Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2014

Hari Anugerah kecemerlangan (konvo Aqil Pra Sekolah)

As salam..

Baru ada masa nak update..citer2 minggu lepas.. mmg bz sket akak minggu lepas..attand konvo anak2.. tahun ni Aqil n Akif konvo lagi..hihihi..

Cikgu bagi tau lambat hari konvo aqil ni.. akak dah amek cuti hari Isnin 17/11 tu sbb ade hal.. tup2 masa amek aqil sekolah hari tu dia bawak buku pesanan yg konvo dia 18/11.. cikgu pon dah pesan kat laki akak masa amek aqil tu yg aqil akan terima anugerah.. wahhh.. berbunga2 hati mama.. semangat nak tgk anak terima anugerah.. hahah.. lagi pun aqil masuk persembahan.. harus lah akak bagi sokongan pada anak2.. ye dak..???

Setelah berbincang laki bini.. kami decided amek cuti hari tu.. tgk masa cikgu bagi majlis tu dr kol 8.00am to 1.00pm... cuti jerk lahhh.. rupa2nya kol 10 am da abes.. cehhhh...rugi cuti akak sehari.. kalo tau p punch card dulu..:(.. tak pe lahhh..


Pagi tu lepas anta aqil kat sekolah bergegas plak anta akif amni n awra kat taska nun di Bangi sana pulak.. sempat la sarapan bagai dulu baru gerak ke sekolah aqil.. dalam 8.…

Luahan buat suami (bukan suamiku )

Assalamualaikum..

Lama tak update..tibe2 rini terasa nak update.. hihi..

Sabtu lepas..sdg bergolek2 malas ngan kenit atas katil..dapat wassap dr sorang kawan..kawan baik akak..study sama2 kat kolej dulu.. suka duka kami kongsi sama2..hal2 keluarga..termasuk la boypren.. dah tentu dewasa ini hal2 melibatkat suami plak kadang2 kami kongsi..huhu

Kawan akak bg tau.. usben dia kembali berwassap ngan exgirl dia zaman study dulu.. siap tnya..kalo akak.. ape akak akan buat..perghhh.. punya la berat soklan dia.. ape akak nak jawab haaa.. kata kawan akak.. selama ni dia tak penah check hp usben dia.. dia namo jumpa menda2 yg boleh porak perandakan rumah tangga dia.. respek gile akk kat dia..dahh..kali ni kenapa dia pegi tgk hp laki dia..??.. katanya dia terperasan tgh2 malam asik wassap jerk..smpat dia nengok nama kat screen hp laki dia..esok terus check wassap laki dia.. :(..agak2 korang.. ape jadik..

Mmg hancur la kan hati seorang perempuan bernama isteri.. b la dpt tau suami cuba berkasih …

SWEET SANGAT

As salam..

Pagi Jumaat yg sejuk.. Alhamdulillah.. Hari jemaat ni..tetiba akak rasa nak puji laki sendiri..hahahah..matiklah ade  yg nyampah.. mintak maaf la ye.. dah nama pon blog akak..so suka hati akak la kan.. :P..ayat cliche sgt ni... puihhh...

Dah lama nak puji..tapi namo puji depan2..boleh..? hahhaha.. nak je ckp.. sweetnye la u yang..sambil pelok2... kadang2 ade perlakuan en usben akak nampak sweet sgt di mata hati akak.. contoh caskan henpon.. ala.. biasa jerk kan.. tapi mmg akak rasa sweet sgt dia coz kadang akak ni men campak2 je enpon.. kadang atas sofa..kadang celah sofa..kadang atas lemari.. akak ikut dan je letak.. abes bateri..abes la ko kejung kat situ enpon... tapi tidakkah korang rasa sweet tgh huru hara cari enpon tgk2 dah letak atas henbeg.. ngah selongkar2 sofa tgk2 enpon ngah cas.. ishhh.. suke tau hati akak..:P

Macam malam tadi.. water dispenser umah akak rosak untuk air sejuk.. anak2 akak ni kalo nak minum air yg sejuk tu..namo air suhu bilik.. kemain tau diora…

celebrate besday amni - 2 years (tengs teacher TASKA HASIL APM)

29.10.2012.. amni telah dilahirkan secara ceacarean di Hospital Putrajaya pada pukul 8.40am ..mengingati detik2 hendak dibedah umpama nak pegi mati akak rasa... mcm2 difikiran... hanya doa tak putus2 mengiringi tempoh itu... suara pertama amni.. mak aiiii.,.kemain nyaring... kuat giler..hihi...
29.10.2014..nahhh,,,, dah 2 tahun da dia.. kemahen akak dok nyanyi2 pagi2 masa amni bangun tdo...kebil2 dia tgk akak..merdu sungguh agaknya sore akak pagi tu...kuikuikui..;p..
Bertuah la amni... cikgu2 wuat celebration makan kek sempena besday dia..patutnya mama yg kena bawak kek ritu... ish..ish..bermurah hati betoi cikgu sampai sanggup buat kek demi nak gembirakan hati anak2 kecik ni ...time kasih tak terhingga akak ucapkan.. moga Allah jua dpt balas kebaikan insan2 berhati cute ni...;)



Gambar ni ekceli ehsan dari cikgu eina..pengasuh si awra...ni jerk la anak2 taska Hasil APM Bangi...tak termasuk baby..aloh2..comey2 budak2 ni hehhh..

perkenalkan..cikgu Jan'nah... penyelia taska tu... ni…