Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2011

SELAMAT TINGGAL..2011

Selamat hari Jumaat...;)

Alhamdulillah sampai jugak kita ke penghulu segala hari ni...syukur..syukur dgn nikmatmu Ya Allah..

Namun sedar tak sedar tinggal esok jer lg kita dlm tahun 2011...huhu...
Yer..naper x update esok jerk kan...tak leh update esok..coz esok kan da cuti...so x der masa nak ngadap blog bagai neh...:D

Sedih tak nak tinggalkan tahun 2011 ni uolls..??

Pada aku..aku dah x sabar nak tinggalkannya ...sebab...
Tahun 2011 ini adalah tahun kesedihan aku...2011 adalah tahun kekecewaan... penderitaan..dan byk kisah lara tersimpan dalam tahun ini..(tuuu diaaa ayat..)...semua itu jugak tidak dapat aku kongsi ngan uolls..;)..

Aku berharap..tahun 2012 lebey baik dari tahun ini..dan aku nak lupakan sumer yg berlaku dengan memulakan langkah yg baru ...checheche...:P...Semoga Allah sentiasa bersamaku dlm mengharungi kehidupan...cabaran membesarkan anak2ku...impianku yg belum tercapai...semoga Allah permudahkan..Amin...

Cuma aper yg nak dikongsikan di sini...tahun 2011 ini..dari awal tahun h…

Meluncur bedak...??

Salam Jumaat...^_^..
ekehhh..dah Jumaat dah..kejap kan....bermakna esok cuti kan...3 hari plak tuh...nak p mana erk...hmmmmm...
okey2..never mind..hari ni ak cer pasai huru hara di rumah pulok...
semalam alek dr keje...ckp ngan anak2 aku nak mandi sat...papa derang dah keluar time tuh...tapi tiba2 aqil ckp dia pon nak mandi....aku ckp .."ish..aqil kan da mandi kat sekolah tadik.." tanpa layan kehendak anak...mama terus masuk bilik ayor bersiram...hehehehe...
dr dalam bilik bersiram ituh..kedengaran suara anak2 cukup gembira berkukik2..ok..itu normal...paling tidak aku tau depa x bergaduh di luar sana...leh la berlamaan sket dlm bilik air neh...gosok2 lagik lama...muahahaha...sila jgn lucah yer..maksud saya gosok lantai ngan dinding bilik air okeh....
Lepas dah selesai sumer..aku pun kuar lar...n aku tercium satu bau wangi... apekah yg terjadi wahai anak2....meh nengok aksi mereka...





Yeehaaaa...mereka ngah bergembira bermandi manda bedak..bertuah tol anak2...abes satu rumah berbedak…

Celebration...17/12/2011

Salam semua...^_^...
maseh lagi nak update citer pasal besday aku...huhu..sila jgn jemu...
Hari besday tuh..ayah datang rumah...nak amek mak aku yg ngah sambung lajar kat maktab kat UM...so ayah dah nyanyi2 nak lanjer malam tuh...tapi aku ckp kat ayah tunggu mak ..x cukup corum...:D...
so we decided nak celebrate besday aku malam ahad..lepas amek mak...ayah pun tnya la punya tnya aku nak mkn haper...malas nak susahkan ayah coz dia nak lanjer kan..heheheh..so aku ckp kepsi jer la..senang..sumer owang mkan..termasuk anak2 aku...

with my brother...Asraf...aqil suka wat mulut gitu..huuu
Celebrate kat kepsi Alamanda jerk..seb bek masa sampai tuh x ramai orang kat kepsi...dtg2 terus dpt seat utk 6 orang...Alhamdulillah....
So memula sampai jerk dah huru hara...atas meja ada 2 biji talam...bertindan..sila imagine uolls..:P...tup2 Aqil nampak talam tu menyemakkan meja..so terus dia tepis talam....pranggggggggggggggggggg...ok...sumer orang terkejut...n adik aku ckp sumer org pandang ke arah aku...…
Assalamualaikum..;)
Cemana Tuan2 n Puan Cik2 sekalian di hari Isnin ini...
Saya baru abes keje...fuuhhhhh....baru leh rest...jam pun dah nunjuk kol 5.30 PM... time to back home...:)...tapi sajer curik masa nak update blog...isau gak sunyi sepi...sian yg datang nyinggah ye dak...
Minggu lepas besday aku kan (16/12/2011)...so my BFF ngan berbesar hati nak belanja aku makan...yahoooo....so aku x tau nak mkn kat mana..terpulang pada tuan yg nak belanja...memandangkan kawan aku ni kayo...Kenny Rogers here we come.....!!!!!..

Ni la tuan nyer badan yg sudi nak lanjer sayer sempene besday saya yg ke-30 ituh...Cik Tan ... Shomey tak Cik Tan neh...still single n available...hehehhe...
So kami decided nak try menu yg baru tuh...

V V v v v v v V V V V V V


Cik Tan order Bolognaise Chicken....

aku plak order Tangy Chicken....
Tapi...aku agak keciwa coz kuah Tangy tu x menepati citarasa aku...masam....hmmm...tapi cik tan nyer tuh sedap...:)...


Oh yer...ayaq pulak kami order Fresh Orange for cik tan..n ice lemon tea for me.…

16/12/2011

salam jumaat...:)
Today is....my besday...




so...happy besday to me....welcom 3 series....
Hopefully...
saya makin kuat hadapi cabaran hidup...
semoga Allah terus murahkan rezeki saya untuk anak2 dan keluarga tercinta saya
semoga saya terus dipanjangkan umur untuk melihat anak2 membesar, berkahwin, beranak pinak...
semoga saya bertambah matang dalam membuat keputusan
semoga impian saya tercapai..




-------> saya akan terus pandang ke depan...no turning back..!!!!...
Salam uolls...
Semalam dah p nengok citer neh....
Haaa...rata2 blog aku bc dok review citer ni kan sekarang...so aku pun gigih neh caik masa nak jugak nengok citer neh...aku p ngan saper..??? with my girlfriend..CIK TAN..
Time lunch kitowang p beli tiket kat alamanda...sambil tu harus la makan kat uncle Meknonal kesukaan ramai...makan bege PROSPERITY yg sgt ditunggu2 tu kan...aduh...sedap wehhh...hmmmm...amek tiket nengok pas keje...seb bek en usben memahami n tugas menjaga anak2 aku pass to en usben..lagik pun dia yg amek anak2 dr taska...Tq laling..;)


Pelakon lelaki kesukaan n kegilaan pompuan Malaysia kini...termasuk la aku...heeee...walaupun maya karin bukan la pelakon wanita kesukaan aku...tapi dlm citer ni tetibaaa dah suka plak...hahahha... oh...Aaron...:P
ok...ok...citer ni pon boleh wat aku nitek air mata..mcm org2 lain jugak dok kata 5 6 kali leh nanges..so aku pon sama cuma air mata jer x menitik...tahan derr...malu wa nanti...hahah..padahal CIK TAN jugak telah beberapa kali aku …
Buat Suami Dan Bakal Menjadi SuamiPernikahan ataupun perkahwinan,
Menyingkap tabir rahsia,
Isteri yang kamu nikahi,
Tidaklah semulia Khadijah,
Tidaklah setakwa Aisyah,
Pun tidak setabah Fatimah,
Justeru Isteri hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita,
Menjadi solehah …….Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Mengajar kita kewajiban bersama,
Isteri menjadi tanah,
Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang tanaman
Kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan,
Kamu gembalanya,
Isteri adalah murid,
Kamu mursyidnya,
Isteri bagaikan anak kecil,
Kamu tempat bermanjanya,
Saat Isteri menjadi madu,
Kamu teguklah sepuasnya,
Seketika Isteri menjadi racun,
Kamulah penawar bisanya,
Seandainya Isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya…Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha,
Kerana miliki isteri yang tak sehebat mana,
Justeru Kamu akan tersentak dari alpa,Kamu bukanlah Rasulullah,
Pun bukanlah Saidina Ali Karamaullahhuwajah,
Cuma suami akhir zaman,
Yang be…

Disebalik musibah ituh..

Salam ....
Selamat pagi..;)

Bersiaran dari helpdesk...hari ni jaga tipon..hoyehhhh...
Bersedialah....
menghadapi soklan2 yg boleh wuat pecah kepala nak menjawab...tadah telinga menghadapi nafsu amarah pemohon..munyik telefon yg boleh dikatakan selang seminit..air liuq kering coz asik bercakap dr pagi smpai kul 5.00 pm..:(..tgn sebelah lenguh -(asik angkat kol)
tu jer lah yg sempat aku senaraikan.kalo ikut byk lagik...kang x sempat lak nak update n3..hikhik...kadang2 jaga helpdesk ni bole wat emosi terganggu wehhhh...terpikir smpai alek umah...leh g tu..???

Baiklah pembaca2 sekalian...poyo dah neh..:P..

Setiap umat Islam di muka bumi ini akan diberi ujian untuk menguji tahap keimanan kita terhadap Allah.. Dan setiap ujian yg Allah bagi tuh...pasti ada hikmah n kemanisan disebalik kedukaan ...betui tak...???

senang bagi contoh aku lerr..tahun ni mmg adalah tahun ujian Allah terhadap aku...namun aku redha n aku tau Allah menyayangi aku supaya aku terus mengingatiNYA n terus beriman terhadapNYA…

episod akhir novel aku....haahahah

salam uolls...
ish...ish....da malam dah...sajer nak update story lelaju coz minggu depan akan makin c buk coz udah start keje....
sebelum neh ada citer pasai aku misscarriage kan...ok....so docter bg tarikh cuci 18/11/2011 bersamaan hari Jumaat...so pukul 12 tengah malam aku dah kena berpuasa coz operasi ituh akan bermula awal pagi...kena ada kat hospital kul 7.30 am...
18/11/2011-Hospital Putrajaya-(DAY CARE)..
EH penah ke kowang sampai ke tempat ituh....hehehe..aku first time...saper penah p bilik OT (operation Theatre) tkt 1 mesti penah nengok tmpat tuh...mintak maaf kengkawan...gambo x dpt disiarkan coz amat la buruk..n x bole disiarkan...hiksss...
Sampai2 je aku disambut dengan sgt ramah oleh nurse2 kt c tuh...mula2 aku disuruh timbang berat...berat..??? rahsia...amat berat...hahahhaah..pehtu dia kasi aku baju..baju kaler putih yg seksi tuh...kat lakang ikat2 n baju hijau butang kat depan n kain ijau...eh byk nya baju...nurse tu pon ckp..baju putih pakai kat dalam...peh tu cover baju…

sambungan citer 3

salam semua..selamat pagi...:)
oh yer...sebelum nak sambung citer..nak ucap dulu..salam maalhijrah wuat semua...:D...da masuk taun baru kan...semoga kiter juga berhijrah ke arah yg lebey baik...InsyaAllah....
Cuti 3 hari kan..tapi dok kat umah jerk...x p mana2....coz ayah n mak dtg umah....suka...:D.. sambung citer rituh...aku rasa aku lupa bg tau kot ape dokte wat masa operate tuh....docte telah memotong 10 cm usus en usben...why..??? sebab usus en usben melekat n semasa docte betulkan ususnya telah bocor....ngeri kan...???...hmmm....namun itulah pengorbanan en usben ketika raya korban hari tuh....huhuhu...
haa...masa raya korban masa kowang syok2 alek kg. kumpul sesama kuarga...aku sendirian bersama anak2...mak ngan abah dah pun alek coz ader adik2 kecik yg perlukan mereka..setidak2nya en usben masih ada aku n anak2 kan...???x pe lah...oh ayah n mak x dpt datang coz pd hari ituh mereka wuat korban di kg...so aku pon x nak rosakkan sumer program...
malam raya korban....
aku alek dr hospit…

sambungan citer 2

salam sumers...
dah Jumaat pon kan... kejap je masa berlalu...nak sambung citer semalam... sampai mana erk....hmmm...ok...en usben meset kol 3 am...dia ckp dia kena admited..eh betul ker eja mcm tu...ahh lantak la janji kowang paham kan..kan...:d...aku da x sedap hati...adakah akan berulang...???
3.11.2011
hari pertama melawat en usben kat wad...sian dia....still sakit perot n belom wat ape2..masih tunggu keputusan x ray...da 4x x ray...lom namapak ape2..en usben x dibenarkan makan or minum...kena puasa...:(...sebagai isteri yg sgt sayangkan suaminya...aku datang tgk time lunch hour n petang lepas amek budak2 kat taska nun kat bangi....(en usben anta anak kat taska opis dia kat LHDN...)


sorry uolls...gambo ni gambo taun lepas...operate apendiks...taun ni nyer gambo aku x amek satu pon...coz x de mood nak amek...muka en usben sgt2 kesian menahan sakit...:(.... tapi x silap aku...wad yg sama jerk..
bila jadik mcm ni...aku jadik susah hati...mana nak pikir anak2...suami yg sakit n aku tau en usb…

sambungan citer 1

salam semua....
ok..sambung n3 semalam.. dah lama x update kan....tapi ader gak dok menjengah....tq...tq...tq...:).... lately byk mender terjadi....sedih....sadis....pilu...ngeri....ehhhh...aper kes la aku ni kan..hahahahah....errr...nak mula cemana yer...jap...jap aku nak pikir.....
ok.....dugaan demi dugaan....Ya Allah....aku redha dgn semua ini.... 1.11.2011... en usben alek dr opis...muka berkerut2....jalan terbongkok2....dalam hati...amat risau b la en usben sakit perot....isau akan berulang...operation usus setaun yg lepas...:(
kul 11 malam...keadaan en usben x berkurangan....walaupun dah nelan ubat dr kinik..x silap ubat gestrik....dia bergulung2 kesakitan...aku da x sedap ati...ajak en usben p hospital... masa tu aqil still wake up..liat pulak mata dia malam tuh...mcm tau2 jerk...akif dah tdo....tnya en usben...nak pangggil ambulans ker..dia kata x yah...leh jalan...time tuh hujan lebat...sgt suspens...paling sadis masa tuh...aqil cuba papah papa dia...walaupun dia kecil...agaknya di…

N3 untuk hari cuti

Salam Jumaat...
Dah Jumaat pun herk.... kejap jerk... esok cuti....bermakna...hmmmm... eh apsal plak kan...esok cuti..yeay... byk masa ngan anak2...:)..suka nengok telatah anak2 yg makin membesar nie...aqil pun makin petah bercakap...makin tangkas menyusun barang2 permainan dlm pelestik..termasuk kain baju dia...konon2 bungkus barang2 kat pasaraya Carrefour...hak..hak...sekarang ader satu habit dia asik dok terai baju2...mak aiii...dah la mama ko ni malas nak melipat kain nak oiii...korang plak sedap men tuko2 baju herk.... paling tidak aku akan saksikan keadaan huru hara tatkala si abang n si adik berebutkan sesuatu...ye...mmg selalu terjadi..maka terjadiklah aksi si abang menggeget si adik n si adik menampar muka si abang...sgt ganas...hahahha...
biasanya...aku la jadik pelerai....isau plak bordarah dibuatnya...mana la tau kan...kadang2 anak2 ni men ikut dan jerk ketuk pala masing2 ngan ape yg ader di tangan mereka...kalau pistol...pistol la depa hentak...kalau pedang...pedang la jadik …
Assalamualaikum n selamat petang semua..^_^...
N3 dimulakan dengan gambo kek pelbagai jenis...owh..tiramisu pon ado...ermmm...masih teringat2 rasa ituh...
Byk mende nak citer..but i've no time..:(...sgt...sgt bz ....mintak mahap reader2 sekalian...puiiii...mcm la byk benor owang nak nempek kat blog aku kan...biar la aku perasan..hak..hak...tapi aku tau...AZIZUL mmg pembaca setia blog kering aku neh...wahahaha..x gitu zul..???
nak wat n3 pasai besday Solehan...lom dpt gambo dr si Hajar...hmmm....aku maleh nak snap gambo masa surprise kek kat solehan... ntah..dia nyer besday surprise..aku plak dok gementar samer...hahahaha..biol....
okeh...kat atas tu gambo dessert kat Shangri la Hotel Putrajaya....bos celebrate besday solehan kat c tu kau....kelassss la bosssss....:)....x sangka...!!!!...

ISTIGFARLAH...

Salam...
Hye semua....^_^..
mendung kat kat luar tuh uolls...semendung hati aku neh....chewahhhh...perut x baper ok..dok meragam jerk dr tadik..isau terkentot...hahaaha..nak plak masa terkentot tuh bunyik plak..adoyaiii... eh..eh...citer aper neh..citer kentot plak...hahahhaha...kotoq tau..
dah lama biarkan bloq sunyi tanpa n3...dok c buk berblogwalking jerk... lagi best bejalan2 kat blog orang...:D...tapi walaupun sepi tanpa n3...nengok statistik..ader gak yg dok terjah2...hmmm...tq pada yg sudi dok terjah ye..;)..
Semalam eh ye ke semalam...2 hr lepas p kursus.. komunikasi interpersonal... Alhamdulillah..byk gak ilmu yg dapat..walaupun kursus sebegini idok le teman sukew... asik kena bercakap ajew... hahahah..lagi suka p kursus yg ngantuk tuh... dok diam2 dpt sijil... ader ke cam tuh...tapi oleh kerana nak cukupkan 7 hr berkursus...rembat jerk la kursus yg hado..kang x pepasal kena memo plak kang...
masa kursus tuh... penceramah adalah sowang ustaz... byk ilmu yg dia kongsikan..antaranya…

Jamuan Raya Unit

Salam semua....;)

Lambat bebeno nak update citer pasai jamuan raya rituh...ok seperti yg dijanjikan..aku dah tepek beberapa gambo untuk tontonan umum...heheheh...mula2 kena la tepek gambo sendiri kan...pakai alek bj raya pertama....


Tapi malangnya di hari ituh aku plak kena bertugas jawab call..alahai..owang lain dok bersuka ria...aku...????hmmmm....:(...berkhidmat untuk negara...


Terpaksa lar...dah nama naik time neh...huhu..seday tau...owang dah makan aku br terhegeh2 nak p makan...menci lerrrr....:((...


kedit to en amru selaku photographer utk hari ituh...terselit jugak la gambo aku dlm camera mahal dia tuh...tq..tq coz x melupakan dahku...huhuhu...waktu ini bukan berniat nak menunjuk ape2..tapi tgh cuba membetulkan wayar telefon yg adik nak tercabut berikutan kekerapan mengangkat telefon adalah selang seminit ....giler kan..????


Panggil caterer mana ntah...gambo ni sebelum majlis berlangsung....


waktu ni semua warga unit aku dah berkumpul...ha..sekali lagik en amru ada misi penting...d…

RaYa..RaYa..Raya...Eh raya lagi..???

Salam semua..

Dah hari Jumaat dahhh...kejap jerk kan..:)
Hari ni bersiaran kat helpdesk unit aku...huhu...kering tekak..mcm berceramah sepanjang hari la kalo dok kat sini...mujur ari Jumaat..masa pendek kan..;P

Okeh...ari ni jamuan raya kat unit aku...yea..makan..makan...dan makan lagik...aduhhhhh...
esok open house...lusa open house.. hmmm...makin menjadik ler kenaikan paras lemak dlm badan...tapiiiiiiiii...aku p open house bukan mkn manyak pun...huhu..peliks ler...(poyo di situ kan..;P)...

Oleh kerana aku menjaga meja pertolongan inih..maka aku diskip untuk membantu sediakan jamuan ini...hahahha...suka nok..baru la ok pakai bj raya x yah wat keje...kejii..kejiii...

okeh...nanti la update gambo sepanjang majlis berlangsung k...;)..

see...ya..!!!

Munger api....yea..yea...;)

Salam...

"Dam dam dum..bunyi mercun..."..:D..
Tapi ni bukan ler citer pasai bunyi mercun..hee..citer pasai main munger api jerk..
Taun ni anak2 da leh main munger api la wehhhhh....dalam suka tu aku sebenarnya cuak jugak...ye ler..api tuh...wuat nya anak2 terkujat tetiba jer baling munger api ngah menyala tu kat aku x ker haru...???...seb bek sumer tu x berlaku...jom nengok pic neh...


tengok...kemain riang lagik akif dpt men munger api...namun begitu..putin tetap di mulut ituh....ishhh..geram betuiii...

Ni aksi kali pertama mencucuh bunga api...kena ada bantuan orang lebey tua...:D..bako kat lilin jerk...non ader pasang2 pelita ...

Ha....ni aksi si Aqil da makin terer cucuh munger api...x yah bantuan sesapa dah..n da x takut...eiii mama plak nek takot nak oiii...cucuh plak kain paman korang nantih...haruuu...

Tuuuuu diaaaa...bukan yg kecik jerk ygh main..yg tua pown sama jugak teruja...layan ...hahahah...abes sekotak malam tu derang bedal...

Kesannya...abes berasap wehhh laman...gil…