Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2015

Day 2 (cameron Highlands -FAMILY TRIP)

As salam.. 

Rini akak janji abeskan citer pasal cameron..huhu.. akak bz la dek non..huhuhu
Keesokan paginya.. kol 9 kami pegi sarapan kat food court depan hotel tu jerk..senang..pack barang siap2 peh tu terus checkout..

Pagi tu akak amek heavy breakfast terus..nasik lemak.. sedih jer nasik lemak.. tak sedap pon.. tapi rege mahal.. huhu.. 

Destinasi pagi itu adalah pasar KEA kat Brinchang.. kalo da smpai sini wajib la datang.. nak beli stoberi murah katanya... nasib ader parking dekat..tak jauh akak menapak.. tujuan akak mmg nak beli stoberi, jagung n sayo2 sket ...




Keluarga akak.. biarpun ngah dukung anak akak smpt lelapkan mata tau..hihihi.. acah jerk.. fotographer ni..akak blom ready dah snap..mata pejam pon pejamlah..janji muka senyum..hahhaha


Jagung.. kalo mai sini.. mmg akak suka la nak beli jagung ..jagung cameron manis wehhh..tak caye cer cuba beli..maybe sebab tmpt ni sejuk kot.. jgn lupa beli keledek sekali.. adoiii manisnya b la rebus.. tak caye cer beli...akak beli jagung selong…

Pertama kali ku jejaki

As salam

Semalam akak n usben cuti.. saje  nak bawak bujang2 kenit akak jalan2 nengok wayang,..hihi.. bwak anak dara kenit payah ..kang ade yg melalak tekejut.. memandangkan ni cuti sekolah..ok lahh bawak la derang nengok CICAKMAN 3.. dah tgk ke korang..? hihi..

Kalo tnya pendapat akak.. akak rasa biasa2 jerk.. tak de la akak terkagoomm2 sgt.. tp mmg kelako lahh.. gandingan Bell ngan zizan mmg mantop.. cuma kdg akak rasa dialog dlm citer tu tah hape2.. tu pendapat akak la kan.. kalo korang rasa akak tak betui maapkan lahh.. 

Pagi2 hantar awra n amni p Taska.. sian plak tgk derang.. dlm hati ttp akak rasa bersalah..kalo boleh mmg nak angkut semua.. tapi terpaksa jugak anta.. huhu..masa anta tu awra da nanges2.. tau la tu mama nak p jalan2.. lepas anta sarapan nasik dagang dulu kat Bangi..then baru gerak ke IOI City Mall Putrajaya..

First time ok akak jejak mall baru bukak tu.. padahal org Putrajaya kot..hahaha.. nak wat mcm mana.. akak malas nak terjah mall2 ni.. tapi b la semalam da terja…

Day 1 (Cameron Highlands-FAMILY trip) 7 mac 2015

Salam semua.. ;)

Mcm dijanjikan..saje2 nak share akak p cameron ritu.. padahal akak tau korang lagi expert jalan2 kat sana kan.. hukhuk.. tak pe.. ni utk adik2 or akak2 yg tak penah jejak bumi cameron .. Bertolak dari Putrajaya kol 9.00 am..konon nak bertolak kol 8.00am..janji ngan ayah akak kemahen..tapi haremmmm.. nak siapkan anak2 seme pon amek masa..phewww...

Perjalanan dr Putrajaya ke Tapah dalam 2 jam gitu..berenti makan kejap coz akak n anak2 dah lapo..coz pagi tak sempat bekfes pon...kul 11.30 am kitorang dah lunch..kang sampai cameron tak yah nak makan2 dah..senang..akak laki bini decided naik ikut simpang pulai.. sbb jalan ok sket.. kalo ikut tapah risau muntah plak askar2 akak nanti..huhu.. so jauh sket la ye..

Dari Simpang Pulai naik cameron rasanya dalam 1 jam setengah.. kete tak byk sgt time akak naik ritu..maybe sbb bukan cuti sekolah ..so selesa jerk la perjalanan.. dah separuh perjalanan..tibe2 ayah kol..dia tnya akak kat mana.. ish2 ish..rupanya deme2 dah sampai.. tgk k…

Cameron Highlands 7/3/2015-8/3/2015

As salam...salam satu Malaysia..cheeewaaah..

Akak masih dlm mood bercuti.. padahal sabtu ahad jerk pon p bercuti..haha..masih teringat2 moment2 di tanah tinggi .. panorama alam..cuaca..bunga2an..lain dr tempat kita.. percutian keluarga ni sebenarnya dah dirancang dari tahun lepas..so pilih punya pilih tempat akhirnya cameron highlands jadik pilihan memandangkan ayah akak pon tak penah jejak tanah tinggi tu.. akak dah kali ke 4 dah sampai sini.. so tak de la akak jakun sgt dah..kihkih..tapi akak sedih..sbb last minit family abang tak dpt join sebab tak dpt cuti..mak de akak plak terpaksa attend kursus di Melaka.. padahal bilik dah siap baya ..4 bilik tau..sob..sob..sedih...tak cukup korum..nak buat camner..kita hanya mampu merancang..Allah jua menentukan..ye dak??..sedih sgt pon tak guna..  so ade sape2 nak bace cerita akak jalan2 cameron..nanti akak update ye..tata..







Turn to 1 Year

Wahhh.. da setahun dah dondang mama.. tapi mama nampak awra kecik je lagi..tak tau kenapa..mungkin sbb bungsu kot.. lagi pun awra blom boleh jalan.. tu yg mama nampak awra still baby kecil..

Progress awra setahun:

Berat baru 7.2 kg.. budak pompuan kot.. tak kuat makan sgt.. tapi sukkaaa makan.. hihi..

Awra ni manjaaa sgt.. mmg tak boleh nampak akak.. kalo bole ke mana2 pon nak suh akak kendong dia.. adoiii nak kencing pon payah..apetah lagi memerut..heeeheee...

Dah boleh menapak 10 langkah paling banyak.. muka bangga giler jerk.. bila berdiri siap tepuk2 tangan..

Dah boleh ajuk2 percakapan kita.. paling terang n nyata.. nakkkk!!!..mama..papa..tatak.. semalam dia tumpahkan air... sekali akak pon ckp "haaaa...tumpah...." dia bleh ajuk ckp akak... "aaaa...upahh.."eiii comey la la sore dia...hahahha..matikla puji sore anak sendiri.. :p

Masih menyusu badan .. Alhamdulillah.. masih ada susu badan utk awra.. paling lama awra la nyusu badan.. 12 bulan.. yg lain2 aqil 3 bu…