Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Parkland Hotel Apartment- Cameron Highlands

Ader sape2 penah check in sini tak....ari tuh en usben booked apartment ni...PARKLAND HOTEL-Brinchang...ye..kali ni dok kat Brinchang...atas sket..dulu dok Tanah Rata...Apartment ni 4 tingkat..tak der lif... nak jadik citer kami dapat tingkat 4..huhu..giler gigil kaki aku panjat tangga...huh..dukung anak lg...seb bek la sejuk...so peluh mmg tak keluar lerr hihi...
Aper yang best dok sini aku rasa mmg dekat nak p Tanah Rata n Brinchang..ala nak p Kea Farm tuh... En usben kata RM 150 ++ semalam....pada aku ok sgtttttt...bilik selesa...besar...cuma bab panjat tangga tuh...phewww..

ni ler rupa Apartment tu dr jauh (credit to en google..;)..)
pandangan dari dekat
ni rupa bilik kami duduk

tandas...tapi tak der bath tab

ni rupa hall dia..mmg luas...

 ape2 pun pose dulu...hikhik...


menikmati stoberi segar dr ladang...heheheh

ok pose lagik...utk blog mama korang... ;)..babai...see next n3...

Bharat Group-Ladang teh cameron highlands

Sambungan kesah percutian ker CH rituh... Perjalanan dr Putrajaya - Cameron aku rasa dlm 3 jam 1/2. kami naik ikut Simpang Pulai...Penah naik ikut Tapah umang ai selekoh mmg tajam giler...mmg takut...ikut Simpang Pulai mmg berliku jugak jalannya tapi okey la sikit..anak2 aku pon x pening..ok jerk aku nengok... So aku suggest saper nak p ikut SIMPANG PULAI erk...;)
Destinasi pertama kami...lawat ladang tea dulu..hihi...tgk daun teh menghijau sgt mendamaikan hati...time tuh kul 1.00 pm hari Jumaat...so x ramai sgt orang..yeayyy...best2...;)...x susah parkin n suka ati kau nak bergambo cemana pown...hikhik...so kami pon snap2 la sikit2 gambo..maleh nak bergambo bebanyak da tua2 ni..wekekeke...baby amni very good girl...steady...x nanges pown..



mmg korang kalo dtg sini x sah bergambo kat "Bharat Group tu kan..hehehe..tapi versi yg berbeza...ni kali ke-3 aku sampai Bharat Group nie...dr singgle..anak 1...nah...ni bergambo ngan anak 3...kihkih...


kasih abang kepada adiknyer...chewahhh.…

Cameron Highland 22-23 Feb 2013

Yeayyy...salah satu impian dah pun tercapai utk taun ni...heheheh...padahal nak p cameron jerk pown... ;)...
dah lama teringin nak pegi.. Akhirnya en usben tunaikan hajat isteri dia nie...so sweet my usben...wat seprise g tuh....




tak leh nak citer panjang plak rini...sambung nanti k...;)..bagi intro dulu..tgk gambo kami anak beranak kat ladang teh...ohhh ladang teh..!!!

Terkena dah haku..!!!

1 Feb lepas...jalan2 ngan opismate cik tan kat The Mines...jalan punya jalan tup2 masa nak alek tuh ader satu amoi (amoi la kot tgk dia muda sgt) tahan kami...dia promote baucer Yun Nam..New York Skin Solution n London Weight Management...so baucer tu berharga RM 10...

so macam2 la amoi tuh dok terangkan..kecek2 jugak aku..maklum ler..nengok badan amat sesuai la kan g tempat2 cenggituh...huh...maka aku ni mmg x ley tahan bab2 nak kuruihkan badan nie...ateeee terbeli la jugak baucar tuh...lagi geli ati cik tan pown sama beli....hikhik...ntah ape mimpi kitorang besa aje bolayan sama promoter...

okeh...lupa plak nak snap gambo baucar tuh....dengan RM 10 korang ley cuba kuruskan badan kat sini...


So...Jumaat lepas time lunch hour kan panjang...aku ngan member ni pegi la kat London The Mines....b la masuk tgk org2 kat situ mmg slim melim..huh..sentappp!!!...ni curik2 snap gambo amoi tuh ngah daftarkan kami....peh tu kami dipanggil masuk satu bilik kecik...untuk depa bincang + promote kat k…

Shangri La Hotel- Putrajaya (n3 telan liur..hehehh)

Gambo ni gambo taun lepas kot tak silap...time ni celebrate besday member opis..solehan...hikhik...bla nengok gambo ni rasa teringin pulak nak ajak usben luchion kat sini...huhu b la la dpt pegi erk...time ni boss lanjer..baek kan die...hihi..ntah baper la sekepala....
Makanan kat situ pada aku dah cukup superb...mmg melior nengok mcm2 makanan n sgt2 best aku rasa...mmg ketat betul perot aku...x ley nak makan byk pun...  Puan Paridah ngah bagi adiah kat beday boy...

 Ni boss sayer...sgt baekkk...;)...



Acara makan bermula..tgk udang beso2..ishhh..tingat alek kecur pulak air liuq aku ni...


Ni plak desert yg aku amek....ishhh..ishhhh....serius korang mmg sedapppppp.....tiramisu...chesee ahhh mcm2  lahhhh..tapi aku ameh tu jerk....peh tu tmbah sikit lagik....
Haaa...mender ni...yg coklat dlm dia buah2 tu mmg mangkuk tu ley mkn jugak coz made from coklat...hmmmmm..(telan liuq lagi..)

Ni antara desert  yg sempat aku snap...bayk  mender lg sebenarnyer...abc...jeruk..salad2..tiram lah..tapi …

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

Selamat Ulang Tahun kelahiran anakku (5 tahun) 18/2/2013

Today is his birthday...18/2/2013....udah besar anak mama...dah 5 taun rupanya...pengalaman melahirkanmu anak masih segar dalam ingatan mama...namun kepayahan itu bukanlah rungutan dari mamamu...tapi pengalaman berharga wuat mama n papa... kerana...kelahiranmu anak menjadikan kami buat pertama kalinya bergelar mama & papa dgn kelahiran secara pembedahan berat 4.0 kg pukul 8.45 pm - Hospital Sultan Ahmad Shah Temerloh Pahang...doa mama agar aqil jadi anak yg soleh....pintar ...serta berguna kepada agama n bangsa...



Planning asal nak buat majlis ni kat taska...tapi last minit batal atas sebab2 tertentu...en usben dah lama tempah kek tuh...2 bulan sebelum besday aqil lagik..(giler eksaited papamu aqil).....Kek gambo Porroro coz anak2 suka sgt nengok katun tuh..heee....
Mula2 en usben nak celebrate kami2 jerk...ish..tak siok pulak...panggil kawan2 pon best jugak kan.... majlis ni kecil kecilan ajer...x mampu la plak nak ajak reramai...x mampu dr segi tenaga terutamanya...coz ade si t…
waffle+eskrim...semalam makan kat RASA food court Alamanda
Ya Allah...syukur dengan nikmatmu... mudah2 aper yg dikhabarkan menjadi kenyataan ..mudah2 aper yg dikhabarkan adalah berita baik... Allah...permudahkan impian hambaMu ini... Amin...:)...

Taman layang2 MRR2-Kepong

2 minggu lepas bawak anak2 main layang2 kat Taman Layang2 kar MRR2 kepong...tak jauh pun dari Putrajaya...parking pown free jerk...environment mmg santekkk...sajer nak p sana coz kat sana katenyer ramai main layang2..biasa main kat taman2 putrajaya jerk...oleh kerana anak2 asik nak main layang2..maka kami laki bini tunaikan hajat anak2..yeay...aqil n akif sgt teruja...jom layan gambo sikit...

angin mmg byk kat sini...serius...mmg rasa x panas langsung....masa sampai terus belikan anak2 layang2...sorang burung...sorang lg kelawar..satu RM 12..kopak mama korang RM 24..masa tiba kul 3.45 pm...sgt awal.. so kami cari port berteduh dulu..panas lit lit nak main..mmg ramai penjual layang2 kat sini..memacam bentuk ley dapat..rambang mata wehhh...layang2 ular pon ader...
mmg siok nengok owang main layang2...rasa nak main jugak..tapi..amni asik nak berkepit ngan mama..so lupakan ajerk..hihi...bawak satu tikar...aku ngan amni dok sambil tgk papa..aqil n akif men layang2...aqil mmg pandai main..t…

Kenangan mengusik jiwa

Tajuk macam haremmm..hahahah... semalam kemas laci meja opis...dah lama x keje kan...bersepah giler laci...x tau ler ader yg selongkar ke haper..salah aku jugak..mmg laci x kunci..hihi...tup2 tup jumpa pendrive lama...aku igt da ilang dah..ker ada yg kembalikan erk..??? gembira giler aku ...dah lama aku caik pendrive tuh...sayang giler gambo dlm tuh...mcm gambo kat atas...gambo anak ke-2 ku..muhd akif hazim...3 bulan kot masa ni...huhu..semangat anak omak..!!!


walaupun time ni rasa x baper nak kurus...tapiiii...b la nak kompare ngan sekarang...alahaiii...b la leh kecik sket mcm ni alek...huhu...


time nih ngah peknenkan akif...dah 8 bulan dah...ngidam nak nek cameron makan buah stoberi...hihi..betoi uolls...anak aku akif suka sgt menda2 berkaitan ngan stoberi...teruja dapat gambo ngan stoberi beso..heee... ok lah...nak start keje...tata..
pstttt-----> hujung bln ni nak p jalan cameron...masa peknen rituh x dapat pegi..tup2 usben ajak p minggu depan...wahhhh...x sabo nak mkn stoberi…

3 bulan sudah

ish..ish..ish...amni dah berusia 3 bulan lebey... cepat masa berlalu kan..(ayat biasa hikhik)..anak mama ni dah makin montel n berisi...udah pandai meniarap ketika usia baru nak masuk 3 bulan..mmg terkejut coz amni tak sgt tunjuk tanda2 nak meniarap...tup2 ader satu pagi tgk amni dah tdo meniarap...syukur Allah..:)...cepat progress amni...la ni asal letak jer asik nak meniarap jerk...kepala pon dah leh tegak...senang mama nak dukung time nak goreng ayam ker...hihih...berat terakhir beliau adalah 5.3 kg ...moga terus membesar ngan sihat anakku..

psttt----> mama ngan amni ngahh berendam dlm jakuzi...hihih...whottt..whotttt...(@ gold coast morib)...

From Anjung Tinjau-KLIA

2 minggu lepas hantar ayahanda p umrah...mcm x cayer ayah dpt p umrah coz dia planning nak pegi sama2 ngan mak 2014 nanti setelah mak de sy abes study...tapi...tu lah namanya rezeki..b la niat kita kuat nak ke sana (MEkah) Allah akan mudahkan jalan..betui dak..??? sebab aku selalu tgk ayah sgt teruja b la nampak gambar kaabah dlm tv...asik ckp best pegi sana n x sabar nak pegi mekah lagik...

Alkisahnya ayah balik kampung akhir december lepas... dia alek pasai tok nak pegi umrah ngan 2 anaknya lagi iaitu "mak ngah" n "pak ndak"...so si "pak ndak" ni ajak la ayah p sama..tapi ayah cakap dia belom mampu lagi..ngah kumpul duit nak pegi...tup2 tok aku ajak ayah pegi..n tambang dia yg support...wuhooo...cam x cayer jer ayah...nak tolak sayang...nak pegi sian kat isteri terchenta beliau..chewahhh..:)...

setelah berbincang laki bini...maka ayah decided utk pergi sama2 tok n adik2 beliau..giler tanak pegi tempat idaman beliau tuh...(aku pon nak pegi jugak huhu..).…

Garden - Mines shopping centre

Jumaat lepas kan cuti hari wilayah....en usben x cuti..yahooo...time mama nak berjimba ngan tenang coz anak2 tak bawak...bawak my bff cik tan p shoping kat mines..best oooo...dr kul 11.00 am...kul 3.00 pm baru kuar dari mines...

asik makan kat mcd jer bila kuar ngan cik tan...kali ni sajer nak torai makan kat sini plak..

| | | | | | V

Mula2 takut plak nak masok coz aku ngan cik tan jerk...masa tu kol 12.00 pm...ahhhh..ckp ngan cik tan nak takot mender..lantak ler kita dua jerk..dating katernyer...hihih...so dlm tu byk munger2...tapi x la secantik garden kat alamanda rasanyer...

so aku amek set lunch...fish n chips...set tu termasuk air ...iced lemon tea...salad n pumpkin soup...komen aku soup tu x ler aku leh hadap sgt...cuma fish n chips tu mmg x der tinggal aper..licin abes aku sebat..hahahah..termasuk salad tuh...


ini set cik tan...spagheti aglo olio x silap aku...letak jerk dah ader satu bau yg x berapa best... terbantut selera cik tan...sian dia..mmg x abes dia makan...set lunch ni pon …

unplanned..

boley pulak hari ni kami laki bini bgn lewat..arghhhhh..ptt ler aku rasa lama beno tidur..jam pon x bunyik lak tuh..huhu..mmg mlm td aku tdo lewat..dlm kul 1.30 am kot..en usben layan bola.,aku layan tenet..nah..jdi rini kami cuti...kihkih..

wahhhh hujan la pulak..perot kenyang...bestnyer kalo dpt sambung tdo alek...tapi b la dah beranak pinak ni tuntutan nafsu sendir harus diketepikan..huhu..x pe lah..apepun sudah rugi cuti satu hari taun ni....hmmmm