Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

She was 2 years- Amni

As salam..

2 tahun lepas.. dalam keadaan cuaca sekarang la mama lahirkan amni.. masa bawak amni keluar hospital pon hujan renyai2.. Alhamdulillah.. dah 2 tahun Allah bg pinjam amni buat mama n papa.. sgt berseri rumah bila adanya amni.. satu anugerah cukup bermakna buat mama n papa yg tiada nilainya di dunia ini.. Syukur sgt2 b la pertama kali mama melihat jantinamu adalah perempuan kerana sepanjang kehamilan mama kemain malu kamu nak tunjukkan jantina.. dan akhirnya  mama redho jerk.. Tapi tahap kesyukuran tu sampai rasa nak nangis teresak2 dalam bilik bedah tu sbb betapa Allah mendengari doa mama siang dan malam agar dikurniakan seorang puteri untuk lagi menyerikan rumah kita.. Terima kasih Allah.. sungguh bernilai kurniaanMu.. cantik ciptaanMu.. mudah2an cantik jua akhlaknya.

Hari berganti hari.. begitu cepat beredarnya masa.. amni juga membesar dengan pesat.. di usia ini amni makin petah berkata2..menyanyi ria.. bergelak ketawa.. sgt menghiburkan hati mama.. biarpun menjadi kakak …

Belajar positif

Hye korang.. Assalamualaikum..

Rinduuu nak ngomel2 kat blog ni..tapi apakan daya.. keje kemain byk lately.. tak leh la akak berblog bagai..tapi baca boleh..heheheh.. rasa tak lengkap hidup akak b la tak baca blog2 yg besa akak baca tu..

Amacam korang sejak harga minyak naik ni..? ade ke yg tukar cara hidup ngan naik beskal p keje..mueheheh,,. Belanjawan ritu.. ramai yg frust..? eh ye ke.. sbb akak tgk byk status kawan2 fb frust giler.. Br1m tak dapat.. yg pekerja swasta tak kurang jugak meroyan sbb tak dpt bonus..hahahah.. tu baru 1/2 bulan pekerja gomen dpt.. kalo 2 bulan ntah mcm mana lah kan..kihkih.. alah.. korang swasta kan besa dpt bonus.. dpt plak bukan nyer 1/2 bulan..berbulan2 kot.. idak plak kami2 meroyan tak tentu hala... pasal Br1m.. kadang akak rasa ramai salah anggap kata ramai yg dpt Br1m tu gomen servent.. nehi..nehi ye korang.. sbgi contoh terdekat akak ler..:(.. mana dahku penah rasa duit Br1m tu.. tak pe,, ade org yg lebih memerlukan.. positif kan..?haahaha..

Ade ga…

Awra was 7 month old

As salam..

Hangat hangit hari ni..rata2 masih memperkatakan ttg kenaikan harga minyak.. dlm lift..kedai runcit.. parking kete..tak lupa jugak dlm tandas..sibuk sumer memberi pendapat masing2..

Akak jugak terasa nak marah b la dpt tau smlm rege minyak naik 20 sen..:(..tapi akk pon tak bape pandai nak ckp hal2 gini.. yg akk nak citer perkembangan anak kenit akk ni..

(update 3/10/2014)

(update 10/10/2014)
Dah berusia 7 bulan.. awra manja sikit..tak mcm anak2 lain..diusia ini awra baru nak cube2 merangkak..mengekek kalo kita agah2 dia.. kalo akak pura2 gelak2 kemain luas mulut dia gelak..hahahah.. awra dah tak boleh tgk org makan.. dia pon lajuuu nak capai makanan.. ape2 pon dia jumpa nak masuk mulut.. adoii time ni akak pasti as mak pak kita akan stress n risau.. takut tanpa kita sedar baby dah masukkan menda dlm mulut then telan..oh..no..no..no.. mcm akak ritu.. akak ade la bakar daging korban.. kat dapur masa tuh.. dah masak akak potong nipis2 nak bagi aqil akif  n amni makan.. nasib…