak rilekkk jer malam tu golek2 main monopoly  ngan anak2 heeeh..pon sakit hati bila tgk gambar ni.. si Awra dondang tak de,, masa ni dia tdo..nampak la sket kepala nande kat lakang tu..jadik ler..


Maka bergambar la kami ber5 saje…

HAPPY BIRTHDAY AQIL-8 YEARS

Assalamualaikum..

Kejadian dah lama.. 18/2/2016 lepas.. hihi.. tapi tak kisah la kan.. masa ni besday abang Aqil.. ada gak dia tanya akak mama beli kek tak..? tapi akak kata nando kek la.. mama lom gaji.. saja la konon nak surprise dia..hihi..

Asik makan kek.. bosan plak. cupcake ni ade boss kat opis akak jual.. sedap sangat..dalam tu mcm ade inti kastard tu.. kek dia pon lembut..berkrim jerk.. so 2 hr sebelum akak try order..nasib boleh..hihih..

So petang tu Aqil n Akif  KAFA.. biasa derang akan main2 dulu ngan kenkawan.. akak amik peluang tu nak buat surprise kat dia..balik awal dr biasa.. nasib tak bertembung ngan dia masa bawak balik kek tu.. tapi..bila masuk rumah terus si Amni ngiau2 nak suh bukak.. adehhhh.. tau2 jer la bebudak tecik ni..mana dia tau erti kesabaran yg tinggi.. kejap kang dia cakap lambat laaaa abang ni..

Awal2 akak da kunci pintu.. nak stenby pasang lilin.. dalam 6.45pm gitu..dengar abang2 bukak grill rumah..terus akak laju2 p dapor pasang lilin..hehehhe.. lama gak…

Awra dah 2 tahun lebey

Assalamualaikum..

Lama sangat tak menaip sini.. malas tak tau nak habaq.. malas nak transfer gambo..padahal bnyk mende nak share..ewahhh.. ajet2 mcm ramai follower..hahahha... ade lagi ke yg dok jengah blog akak ni.. 

Petang ni keje dah settle..mungkin akak gigihkan diri nak siapkan.. sebab selalunya akak wat keje mcm angin sepoi2 bahse jerk.. lek2..:P...

Lama tak update pasai nande akak si Awra dondang ni,...dah beso pon dia..

 Tadaaaa... makan eskrem kat kenduri cikgu Eina.. Awra sekarang dah 2 tahun 3 bulan.. Allah..rindunya baby Awra.. rindu nak gomol2 bau baby dia.. sekarang kemain petah berkata2..kadang akak macam tekejut..betul ke Awra yg bercakap.. ishhh..contoh dia tanya akak gini..
"mama ke yang beli ni..?" ehhh..siap susun ayat ok..pehtu mcm2 vocab dia dah tau.. warna.. ishhh..biar betul..tapi syukur Alhamdulillah la kan.. maybe Awra cpt belajar kot.. and maybe jugak Awra membesar dikelililingi abang2 n kakak.. tu sebab dia ckp cepat..

 Bila tgk Awra membesar..sedih pon…

Raikan cinta cikgu Eina n Ana

As salam..

Dah musim cuti sekolah ni besamaan ngan musim orang kawen.. sana sini orang kawen..hehe.. so 2 minggu lepas cik eina pengasuh Awra melangsungkan perkahwinan nun di Johor sana.. survey2 dalam 2 jam perjalan boleh sampai..sebab kat Tangkak jerk.. bincang2 ngan usben ..so dia kata ok lahh..jom la raikan majlis derang.. lagipun akak nak tunaikan hadiah Aqil.. dia mintak akak bawak dia tido hotel kalo dia cemerlang dalam peperiksaan. Baiklah nak..sebab mama pon masa tu dah cabar Aqil.. tak sampai hati pula nak buat tataw jerk..janji..tetap janji..



 Ni dia bekas pengasuh Awra..muda lagi dia ni..awal 20an gitu.. masa akak hantar Awra baruu 3 bulan.. cikgu Eina tinggalkan Awra masa Awra dah mampu berlari.. sedih sangat.. tapi apakan daya.. Pada akak cikgu Eina mengasuh Awra mmg tip top.. elok jerk anak akak.. balik pon comey..wangi.. kalo Awra tak dtg..cepat2 wasap akak tnya napa Awra tak dtg .ehh..sampai mcm sekali tau dia.. kalo ade benjol ke lebam.. lajuuu jer dia tanya napa Awra …

Tahniah Abang Akif Hazim

As salam..
Musim hujandah tiba kan. sejukk jer sekarang ni..
Nak cerita kejadian minggu lepas..sebelum anak2 cuti sekolah..
Sekali lagi tahun ni.. muka akak  n usben terpacul untuk hari garaduasi Prasekolah
Hahahah.. nak wat mcm mana... Aqil n Akif beza setaun jerk... sekolah pon sama..
So pagi2 akak keluar coz nak anta Amni n Awra.. cuma akak tak rasa apa2 ..mcm taun lepas
cikgu Aqil awal2 dah gitaw Aqil akan amek hadiah..so eksaited la kan.. Tapi Akif ni cikgu tak bagi taw ape2.. jadi akak anggap Akif akan terima sijil tamat Prasekolah jer lah..

Lepas hantar Amni n Awra..singgah sarapan kejap ..makan nasik dagang.. laju2 makan takut terlewat plak.. usben lambat2 makan kalut akak suh dia makan cecepat.. sebab kali ni pun Akif terpilih buat persembahan.. so namo terlepas..;)





Wahhhh..siap ada bunga2 kipas.. ok lah..gigih la jugak cikgu2 wat background.. cuma tmpat mak pak duduk tu tak de kipas.. aaaa...akak tak leh la.. akak berdarah panas.. berpeluh2 akak sementara nak tunggu program start.. …