Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2015

Cerita seorang mama

Nak up entri.. tapi tataw nak citer aper..  So marilah kita bual2 kosong jerk sementara akak tak bz ni.. ecehhh.. biasa akak is bz.. tu yg tak up2 entri tu..

Kadang ade jugak kawan2 yg tanya.. macamana akak jaga 4 orang anak2 tu..kecik2 plak tu.. hahah..seriusly..mmg cabaran wat akak n suami.. tetiba sedang akak berlenggang kangkung ke dapur terpijak kerete kecik.. tengah akak eksaited giler nak kejar drama melayu kul 7 malam tup2 tersepak skateboard anak..huwaaaaa... nasib tak jatuh jerk.. serius akak ckp akak tak pernah sgt concentrate tgk tv.. mcm2 gangguan akak terima.. kadang dtg si abang Aqil bercerita kat akak kisah nabi Ibrahim.. kadang baru nak khusyuk dah Amni n Awra bergaduh rebut tablet.. peh tu si abang2 dah bertumbuk2 plak..serius uolls.. rumah akak mmg happening.. peliknya akak suka pulak rumah happening mcm tu n kadang2 sampai naik pening akak dibuatnya...

Letih memang letih..kadang bukan letih buat ape pun.. akak letih tgk sepah sana sini.. korang bayangkan baru 5 mi…

Assalamualaikum dunia..

Assalamualaikum..

Lama betul la sepi blog akak ni.. ade yang tercari2 ker...?? hahahha.. akak tau mesti ade  kan yang tertunggu-tunggu akak up entri.. serius mmg aku perasan..hahahah..
Amacam life korang.. hopefully baik2 aje la kan.. akak tengah menghadapi ujian Allah ni.. Serius akak rasa stress.. tapi belum tahap kronik la.. ni dia yg Allah tgh duga akak:
1- Kereta akak mcm semput..b la tukar gear ..ahaiii.. nak kene p bengkel.tapi pikir RM..     hmmmm...akak tabah jer la bawak... 2. Kereta tak de ekon.. nak buat ekon tu kos tinggi gak akak rasa.. b la congak2 ade mende yg lg    penting nak hadap.. so akak pendamkan jer dulu.. Berpeluh2 akak dlm kete mcm jalan kaki   kekdahnya.. tapi cepat2 syukur nasib tak jalan kaki..solutionnya akak da beli kipas boh dlm kete..     ehhh.da mcm teksi zaman dulu pulak dah konsep kete akak..tak pe.. sabar..sabar..:(

3. Power window kereta tak leh nak naik.. memula tak leh nak turun.. ntah mcm mana akak tekan bagi turun..last2 dah tak leh nak rapat …