Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2011

SELAMAT TINGGAL..2011

Selamat hari Jumaat...;)

Alhamdulillah sampai jugak kita ke penghulu segala hari ni...syukur..syukur dgn nikmatmu Ya Allah..

Namun sedar tak sedar tinggal esok jer lg kita dlm tahun 2011...huhu...
Yer..naper x update esok jerk kan...tak leh update esok..coz esok kan da cuti...so x der masa nak ngadap blog bagai neh...:D

Sedih tak nak tinggalkan tahun 2011 ni uolls..??

Pada aku..aku dah x sabar nak tinggalkannya ...sebab...
Tahun 2011 ini adalah tahun kesedihan aku...2011 adalah tahun kekecewaan... penderitaan..dan byk kisah lara tersimpan dalam tahun ini..(tuuu diaaa ayat..)...semua itu jugak tidak dapat aku kongsi ngan uolls..;)..

Aku berharap..tahun 2012 lebey baik dari tahun ini..dan aku nak lupakan sumer yg berlaku dengan memulakan langkah yg baru ...checheche...:P...Semoga Allah sentiasa bersamaku dlm mengharungi kehidupan...cabaran membesarkan anak2ku...impianku yg belum tercapai...semoga Allah permudahkan..Amin...

Cuma aper yg nak dikongsikan di sini...tahun 2011 ini..dari awal tahun h…

Meluncur bedak...??

Salam Jumaat...^_^..
ekehhh..dah Jumaat dah..kejap kan....bermakna esok cuti kan...3 hari plak tuh...nak p mana erk...hmmmmm...
okey2..never mind..hari ni ak cer pasai huru hara di rumah pulok...
semalam alek dr keje...ckp ngan anak2 aku nak mandi sat...papa derang dah keluar time tuh...tapi tiba2 aqil ckp dia pon nak mandi....aku ckp .."ish..aqil kan da mandi kat sekolah tadik.." tanpa layan kehendak anak...mama terus masuk bilik ayor bersiram...hehehehe...
dr dalam bilik bersiram ituh..kedengaran suara anak2 cukup gembira berkukik2..ok..itu normal...paling tidak aku tau depa x bergaduh di luar sana...leh la berlamaan sket dlm bilik air neh...gosok2 lagik lama...muahahaha...sila jgn lucah yer..maksud saya gosok lantai ngan dinding bilik air okeh....
Lepas dah selesai sumer..aku pun kuar lar...n aku tercium satu bau wangi... apekah yg terjadi wahai anak2....meh nengok aksi mereka...





Yeehaaaa...mereka ngah bergembira bermandi manda bedak..bertuah tol anak2...abes satu rumah berbedak…

Celebration...17/12/2011

Salam semua...^_^...
maseh lagi nak update citer pasal besday aku...huhu..sila jgn jemu...
Hari besday tuh..ayah datang rumah...nak amek mak aku yg ngah sambung lajar kat maktab kat UM...so ayah dah nyanyi2 nak lanjer malam tuh...tapi aku ckp kat ayah tunggu mak ..x cukup corum...:D...
so we decided nak celebrate besday aku malam ahad..lepas amek mak...ayah pun tnya la punya tnya aku nak mkn haper...malas nak susahkan ayah coz dia nak lanjer kan..heheheh..so aku ckp kepsi jer la..senang..sumer owang mkan..termasuk anak2 aku...

with my brother...Asraf...aqil suka wat mulut gitu..huuu
Celebrate kat kepsi Alamanda jerk..seb bek masa sampai tuh x ramai orang kat kepsi...dtg2 terus dpt seat utk 6 orang...Alhamdulillah....
So memula sampai jerk dah huru hara...atas meja ada 2 biji talam...bertindan..sila imagine uolls..:P...tup2 Aqil nampak talam tu menyemakkan meja..so terus dia tepis talam....pranggggggggggggggggggg...ok...sumer orang terkejut...n adik aku ckp sumer org pandang ke arah aku...…
Assalamualaikum..;)
Cemana Tuan2 n Puan Cik2 sekalian di hari Isnin ini...
Saya baru abes keje...fuuhhhhh....baru leh rest...jam pun dah nunjuk kol 5.30 PM... time to back home...:)...tapi sajer curik masa nak update blog...isau gak sunyi sepi...sian yg datang nyinggah ye dak...
Minggu lepas besday aku kan (16/12/2011)...so my BFF ngan berbesar hati nak belanja aku makan...yahoooo....so aku x tau nak mkn kat mana..terpulang pada tuan yg nak belanja...memandangkan kawan aku ni kayo...Kenny Rogers here we come.....!!!!!..

Ni la tuan nyer badan yg sudi nak lanjer sayer sempene besday saya yg ke-30 ituh...Cik Tan ... Shomey tak Cik Tan neh...still single n available...hehehhe...
So kami decided nak try menu yg baru tuh...

V V v v v v v V V V V V V


Cik Tan order Bolognaise Chicken....

aku plak order Tangy Chicken....
Tapi...aku agak keciwa coz kuah Tangy tu x menepati citarasa aku...masam....hmmm...tapi cik tan nyer tuh sedap...:)...


Oh yer...ayaq pulak kami order Fresh Orange for cik tan..n ice lemon tea for me.…

16/12/2011

salam jumaat...:)
Today is....my besday...




so...happy besday to me....welcom 3 series....
Hopefully...
saya makin kuat hadapi cabaran hidup...
semoga Allah terus murahkan rezeki saya untuk anak2 dan keluarga tercinta saya
semoga saya terus dipanjangkan umur untuk melihat anak2 membesar, berkahwin, beranak pinak...
semoga saya bertambah matang dalam membuat keputusan
semoga impian saya tercapai..




-------> saya akan terus pandang ke depan...no turning back..!!!!...
Salam uolls...
Semalam dah p nengok citer neh....
Haaa...rata2 blog aku bc dok review citer ni kan sekarang...so aku pun gigih neh caik masa nak jugak nengok citer neh...aku p ngan saper..??? with my girlfriend..CIK TAN..
Time lunch kitowang p beli tiket kat alamanda...sambil tu harus la makan kat uncle Meknonal kesukaan ramai...makan bege PROSPERITY yg sgt ditunggu2 tu kan...aduh...sedap wehhh...hmmmm...amek tiket nengok pas keje...seb bek en usben memahami n tugas menjaga anak2 aku pass to en usben..lagik pun dia yg amek anak2 dr taska...Tq laling..;)


Pelakon lelaki kesukaan n kegilaan pompuan Malaysia kini...termasuk la aku...heeee...walaupun maya karin bukan la pelakon wanita kesukaan aku...tapi dlm citer ni tetibaaa dah suka plak...hahahha... oh...Aaron...:P
ok...ok...citer ni pon boleh wat aku nitek air mata..mcm org2 lain jugak dok kata 5 6 kali leh nanges..so aku pon sama cuma air mata jer x menitik...tahan derr...malu wa nanti...hahah..padahal CIK TAN jugak telah beberapa kali aku …
Buat Suami Dan Bakal Menjadi SuamiPernikahan ataupun perkahwinan,
Menyingkap tabir rahsia,
Isteri yang kamu nikahi,
Tidaklah semulia Khadijah,
Tidaklah setakwa Aisyah,
Pun tidak setabah Fatimah,
Justeru Isteri hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita,
Menjadi solehah …….Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Mengajar kita kewajiban bersama,
Isteri menjadi tanah,
Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang tanaman
Kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan,
Kamu gembalanya,
Isteri adalah murid,
Kamu mursyidnya,
Isteri bagaikan anak kecil,
Kamu tempat bermanjanya,
Saat Isteri menjadi madu,
Kamu teguklah sepuasnya,
Seketika Isteri menjadi racun,
Kamulah penawar bisanya,
Seandainya Isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya…Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha,
Kerana miliki isteri yang tak sehebat mana,
Justeru Kamu akan tersentak dari alpa,Kamu bukanlah Rasulullah,
Pun bukanlah Saidina Ali Karamaullahhuwajah,
Cuma suami akhir zaman,
Yang be…

Disebalik musibah ituh..

Salam ....
Selamat pagi..;)

Bersiaran dari helpdesk...hari ni jaga tipon..hoyehhhh...
Bersedialah....
menghadapi soklan2 yg boleh wuat pecah kepala nak menjawab...tadah telinga menghadapi nafsu amarah pemohon..munyik telefon yg boleh dikatakan selang seminit..air liuq kering coz asik bercakap dr pagi smpai kul 5.00 pm..:(..tgn sebelah lenguh -(asik angkat kol)
tu jer lah yg sempat aku senaraikan.kalo ikut byk lagik...kang x sempat lak nak update n3..hikhik...kadang2 jaga helpdesk ni bole wat emosi terganggu wehhhh...terpikir smpai alek umah...leh g tu..???

Baiklah pembaca2 sekalian...poyo dah neh..:P..

Setiap umat Islam di muka bumi ini akan diberi ujian untuk menguji tahap keimanan kita terhadap Allah.. Dan setiap ujian yg Allah bagi tuh...pasti ada hikmah n kemanisan disebalik kedukaan ...betui tak...???

senang bagi contoh aku lerr..tahun ni mmg adalah tahun ujian Allah terhadap aku...namun aku redha n aku tau Allah menyayangi aku supaya aku terus mengingatiNYA n terus beriman terhadapNYA…