Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Bila nak siap ehhhh...???

As salam... raya haji lepas balik temerloh..berkobar2 nak tgk progress kesiapan rumahku.. maklumlahh bulan bln 9 dah kena potong gaji.. uwaaaaa,...abes da nama ko beli rumah nak uwaaa ..uwaa mende kan.. ye lahhh.. sedapkan hati sendiri.. ni pun satu pelaburan jugak..;)... rumah2 sekarang mahal dek non.. aku ni pon dah baper kali nak beli kensel.. dah bawak duit nak booking last2 kensel.. bukan apa.. b la pegi nengok rumah tak berkenan ngan kebesaran rumah.. budget nak rendah,...hahahha..mmg tak mendapek la kan.. ade sekali tu tgk rumah kat semenyih.. dah bawak wet nak booking kira jadik.. b la tgk kawasan tu dekat benar ngan kilang kuari aku terus kata ta jadi.. hmmm... ade sekali tu tgk rumah kat area temerloh jugak.. rege mmg tak mampu ngan gaji aku lahhh.. telan lior jerk .. kat temerloh jugak.. nengok satu projek rumah.. mmg tepi jalan.. strategik.. tp b la tgk geran.. master title.. jenis tanah bukan freehold.. aku malas nanti byk masalah so aku kensel jugak.. sampai sekarang ak…

First World Genting Highlands (First time jejak)

Sambung citer kat genting lagik.. 
Memandangkan tak penah jejak Hotel First World.. so aku gatai tgn beli kat groupon..hehhe.. Lagi pun aku suka bawak anak2 main2 ni.. biar derang happy sket.. idak la asik berkurung jerk kat rumah.. masa nak check in ni pukul 3. Aku igt senang la mcm selalu2 tu.. tp rupanya tidak di hotel first worl ini..hahah.. mana taknya hotel ni katanya ader 6000 bilik.. mak aiii giler byk tuuuu... dan salah sebuah hotel terbesar kat asia.. fuiyoooo...
Bila dah booked hotel baru la nak search kat tenet pasai hotel tu.. sekali bukak2 asik la citer yg hotel first world ni ader hantu.. mak aiiii... aku dok terpikir2 mcm nak kensel jerk.. seram kot baca..ye lahh aku kan ade anak kecik plus aku pon ngan preggy ni.. tapi aku kuatkan jugak semangat.. hopefully tak de lah menda2 tu nak kaco.. tak silap aku depa dok kata tingkat 22 yg berantu tu..

Punya la ramai orang nak check in.. tempat duduk menunggu dah mcm kat Hospital dahhh,, byk giler kosi n kaunter.. dalam hati …

Kita bako...kita bako...!!

Lupakan kejap nak story pasai genting lagi.. Hari raya haji lepas kami adik beradik berkumpul di rumah ayah.. bukan senang nak kumpol2 gini.. sumer ader.. mmg sioklah.. sembang2 pasai isu semasa.. masa depan.. ngumpat pon hader sikit2..ekekeke...:P..
Tengah dok lepak2 nengok tv sambil makan kerepek bawang.. tiba2 adik aku usulkan nak wat satey.. memandangkan kak ipar mmg teror bab proses satay dari malapah hingga perap termasuk la kuah satay.. so kira jadiklah.. tokey lemang untung besar so dia byk sponsor duet..aku tambah sket jerk..:D


Kejadian berlaku kat lakang umah jerk.. yg baju merah tu abang sulong aku.. yg baju kunin tu si tokey lemang.. terbaekkk.. jual masa raya haji ritu licin 320 batang lemang.. kemain senyum lebor awok kan achik..yg baju biru anak buah aku.. anak abang sulong..ain namanyer..:D.. suka dak ni tau.. pasai dia suka ampu aku...suka puji aku comellah.. baju aku cantiklahhh..rambut aku cantiklahhh.. very prihatin tau ini mudak..:)...

Selamba bakar lemang atas bakul…

Genting Hihglands (Kota Keriangan) - cuti2 malaysia

Salam Aidiladha.. biarpun dah 4 hari berlalu..heee..:P.. sebelum raya haji lepas singgah kejap kat Genting.. plan ader la dekat sebulan kot.. saje bwk anak2 jalan2.. aku mmg suka bawak anak p main2.. umur mcm derang kan suka main..hehehe.. dah booked Hotel First World awal lg.. sajer nak merasa acaner dok kat ataih tu.. Alhamdulillah.. menjadik jugak plan.
Sampai jer atas terus beli tiket indoor games dulu.. anak2 aku dah terloncat2 tak sabo nak main2..ok2 mamamu paham.. check in kol 3 pm. Masa kami sampai kol 12.30pm.. ader masa lagik nak main2.. memandangkan hari tu hari Ahad dah jadik tak la ramai sgt orang.. tak lama pun beratur nak main2 indoor games tu.. tak byk la menda boleh main.. Okey kami amek pakej 2 adult 2 kids RM 109.00. so main lah korang sampai puas.. sampai kul 12 malam. 

Boleh pulak time nak berjimba2 ni Amni pulak tak sihat.. adeiii.. sian anak mama.. memula dia ok lagi,.. dalam pukul 2 lebey cenggitu tetiba dia memerut.. cirit uolls.. huuu.. siap kena skirt tu.. …

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…