Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Amni sayer 7 bulan ;)

Semalam cuti kecemasan... amni demam lg.. dah 2 hari demam so aku tak sedap hati nak hantar dia ke taska... mmg merengek jerk amni.. hingus byk giler.. kaler pon dah nak kehijauan... n paling sadis pg tadik hingus dah ader campur darah.. ;(... serius.. aku tak de mood nak keje ari ni... memandangkan esok aku kena amek cuti coz join rombongan anak2.. so ari ni amni aku hantar jugak ke taska.. mama iringi dgn doa wahai anak.. mudah2an Allah sentiasa menjagamu.. :(... maafkan mama...

Malam tadik en usben da bawak amni p klinik.. so dokter da bg dia antibiotik.. cuma aku sedikit risau ngan selsema amni.. byk giler ingus dia.. doc kate tunggu sampai sabtu.. kalo demam still tak ok doc suh refer Hospital... mudah2an berkesan la antibiotik tu..

Apepun meh tgk gambo little anje sayer..dah 7 bulan lebey dah dia..


Manja sgt la amni ni.. tak boley mama bangun kejap sure melalak sambil merangkak kejar..hmmm...


Amni merangkak.. tapi dia tak menggunakan lutut.. tapi tapak kaki.. so korang bayangkan…

SALE sempena HARI BAPA

Assalamualaikum... Alhamdulillah dah buat page untuk berniaga perfium secara online ..;).. korang semua leh la like page http://www.facebook.com-ANEKA Perfume untuk tgk promosi yg berlangsung n stok2 yg ader kat kedai aku tuh..hihi..  kat sini nak bg tau yg ANEKA Perfume jugak menyediakan perkhidmatan membungkus/membalut perfume sebagai hadiah untuk korang buat surprise untuk yg tersayang...so kepada yg tak leh keluar mana2 nak beli hadiah bagai so leh gunakan perkhidmatan ANEKA Perfume..;)..mudahkan...??? boley wassap @ 0182630798/0182632259 tak pun emel jerk hamreenz@yahoo.com .. 
oh yer.. sempena hari bapa ni aku nak wat sales lahhh... special offer ni tauk.. dari 1-9 Jun jerk..
Beli 2 mana2 perfume RM70 Beli 3 perfume RM100 Beli 6 perfume ke atas RM25 sebotol..
*tidak termasuk caj penghantaran.
Haaa.. murah..murah... saper nak beli cepat tau.. lepas 9 Jun dah rege biasa alek.. Sebotol dah jadik RM60 termasuk pos..









Jgn lepaskan peluang  korang.. ngah murah giler ni.. ;)...

Tiada kena mengena..tiada kesinambungan..

Besday en usben ke -33..20.12.2013
Gambar mmg tak de kena mengena dlm ini entri...hihihi.. sajer tayang gambo ni.. lupa nak update.. semakin hari terasa waktu mmg pantas meniggalkan kita...
Semalam alek opis lepas 'jogging' ngan cik tan.. anak2 pelik nengok mama dia mcm ahli sukan... tidak berpakaian opis mcm biasa.. lantas si abang bertanya:
aqil: mama tak opis ke rini..?? mama: opis sayang... tapi tadik mama jogging..hee... aqil: oooooo.. (sambil bongkar beg baju aku..huh..)
cenggitulah anak2 ku.. asal dengar mangga rumah aku bukak sure berlari2 bukak pintu.. aku suka!!..;).. Sebagai mak harus lah ader ape2 yg aku bawak utk anak2.. tak kira lah 4 bijik gula2 sekali pun.. gula2 jerk pown..tapi b la aku alek ngan tgn kosong..nampak kehampaan di muka anak2.. sian tak..?? hmmm...
Alhamdulillah.. sudah 6 taun usia perkahwinan kami.. n setiap kalinya akn ader surprise wuat aku dr usben..
surprise dr usben 28/4/2013
sy mmg sgt terharu... igtkan dah tak der surprise2 lagik dah.. hu…

Cendol Bakar Kuala Selangor-versi Jalan2 nak makan

Penah dengar nama CENDOL BAKAR ni tak korang.. biasa alek kg usben Tg.Karang akan lalu gerai cendol bakar kat Kuala Selangor ni.. mmg teruja giler nak rasa coz sedang Malaysia tgh hangit ngan BURGER BAKAR.. tetibeee ader plak cendol bakar.. perghhh mmg kepala otak dok imagine yg luar dari kotak lahhh.. hahahha.. itu taun lepas nyer citer..

Nak dijadikan cerita lagi taun lepas beraya ke salah sebuah rumah saudara en usben.. tiba2 terpacul topic cendol bakar nih... bantai si mak saudara usben gelakkan we olls... sedey tauk..huuuhuuu... rupanya nama cendol pak Bakar yg punya... muahahahha...

Tak pe.. terbantut di situ niat membuak2 ituh... hari demi hari...ecewahhh...hhahaha... kalo dari Tg.Karang kalo nak lalu Gerai cendol tu kena belok ke kiri... tapi setiap kali kami nak lalu jalan sure jam... so usben malas nak tempuh jam dia amek jalan ikut Shah Alam.. besa kami ikut KL.. lama kelamaan en usben namo jugak ikut jalan tuh coz setiap kali jalan sure jam.. byk giler kete.. ape hal nie..…

Kompang dipalu...Pengantin malu!!!..;)

Musim mengawan dah kembali..??? hehehe.. gurau jerk korang.. :p... yeee... musim kenduri sekarang ni.. cuti sekolah kan... mmg pack la kenduri kawen..

Minggu lepas alek kg usben Tg.Karang coz ader wedding kazen usben.. kami dtg mkn jerk.. tak pown dtg tolong2.. huhu.. kenduri kat kg masih menggunakan khidmat orang2 kg menolong... no katering2.. so masih kuat semangat kejiranan kt kg usben ni.. ;)..


So tema hari weddy kezen ni purple + biru.. haa mcm2 kat tema sekarang ni.. sonok nengok.. kezen usben yg pompuan.. so tahniah Husna n usben dia... muda lagi ko husna ni.. baruuu 21.. dah jodoh kan.. ehhh orang sekarang mmg kawen muda kowt..hihihi...

Time ni pengantin dah keluar dahhh... makan beradap.. aku sajer maleh dok luar .. musim panas katernyer,, sian nengok amni peloh2... hikhik.. seb amni sgt behave hari tu.. cuma dak kecik ni suka sgt merangkak menjengah dapor.. tmpt owang sebok2 packing  makanan.. hmmm.. nak makan lettew..

Punya la tarik tangan usben konon2 nak feeling pengantin…