Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2013

Karipap Gergasi - Kuala Selangor versi JALAN2 NAK MAKAN

Jumaat lepas.. akhirnya singgah gak kat tapak gerai KARIPAP GERGASI  kat Kuala Selangor.. selama ni dok alek kg. tak penah nak singgah.. kalu nak singgah pon asik terlepas jerk... ntah mcm mana kali ni leh plak laki aku berenti... hikhik.. bukan aper.. gerai mak cik karipap ni kan dah glemer.. siap masuk slot JALAN2 CARI MAKAN.. ;)... kena la mencube kesedapannyerr ye dakkk... ???


aku snap dr dalam kete jerk.. anak2 sumer ngah t do.. so encik usben jerk la turun... Gerai ni betui2 tepi jalan jerk menghala Kuala Selangor... Kalu dari KL lepas sikit dari Cendol Bakar tuhh.. haaaa... kasi pelan2 kete.. dah nampak...

Lama gak tunggu encik usben.. rupanya karipap baru masak.. kena la cuba kedua2 jenis karipap ni kan... Harga RM2.50 seketol.. so kalu mkn sorang mmg sendat la perot korang.. boley belah 5 kot.. usben beli 2 daging n 2 ayam.. mmg panas 2 time ni.. huhu.. Inti dalam sgt byk.. tak kedekut pun mak cik ni.. ayam n daging ley nampak berketol2... sekejap jerk aku potong tgk2 da abe…

THE LEGEND RESORT - CHERATING

Nak buat entri panjang berjela.. penceritaan harus dihabiskan.. tak mo simpan2 lagi..hhehehe.. lepas pegi Gambang ari tuh.. terus kami anak beranak ke Cherating plak.. ini mmg plan awal2 lagi dah.. mcm biasa The Legend resort Cherating ni kami beli melalui GROUPON jugak... heheehe.. jimat la katakan... sempena anniversary.. aku ngan usben decided nak berehat2 kat sini.. x sesuai plak nak kata honeymoon kan..hahaha.. ;P.. kami beli 2 vauchar utk stay 2 malam.. baru puas katanyerr.. harga ..RM158x2.. 

Mmg tak susah nak cari tempat ni.. n lagik best sepanjang perjalanan byk betoi tempat makan.. especially seafood.. hmmm.. tak mcm kat Gambang.. tak byk sgt kedai makan.. tapiii.. sepanjang jalan area Cherating giler byk kedai makan... so jgn bimbang nak caik makan kat sini...

tgk korang..mula2 jer masuk perkarangan resort ni.. mcm bangunan sekolah pown hader.. hihihi.. kaler bangunan tu kot main perananan.. n bentuk bangunan tuh.. ahahaha..amboih. suka suki aku dok ngutok..tapiiiii....

ce…

Amni saya dah 6 bulan

Yeay.. Amni dah 6 bulan lebey.. cepat masa berlalu.. huhu.. sajer tepek gambo amni.. rindu plak mama kat dia.. asik nak berkepit jerk ngan mama nak ooi...
Amni dah pandai:
- Merangkak dengan kadar yg agak laju - Ketawa terkekeh2 b la kena acah ..;) - Makan.. tak ley nengok makanan.. mesti nak.. - Berdiri ..seriau mama nengok.. kuat kakimu nak.. nurse pown terkejut.. tak cayer.. -Duduk tanpa disokong.. duduk sendiri... - Dah tak boley nampak mama.. kadang2 nak wat keje umah pown tak ley.. suh duduk jerk ngan dia sepanjang masa.. apekah anakku.. hmmm.. manja lebey nie..
Amni tak suka:  - Duduk dalam stroller.. lagik rela duduk melekap kat mama guna carrier.. adeiii..  - Namo masuk walker.. lagik rela merangkak.. tanak guna kemudahan dak tecik ni.. - Mandi air sejuk.. sure dia menjerit2.. kalo air suam suka plak dia.. eeee... skrg musim panas anakku..  -Tak suka abang aqil dukung.. mesti jerit2 mintak lepas...weekeke..

aloolooo..sian...

huuuhuuu... amni pakai tutu baby romper.. ;)..dah …

Warong Paksu & Mak Su - Tanjung Lumpur Kuantan

Selamat jugak aku datang ke warong PAK SU & MAK SU ni.. ekeekeke.. punya la search tempat makan terbaek kat Kuantan ni.. nak plak kawan2 opis dok cakap2 pasai tempat ni... harusss la aku gediks mencari ini tempat...


Okey pembaca sekalian.. sedikit poyo di situ.. hikhik.. warong ni menyediakan mcm2 makanan yg sedap.. sebab aku nengok sumer sedap2.. mana nak caik makanan yg dicelop tepung.. sotong celop tepung.. udang.. ikan.. keropok.. sata.. otak2.. goreng pisang.. kuih muih... nasik minyak.. dagang.. adei mcm2 lah.. jemput la datang warong  pak su n mak su ni.. 
warong ni mmg tepi jalan sebelah balai polis Peramu.. Tanjung Lumpur Kuantan.. senang jer nak carik.. nampak sign board Tanjung Lumpur ikut jerk.. sampai nampak balai polis Peramu tuh...pelayan2 dia pon ramah tamah... suka..suka..

Masa sampai dalam kul 2 lebey gituh... panas sgt.. hmmm mmg berpeloh lahhh... jadik kena la order sesuatu yg menyegarkan tekak kan...

Tuuu diaaa... kena order ayer yg besor.. tapi kami share je…

READY STOCK PERFUME GRED AAA FROM DUBAI

Salam semua.. new stock.. sebenarnya ader byk lg stock,, hehehe.. yg mana2 sempat la aku update..hehehe. okey PERFUME GRED AAA FROM DUBAI.. ready stock.. All item ready stock.. saper minat ley sms @ wassap 018 2630798/0182632259 .. Harga macam biasa lah... RM60 TERMASUK POS...








Bukit Gambang waterpark- Kuantan

Akhirnya.. jejak jugak kami ke sini.. walaupun aku adelah anak Pahang.. jejak Kuantan baruuu 3 kali kowt..heheheh.. aku ngan usben mmg suka bwk anak p water park.. InsyaAllah segala waterpark di Malaysia ini akan kami jelajah.. wahaaha.. poyo.. :P.. Sampai jerk da mmg teruja b la dengar bunyi air.. anak2 aper lagi.. kemain eksaited deme... Ticket mmg dah include dlm pakage groupon yg kami beli rituh... 



Cikgu tgh beri penerangan ringkas kat anak murid.. kihkih.. kami dah ready nak main air..yahhoooo... Sebelum tu en usben dah topup rm50 siap2.. so kepada uolls yg belom penah pegi.. kat sini tak terima cash kalo kita nak beli makanan ker.. sewa pelampong ker.. so korang kena siap2 boh duit diorang akan scan kat  tag tangan yg kita pakai tuh.. jgn isau pasai baki.. kalo berbaki derang akan pulangkan alek.. pada aku ini mmg bagos.. selamat.. tak gitew..???.. n encik usben jugak telah menyewa sebuah cabana utk memudahkan kami coz amni pastinya akan tidur.. so sambil2 amni t do ley mama m…