Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Celebrate besday Usben - Nandos Cyberjaya

Besday aku n laki adalah sama bulan.. hehe.. aku 16 hb disember laki plak 20hb.. so 20hb tu aku ajak usben keluar.. saje nak belanja dia makan.. tp aku yg decided.. kihkih.. owh pagi2 tu aku dah wat surprise kat usben.. hantar munger jerk kat opis dia.. ahh lantak.. org laki pon boley ape bg munger.. lagi pun dia bukan penah dapat munger kot.. ;P..

Simple jerk pon munger aku anto tuh.. ader 5 kuntum munger ros+3 bijik ferrero rocher.. tak pe bang.. lain kali ai bagi surprise lain plak yer.. hikhik.. ;) gambo ni aku amek kat facebook usben.. 
apak ngan anak..dah makin tua u abang..hihi...tak pe tua pun ai sayang..phewittt...
Ajak usben makan2 area Cyberjaya jerk.. walaupun Cyberjaya adalah dekat ngan rumah weolls tp setaun ader la 3x jer aku jejak.. sebab Nandos ni aku tak penah makan.. tetibeee bley plak rasa nak cube... so makan la kami kat Nandos malam tu.. cuma aku tak berani nak order byk.. first time katanyer.. kang tak sedap membazir plak..


aku tak pandai sgt nak order.. lagi pon…

Konvokesyen Taska Hasil - 24/12/2013 (cyberjaya, Jalan Duta & APM)

Salam.. eh da nak abes taun dahhh.. maka nak rush wuat n3 yang berlangsung sepanjang bln 12 ni.. ecewahhh.. ko igt ramai ke nak baca blog ko wehhh.. kihkih.. tak pe janji aku baca..

Sebenarnya hari tu aku ader check up.. so hari sebelumnya aku pegi klinik utk tukar masa dari kol 3.00pm kepada 8.00am.. nasib tak de masalah.. so mmg penat sket la aku hari tu.. check up abes kol 11.00am alek opis buat keje sket2.. kol 12.00pm dah kuar opis balek lunch ngan usben.. usben mmg tak keje hari tu..

Acara bermula pukul 2.00pm kat Dewan Bangsawan menara LHDN Cyberjaya.. aku sampai 1.45pm cenggitu.. mmg tak ramai lg orang... Mcm biasa la majlis kali ni pun bergabung 3 taska.. Cyberjaya.. Jalan Duta n Akademi Percukaian Malaysia Bangi.. So terus pegi kosi depan sekali.. punya la nak nampak kasi clear.. Anak2 nak buat persembahan katenyer.. ye..depan aku VVIP.. heheh..
Hoho.. kul 2.30pm lepas VVIP masuk.. anak2 pun di arak masuk dewan.. kemain eksaited mak pak masing2 snap gambo.. sumer berdiri.. b…

Dalam hati ader taman (tengs yayang2ku)

Dalam hati macam ader taman munger rasa... hihi.. semalam dapat kad dari anak2..

huhu.. terharu aku.. first time dapat kad dr anak2.. maklum ler deme2 baru je pandai menulis.. so tnya usben mana anak2 dpt kad.. rupanya dia yg beli.. hikhik..usben mintak tolong cikgu2 tlg anak2 tulis dalam kad tu..
so suweet lah mama kau rasa anak2 oiii.. :).. kembang kempis idong padahal tu je pon anak2 tulis..kihkih..  peh tu aku tnya kek mana..??? boley plak derang tnya mama nak kek ker..??? phewww... hahahha..

Ekehhhh... rupanya papa anak2 pon hader kad ... weee... isi dalam tak payah la aku tunjuk.. kang ader yg muntah ijau plak.. kihkih..  memandangkan non hado gaji lagik.. en usben ajak makan luar jugak.. tp kat McD sajerk.. jadik la yang.. janji ai ader u n anak2..gitew..

Muka sememeh giler.. aku waktu ni rasa pening+loya.. badan masuk angin.. ikut hati malas nak keluar.. tapi sian plak usben eksaited nak lanjer makan luar plus anak2 pon dah nyanyi2 nak makan ayam goreng lahhh.. bege lahhh.. s…

32 already..yeah..!!

credit to google
Gambo tak bley blahhh.. hahhaha.. i hope so actually.. ;)..wekkkss.. Alhamdulillah ..syukur ke hadratNYA.. sampai jugak aku ke usia 32 tahun.. Bertambah sudah usiaku.. sekarang meniti ke era 30an.. Dulu sebelum masuk era ni kemain takut aku.. hihi.. Alhamdulillah.. di usia ini.. telah pun berumahtangga.. dikurnia 3 cahayamata.. tak lama lagi bertambah lagi sorang.. hikhik..;).. 
Malam tadik tepat kol 12 usben org pertama yg wish.. kalo bole tiap2 kali besday nak dia dulu yg wish.. eh taun lepas kot dia wish besday tp aku mamai2..da tdo... heheh.. so malam tadik aku get ready,, sian plak kang aku t do tak jaga2 masa dia nak wish tu... wekekeke..
So pagi ni jenuh gak dok balas mesej.. wassap ,,.. mn yg wish kat facebook..  nasib tak de twitter.. Alhamdulillah.. tq pada semua yg bg ucapan.. mudah2an Allah makbulkan doa kalian.. Amin..amin Ya Rabbal Alamin..
HAPPY BORN DAY TO ME..!!!


DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

INTRO dulu

Tadaaa.. mama sgt gumbiraaaa... hehhehehe.. dapat jumpa baby dalam pewottt.. eksaited giler.. siap nak ngalir ayaq mata.. heeee... terujaaaa.. tunggu next entry ye,.. k bye.. ;)

LOVE u papa!

Semalam aku rasa letih+pedih hati+ mual2.. maybe angin masuk dalam badan kot.. salah aku jugak.. bukan nyer nak pantang2 ni.. air sejuk memanjang aku teguk.. malam tadik lepas semayang aku baring kejap.. asik duduk jerk lebih 12 jam..:(

Tapi b la anak dah bertambah ni bukan la namanya rehat sgt.. si kenit ttp nak perhatian.. b la aku baring dia pon sibuk nak baring sama.. tapi bukan kat tilam.. tp atas perot mama.. siap tepuk2 lg perot.. adoiiii la anakku.. nasib abang2 dah boleh bawak diri.. sibuk ngan buku masing2 yg aku baru beli 2 hr lepas.. hihi.. b la aku tak layan.. kenit tepuk pintu bilik air panggil papa dia sambil nangis.. huuu.. adakah aku boley berdiam diri.. nehiiii... sian anak kan..!!..;).. so amek dia cium2 bawak keluar bilik.. aku rehat kat hall pulak..

Aku dah buntu.. masak ape pulak dah nak bg somi n anak2 makan.. hati asik pedih2.. mmg tak selesa.. teringat dalam mesin ade kain aku basuh pg tu.. aku kuarkan kain  si kenit n terus letak kat balkoni utk jemur kejap2 …

Sukan tahunan taska Lembaga Hasil Dalam Negeri

Semalam cuti kecemasan.. memandangkan anakanda akif tak berapa sihat.. n aku pon mcm lemau sgt rasa badan ni.. rasa sakit kat punggung belah kiri.. ishhh.. maybe kandungan berat ke sebelah kiri kot.. so bebanan lebey sket arah tu..  Lagi pon ader hal kat tabung haji semalam.. alang2 dah konnn..:P.. so cuti tinggal satu hari yeayyyy!!!

Eh..ehh.. bukan nak story pasai cuti semalam.. tapi nak story mory pasai sukan taska anak2 yg berlangsung Sabtu minggu lepas..:)..

Jom tengok gambo;

First time aku hadiri sukan tahunan anak2.. coz sebelum2 ni non hado.. ntah naper pengurusan taska dulu tak buat menda2 ni.. tak de budget aku rasa.. Tahun ni pengurusan lain amek alih.. mcm2 aktiviti ader.. aku sukaaa..:D..

So kami sampai dekat 8.15 am..  lewat 15 minit.. nak siapkan anak2 bertiga mmg huru hara aku..huhu..

sampai2 daftar nama anak2 dulu.. depa kasi roti+air mineral .. nasib baik.. anak2 mmg tak sempat sarapan tadik .. minum susu jerk.. ehhh aku pon tak sarapan..:(.. lapo wehhh.. nak singgah…