Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2012

n3 31.12.2012

tanak ketinggalan update penhujung hari tahun 2012..
selamat tinggal 2012 yg byk pengalaman manis dlm hidup...
dikurniakan rezeki yg tidak putus2..dan yg lebih manis diberi peluang
sekali lagi merasai pengalaman mengandung dan melahirkan anak..
lagi manis Allah kurniakan seorang puteri bg melengkapi keluargaku...;)
Alhamdulillah..

meskipun 2011 telah pun berlalu..tidak boleh luput dingatan Allah sgt
mengujiku...namun sbg hamba aku redha dan berdoa agar Allah beri
kekuatan dlm menghadapinya...setahun air mata menemani setiap solatku..
namun aku yakin setiap dugaan Allah tetap akn beri kemanisan..
syukurlah aku tabah menghadapinya...

muncul pula 2013...seakan2 tak percaya aku masih hidup dibumi Allah ini..
igtkan 2012 bumi dah lenyap..hehe..berdoa agar Allah tetapkan iman..agar aku dpt menjadi
hambaMu yg soleh...berdoa agar memperoleh kejayaan...dlm apa jua bidang..
berdoa agar tetapkan iman suamiku..agar terus menyayangi dan mencintai kami hingga
akhir hayat beliau...berdoa agar Allah …

Pilih kasih menantu

Tertarik ngan tajuk wanita hari ini di tv3..pilih kasih menantu tajuk dia.. tetiba fikiran melayang2 teringat kisah 5 taun dulu...masa aku mula2 jadi isteri...nebes kemain lagi... korang sayang mertua tak..?..ader yg gado ngan mertua?...ishhh jgn...mertua juga umpama ibu bapa sendiri...aku pun maseh berusaha nak jadikan mertua mcm mak bapak sendiri...tapi tu bukan lah mudah okehhh..

Ibu mertuaku agak cerewet orgnyer...sgt pembersih...rumah berkilat..mmg x der habuk...bab mkn jugak agak cerewet...minyak2 sgt x mkn..air minum jugak x manis sebab tu mak mertua sgt slim..hehe...penah aku ditegur wuat air teh o...manis katanya...walaupun rasa sikit tercabar coz dah 20 taun wuat ayaq tea o..hehehe...namun aku amek teguran itu sbg pembelajaran...rupanya mak mertua penawar org nyer...ini terbukti bla adik2 merungut kuey yg mak buat tak manis...ihihi...jaga kesihatan adik2ku...

Penah jugak aku ditegur masa nak msk nasik goreng...byk minyak katanyer...ishhh...sekali lg aku terasa...keluarga aku…

Pagi....pagi...n3 suka suki hati aku jer...

Bangun pagi2...b3rsihkan diri...mengadap yg SATU..agar dilindungi dan dirahmati...suami maseh bermalasan..anak kecil menggeliat2 sambil buat bunyi2..abg2 besar pulak maseh lena diulit mimpi.. :)..tersenyum bla tgk telatah insan2 yg aku sayangi ini...

Aku m3sti cepat..baju belom digosok..baju anak2 ke taska belum dikemas...nak sediakan air panas utk mandikan putera2ku..maklum la rumah x der heater...mcm ni ler rutin harian..sdg gosok baju utk suami tercinta terdengar pula sore anak kecil merengek2...aku biarkan..kejap lg pasti tdur kembali...suami maseh membersihkan diri..owh,..cerek didapur dah menjerit nyaring..masa utk bgnkan putera2ku dan memandikan mereka,,, yeah..time ni yg agak mencabar., coz anak2 susah nak bgn pagi...mcm2 kena buat nak bgnkn anak2..geletek sana...geletek sini..dan kalo x menjadi jugak akan kedengaran la sore nada tinggi mamamu...huh..maka kedengaran ler tangisan anak2 yg dikaco tidurnya..ape nak buat anak2...ini la yg akn kamu2 lalui nanti..biasakan diri..

Ana…

UTK SESEORANG..BOLEY TAJUK MCM NI...?

firstly...aku amat2 la sedey coz br aku pasan yg sorang kawan dah delete aku dr fren list dia...ok..fine..aku tak kisah pun kalo dah tanak kawan ngn aku..huhu...

Cuma...aku sedikit terkilan andai ini terjadi disebabkan korang yg cipta pergaduhqn n aku dilibatkan...kemon lerr...mmg aku tersepit...n jgn pulak sangka aku sebelah mana2 pihak..tidak...kita dah dewasa..buat la cr dewasa...seorang kwn harus hormati perasaan kawan..rahsia disimpan rapi...andai itu yg dipinta..jgn jaja2 ceritanya...takut berbalik pada kita..Allah tu adil,,.

Dan...kepada kwn yg dah tanak mengaku kwn dgn aku tu..x pe lah...aku still ok..kudoakan agar sihat n success selamanya..cuma nak bg tau lerrr...aku x citer ape2 pun..blog ko pun org lain yg bg tau dia..kalo x dah lama korang perang teluk...aku just jd pendengar..so terpulang padamu...

Mmg x best dok dlm opis member2 dok gadoh...ishh...so bad...kepada kawan ituh..jgn marah...tq 4 the gift to my new doter...aku blom ucap thanks kan...so hopefully kita x berm…

Berpantang 44 hari

Huish..penat jugak jadik suri rumah ni..tapi enjoy jerk..pepandai la ko nak manage ur time..lagi best b la leh on9 anytime kan..kejap jengah kawan muka buku..kejap2 tgk e mel yg groupon antor..ish menggiler tgk groupon pulak ler nih..kejap2 tgk blog pulak...wahhhh...suka..suka...;)

Pengalaman berpantang 44 hari..
Ader lg ker zaman sekarang org pantang ketat mcm dulu2..ntah lar.., maybe ader..aku pulak 2 minggu pertama mmg aku jaga sgt..mkn pun ikn selar rebus ngan sawi rebus...bersalin kali ke 3 ni 2 minggu pertama ibu m3rtuaku yg jaga..coz ayah sibuk sikit 2 minggu tuh..bersalin sblm2 ni ayah aku yg jaga..haa..korang mesti berpantang mak yg jagakan..untunglah pd sesiapa maseh ader mak...aku mak dah tak der..mak tiri pulak keje..jadik ayah la yg ambik aleh tugas jaga aku...lagi pun aku je pun sorang anak pompuan beliau..hak..hak..:)

MAKAN SEMASA BERPANTANG

semasa berpantang 2 minggu pertama aku mkn ikan selar masak singgang dgn sawi rebus jerk..itu jer dok ulang2 selama 2 minggu..sara…

Bersalin secara pembedahan part II

Yeay..yeay..amni tdo dgn nyenyaknyer..so nak sambung story..sila jgn jemu bc..ala..time jaga konter..helpdesk..x ler bosan sgt kan..kihkih..ala..aku sure ader silent readers yg ikt blog kering aku ni member opis gak..tak pe..akak x marah dek..teruskan membaca..ehh..semalam statistik blog ni naik puleksss.heee..

So operation tamat dgn jayanya..aku disorong utk dihantar ke wad..masa nak masukm lif staf nurse panggil en usben dlm bilik menunggu..dr jauh aku nampak en usben senyum lebar..aku pun senyum jugak..aku tnya dah tgk anak ker..rupanya dia dah tgk dah coz lepas nurse bersihkan baby terus depa panggil en usben utk qamatkan..terharu tau biler usben kucup dahi n ucap timer kaseh..tetibeee rasa nak nanges time tuh...aper yg pasti aku nampak en usben sgt happy ngan kehadiran puteri kami tuh..

Lepas operate kaki x raser paper kan..aku dah mula isau b la ubt bius mula ilang..okeh..tetibe bdn mula rasa gatai2...n terasa mual nak muntah...ye..itulah implikasi ubt bius berkenaan..bdn aku mm…

Bersalin secara pembedahan

Seperti yang dijanjikan aku akan cerita pasai besalin rituh..ini adalah pengalaman ke 3 bersalin n kali ke 2 bersalin secara pembedahan...kali ini aku yg pilih utk bersalin begitu setelah berbincang dgn doktor pakar..berat jugak nak wat keputusan itu..tapi demi anak..aku x sanggup baby yg tanggung risiko..memandangkan aku ader sejarah baby besar2 sebelum ni...doc risau baby akn sangkut bahu..

So doc terus set tarikh pembedahan..kena check in Hospital Putrajaya petang sebelum pembedahan..mmg takut...saper x takut..teringat 4 thn dulu masa melahirkan aqil..sakit selepas ubt bius hilang mmg perit...tapi aku kena kuat semangat...28 nov ..petang..aku ditemani suami..anak2 n mak ayahku...check in dlm pkl 3.30 pm gituh...malangnya Hospital Putrajaya dah x benarkan kanak2 bawah 12 masuk..part ni mmg aku touching giler coz akif meraung2 nak ikut aku n usben..sian dia..:(...

Anak2 usben antar kampung...mak mertua jaga...berjauhan dgn anak2 juga adelah sgt menyiksakan...tapi apekan daya..mampu…

Kabus..

Dari malam tadi sampai pg ni terasa sejuk nyaman..syukurlah...pg2 tadi bukak sliding door kat balkoni terpesona tgk pemandangan yg jarang berlaku kat putrajaya ni aku rasa...kabus tebal..mmg sejuk...dan kesejukan itu maseh terasa sehingga jam mencecah pukul 8.00 am...semalam hujan lebat..

Punya la dah lama x mkn nasik goreng...pg ni terasa janggal pulek mkn nasik goreng..hehehe...ngengader nak sgt mkn..naper tetiba aku rasa nyesal pulak..hampeh...amni masih lena diulit intan..best kot tdo..sejuk la katakan..byk mender difikiran..kdg2 ntah hape2 aku fikir n melayang2...sedih coz nak update blog tapi gambo x leh nak upload.mencik..

Kepada yg maseh sudi jengah blog kering aku nie tq so much...sorry coz tiada gambo..so korang byg2kan jer lah..hahaha..errr..masih terbayang2 itu buah lulian...aduhhhh...mmg nak kena mkn jugak nie...
posted from Bloggeroid

Merdeka..,,,!!

Setelah berjaya menjalani proses berpantang selama 44 hari..maka hari ini dahku merdeka...yahoooo...tapi sebenarnya merdekaku ini jugak merisaukan coz elok2 boley reduced 11kg masa tempoh berpantang...isau plak lepas ni berat naik mendadak pulak...

Okeh citer pasai berat ni aku kalu melahirkan anak mmg mudah berat bdn nak turun..biasanya akan turun lebey dr masa belum pregnant...tp...berat jugak akn mudah naik...:(..x tau la pasai aper..sblm ni ader amek perancang keluarga..yg jenis cucuk tuh...berat naik 10kg dlm masa setahun...nak turun..mak aiii x turun2...hmmm..

Sesaper yg penah berpantang sure rasa nak mkn mcm2 kan...hehe..mcm tu la aku tengah rase..mcm2 nak mkn..especially durian crepe yg tgh hot diperkatakan...huihhhh...meleles dah ayaq liuq nie...okeh..masa cukup cemburukan aku b la nam berblog nie..nanti nak update story masa kelahiran amni pulak..tungguuu..
posted from Bloggeroid

pagi2 udah gempar

Gempar..pg2  lagi udah bikin kecoh anakku...mama baru geliat sana sini sambil nak manja2 ngan papa kamu x jadi coz akif tetiba mangun lantas bukak pampers beliau yg penuh najis...tekejut cimpanzi mamamu nak...huuu...mata blm bukak sepenuhnya...aku pantas bgn lalu mencapai pampers yg akif bukak tuh...tapi nahhhh....isi perut beliau terjatuh sket atas tilam...huuuu....so pepagi lg mama udah ader keje...

sikecik amni dok menggeliat2..tp blm lg nak mangun...syukurlah amni mmg byk tdo dr berjaga..x mcm abg2 dia dulu..smpai stress aku..penat sgt...smbil taip2 ni ngah mkn roti ngan ayaq kopi..sambil tgk tanyalah ustaz kat tv9...santapan rohani g2...

tgk sikecik amni aku selalu terbayang org yg buang2 anak ni..sgt zalim kan...rasa kesian sgt tgk anak kecik yg x tau nak buat ape pun..tgk amni bernafas...kadang2 terkejut..kadang2 senyum,.kadang2 ketawa...dlm hati sentiasa berdoa Allah panjangkan umur anak2 ku...x sanggup kehilangan mereka...cepatla besar wahai amni..coz mama sgt belas tgk amni …

tak tentu arah..

tgk anakku lena tdo dlm buaian..dlm kotak fikiran mcm2 benda menerawang..mana nak pikir..
majlis aqiqah amni...
besday en suami x lama lagi...nak wuat surprise mender nie...
tengahari nak masak aper..
b la aku nak mandi nie..
cepatlah gaji masuk...
planning nak bwk anak2 gi jenjalan lepas abes pantang nanti....

arghhhh...baek p mandi dulu...bye..;)

Best oooo cuti..

salam...
disaat n ketika ini baby amni sedang tdo nyenyak dalam buaian..heheh.leh mama dia amek kesempatan jengah2 blog...cuma aku dok heran ngape tab aku neh x boley nak masukkan gambo...hmmm...x best naak up citer tanpa gambo neh...
haaa..baru sudah mkn ni..masak sendiri....kowang dah mkn..?.hari ni masak sup ayam jerk..makan pun tadik sambil enjut buai anak..mcm tau2 jer takder org teman dia....hmmm... sedar x sedar dah 30 hr dah...yeay....
dah x lama dah...seksa ooo berpantang neh...rasa lega dah cuti nie..hilng tekanan kerja aku rasa...leh rehat puas2...nanti da 3 bulan naik keje mula da mcm mengong wuat keje..hehhe..to kengkawan yg kojer jgn stress yer..sabo...
err...rasa ngantuk puleks..mintak diri p beradu dulu uolls...tata...

syukur Allah

salam alls...

ngah update blog sambil minum kopi cecah biskot jacob yg sedap lg x minyak...heee...

syukur ke hadrat ilahi akhirnya aku selamat melahirkan seorang puteri 29 oktober lalu...maka hari ni dah pun masuk 29 hari...huhu..lama lagi nak bes pantang...syukur sgt2 Allah makbulkan doa..n doa2 org2 yg nakkan aku dpt bb girl plak...thanks u alls...

ok..sajer nak try update guna phone aku neh..ader masa aku up story lagih...nak p mandi dulu...happy working allss...;)

Nak makan tu...

Assalamualaikum..;)

Penah nengok makanan lemak berkrim disukai ramai ni..???

 Haaa..mesti uolls dah pun mkn kan....ho lerrr..kat IKEA nun....ok..ok..aku first time dpt mkn menda ni...p IKEA pun first time jugak walaupun dok kl lama la jugak...tapi disebabkan naluri meronta2 nak membaham makanan sedap ni...ngiau2 ngan en usben..isau pulak bini kempunan ngan anak dlm perot ni meleleh ayaq liuq bila kuar nanti...bawak jugak la aku p mkn meatball neh...

Nak cari IKEA ambik masa sejam lebey jugak aku rasa coz kitorang dah terlepas signboard nak masuk IKEA tuh...dah la area Damansara mmg fail...akhirnya menggoogle map la kami...haaa..jumpa pon...ohhh..mencabarnya nak makan meatball ituh...

Akhirnya nampak jugak batang idung IKEA....yeay..!!!....dan2 perot berkeroncong ... tapiiiii/.....mencabar jugak lagik....nak cari parking plak....full okeh..baper kali pusing daaa....Tapi berkat kesabaran...Alhamdulillah..dapat gak parking depan entrance IKEA...bermakna idak le aku kena berjalan jauh..hi…

Anemia @ Hemoglobin Rendah ketika hamil

Salam semua...^_^

wah...sejak akhir2 ni rajin pulak update blog....ntah...tetibe jerk....

Hari ni check up for 33 weeks... ari ni masuk kali ke - 3 result hb aku rendah...:(
Tak tau naper..maybe aku selalu skip mkn ubat obimin tu kot...kalu ikut diet aku sepanjang  ngandung neh mmg suka sgt mkn seafood n daging....teriba teringat daging kambing....arghhhh...sedapnyer mkn nasik arab ngan daging kambing kat saba cyberjaya tuh...nyum nyum...:D

Nurse n dokte dah bising2...:(...Ya Allah... salah aku x mkn ubt ikut aturan...kali ni dokte dah x bg obimin coz dia kata dah x jalan..so dia bg ubat lain,,,



Taraaa....ni la ubatnyer...saper penah mkn...mudah2an hb aku ok la hendaknyer 2 minggu lagik...
Sedikit info buat tuan2 n puan2 mengenai ANEMIA :

Apa itu Anemia?


Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin
Punca kurang darah

Ada bebera…

Sayang anakku sayang....

Salam semua... ;)
Semoga hari-hari yang kita lalui lebih bermakna dgn orang2 yg kita kasihi... Anak2ku dah semakin membesar...makin nakal...makin pandai berkata2 hingga kadang2 buat mamamu ketawa berdekah2 tanpa menghiraukan orang...hehehe...sekarang aku suka lawan cakap ngan aqil...ader jer jawapan dia yg boleh wuat aku senyum sensorang n ketawa...sekurang2nya leh jugak jadik terapi jiwa...
citer pasai anak sulungku aqil...dah 4 tahun lebey dia...seorang abang yg byk beralah dgn adik dia...kadang2 aku kesian tgk aqil... :(...n kadang2 aku amat tersentuh tgk perilaku dia....cepat faham dgn situasi..,,
cth 1: kalo dulu aqil akan conquer henpon aku or tab aku ....tapi skrg adik yg akan conquer dulu...maka..aqil akan beralah...tgk adik main  kat tepi jerk....kadang2 kaco gak adik main coz adik suka main tekan jerk...bukan faham sgt...hehehh...selalu jugak dia stay up nak main game ...lepas adik da t do...:(...masa tu baru dia lepas gian main game sampai kol 1.00 am...at last kena marah …

Dah tak lama dah

Salam semua...;)

Tentu anda2 semua maseh dalam mood rayer kan...hehehhe...
Eh taun ni aku belom pun jejak mana2 umah open house...jemputan tau n ni pon x macam taun lepas...
Mintak maaf la kalo x dapat nak memenuhi jemputan kalian...aku ni dah x larat sgt nak berjalan2...byk stay kat umah jerk....badan sakit sana sini...jalan pun dah mcm robot aku rasa...pelan giler...:(...x sabar nak deliver baby neh...

Masuk bulan ni kandungan dah cecah 33 minggu...maknanya ada 3 minggu lagi ....ishhh...x sabar rasa dah nak pegang anak mama nie...dok dalam perot dah x selesa agaknya...bila baby wuat gerakan aku dah mula rasa sakit2...huhu...atas arahan dokter aku akan lahirkan baby ni semasa kandungan 36 minggu sahaja..bukan 40 minggu lagi...ada masalah sket...mudah2an sumer ok la hendaknya...

Sabtu lepas baru aku beli barang2 utk baby...tak tau naper kali ni lambat aku prepare sumer tu...anak2 mmg excited nak sambut adik baru..:)...teruja derang wehhhh....masa beli sumer barang2 baby derang pon seb…

salam aidilfitri

Assalamualaikum..

masih dalam mood raya kan..nak p keje pun rasa malas.aku still
cuti hri ni..taska anak2 belum bukak.so amek cutijer senang.,amacam beraya korang..
mesti meriah kan..;)

Alhamdulillah..taun ni dpt jugak berkumpul kami adik beradik di rumah ayah..igtkan tak meriah.. abg sulungku balik masa,hari raya pertama..so meriah la sket rumah ayah ngan anak menantu serta 4 org cucunya..

rindunya saat2 itu..biarpun br je berlalu.. impian utk bertemu sahabat lama juga tercapai..walaupun masa smpai sahabat br je keluar beraya..tp Alhamdulillah.. ada rezeki i berjumpa jugak kami..;)..

hari raya ke4 br bertolak ke rumah mertua.. mcm biasa.. mmg meriah beraya di kampung..petang mlm siang kami dok beraya.. mmg letih.. saudara mara belah en usban mmmg ramai..

walaupun dah raya ke 5..bunga api tetap main.. tp taun ni gambo x der..x srmpat nak snap..
beraya dgn perotku yg semakin besar ini juga amat memenatkan.. anak kat luar ngah lasak..anak kat dlm perot jugak semakin kuat n lasak..hmmm..


Salam Akhir Ramadhan

Salam pembaca2 blog ku...wahahah...ader lagi ker yg menjengah..???

Tak per ler...tak der yg membaca pon tak per..asalkan aku leh baca alek aper yg aku taip..kehkeh...

sedar x sedar dah hampir kita ke penghujung Ramadhan...yahooo...beberapa hari je lagi nak raya kan..???

Dah tentu semua orang sebok wuat persiapan raya...mana nak beli baju sendirik..baju laki ..anak2...nak 

pulak yg kaler nak sedondon neh...termasuk la haku....heheheh....so tema taun ni aku ngan laki dah decided 

kaler merah nya mak ngah...ha...gambo tunggu ler hari raya nanti...;)...

Dalam sonok2 kita nak berhari raya...jgn pulak kita over...igt pada yg tak berupaya...main mercun pon jgn 

over nak bakar mercun bola 20 bijik sekaligus...haaa..lg elok kalo x main...heheh...taun ni anak2ku udah 

pandai mintak bunga api...wahhh...jadi mama korang yg baik hati neh dah belikan sekotak munger api...dah 

selesai pon main ngan pak cik2 derang kat kg hari tuh....kemain sonok lagik dpt main bunga api....paling 

excited akif/adik lah....pun…

Sepi...

Salam...

Dah lama x update blog...rindu nak menaip walaupun hari2 dok menaip kat opis..tapi tetap x sama
menaip dalam blog... hari2 dok intai2 blog rakan2 jerk coz masa nak update sgt la ketat...kerja dah rasa mcm x boleh nak wuat keje lain dah..bz...yg teramat bz...ha kau...punya la bz...mmg x leh ngulor keje kat sini...

Hari ni...??? aku jg telefon...(helpdesk)...so curik2 kesempatan nak update blog...winduuuu oiii..lama x story mory kat sini...tapi aper boley buat....:(..kat umah plak da x der masa nak berbelog bagai neh...lepas makan jer aku mcm pengsan x sedar diri...huh...punya la letey ...haish..cbuk tol telepon neh...$%$^%$%^.

Eh...skrg ni musim doyan herk..patut la mana2 pun aku dok terbau doyan...kat parking kete bau doyan...kekadang dlm opis pon bau...haish..kejam betoi deme2 neh..wuat aku terlior...x sabar nak makan doyan + pulut + santan...ha...saper penah mkn cenggitu...lagi satu tingin nak mkn buah cempedak diluar pagar...heheeheh....tapi cempedak dah kena goreng ler...…

Akhirnya jumpa depan mata!

salam...
tengah kemain eksaited nak update blog...
semalam...akhirnya aku dah bertentang mata ngan ahkak geli..hihihi...
seriusly mmg chomell la ko kak...(padahal aku rasa umur kitorang lebey kurang jerk...aku x kire..nak panggil ahkak jugak coz aku cemburu melihat kemudaan muka beliau...hahahah..)
nak pulak sejak dah pakai tudun neh..tambah2 terserlah....hakhak...
akhirnya kita berjumpa jua...
pasai aper aku jumpa dia..??? ader ler...ai oder sumting...heheheheh
nanti ai wuat testimonial k...;)

psssttt----------------> gambo tidak diambil...x sempat..nak rush alek....

Helpdesk..!!!

salam...

petang ni kena jaga MEJA PERTOLONGAN ...

sgt stess duduk sini even baru sejam lebey...:(...

mmg susah b la berurusan ngan orang neh...penin pala...

hari ni pon da kena marah..pasai pemohon x dpt ckp ngan person incharge..eiii....geram betol..

tp nak salahkan pemohon pon x boley...coz dia dah mendail beberapa jam n still x dpt tau aper
status dia...tapi yg kena hamburan amarah tu yg aku jadik spoil nak jwb kol...huh...

seb bek setengah hari sajerk...eii..pesal bdn pun rasa penat sgt neh.....hmmmmm...

Perhatian..perhatian...

Salam uolls...;)
Bukan nak wuat n3 pepanjang...sajer tepek gambo versi eksen tuh...cuma nak
minta wawabagi details kat emel sy erk..;)... hamreenz@yahoo.com
Tq wawa...

Dah ader pemenang...yeah..:D

Salam Jumaat...:D
Malas nak citer pepanjang...
Saper ader ikuti n3 aku yg lepas....sila klik sini...
Okeh..akhirnya blog ku ini mencecah follower yg ke-20...heheheh..hoyeah...
sila tepuk tgn secara berjemaah...
Tq to WAWA coz sudi jadik followers ke-20..hiksss...
To WAWA..sila emelkan nama..n alamat wawa ke emel sy nanti erk..;)
hamreenz@yahoo.com
InsyaAllah...nantikan hadiah yg dijanjikan ituh...aper adiahnyer...???? hikhik...aderlarrrrr....

Blogger ke-20..dapat hadiah...

Salam semua....^_^..
Sumer sehat ke pg neh... Alhamdulillah..walaupun batuk+suara pun x baper nak keluar neh...
still boleh bertugas menjawab telefon...uhukkkk....:(....
Dah lama berblog...lama jugak kot..dr taun 2010 x silap..heheh...baruuu ader 19 follower...very bad
kan..??? hahahah...tapi itu sumer aku x kesah..sekurang2nya ader yg mengikuti ...kehkeh..lagi pun
blog aku neh bukan ader ape2 pon...suka suki aku jer nak boh citer aper... :D
Tak mcm blog yg penah aku nengok...hari senin lain...hari selasa citer pasai retis..hari rabu
review filem...hari khamis resipi...hari jumaat kongsi ilmu....wahhh...aku mmg bercita2 nak wuat
mcm neh..tapi apelah daya...x leh nak update n3 hari2 coz kekangan masa yg sgt pack..terutama
time keje...hanya boleh berblogwalking..tu pun curi2 sampai nak juling mata dok jeling2.
kihkih...ape pun x kisah la kan...janji uolls jgn la jemu nak nyinggah blog aku neh...mmg la x der
ape2...kadang2 siok sendirik..huhu....
Eh..eh..sempena nak cecah follower yg ke-20 nih.…

Mari memasak..

Salam semua...^_^...

Lama tak bersiaran...asik nyinggah blog org jerk.. aleh2 bloq sendiri sepi ...x der yg nak nyinggah dah... Tak tau nak citer aper...tapi nengok la aksi anak2 di dapur...

cenggini la gayanya kalau aku kat dapur..time c buk nak masak..anak2 jugak sibuk kuarkan itu ini....see..siap panjat2 basikal lagik..eiii..geram betui...

Tgk tuh...bayangkan jer la aku kat tengah2 tu herk..idak ker aku susah nak bergerak b la ader 2 bodyguard kat tepi aku...nak kacau sambal dah kena tolak basikal ke tepi..nak ambik menda dalam peti dah kena tolak basikal lagik..ishhh...x ker haru...???


Gamba ini adalah cubaan aqil utk ambik bekas2 n sudu untuk dia n adik dia..huhu..time ni aku ngah kacau naik goreng...heheheh...mmg bahaya..tp dah penat mulut dok bebel...tapi heroku ini wat x endah...so tgkkan jerk...:D..amacam dapur aku..ohsem kan..kemas teratur...hahahah...

------> mcm x kena ngan tajuk jer n3 ini...hikssss...

yeay..2012 sudah..

Salam....
Yahoooo...dah hari ke-3 2012...tak sangka nok...panjang lagi umurku...Alhamdulillah..
Cemana celebration korang sumer...aku x celebrate pon.. Just ucap syukur ke hadrat ilahi time
bunga api meletup2 kat presint 2 tepat kol 12.00 am coz aku ...
masih dipanjangkan umur melihat anak2 berkelahi..tertawa..bermain same2...
So cabaran 2011 dah aku lalui... kini tiba cabaran 2012...
Adakah berpihak pada aku n anak2...Wallahualam...
Semoga aku terus tabah...chaiyokkkkk!!!!!....