Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

Terkena sihir

Salam uolls...^_^..

alhamdulillah..masih bernyawa...menghirup udara segar kota pentadbiran...Putrajaya..haaa g tuh...semalam ader post pasai "nasik kangkang"...huh...

ari ni nak syer gak sesuatu....

Jika anda mengalami salah satu dari tanda-tanda di bawah, anda berkemungkinan diserang penyakit bersifat non medic, terkena sihir atau berpenyakit misteri ! i) Malas untuk melakukan rutin seharian / amal ibadat / pekerjaan. Tiba-tiba anda malas melakukan kerja seharian yang anda biasa lakukan seperti malas ke pejabat, hilang minat untuk bekerja, malas untuk beribadat (seperti sembahyang, zikir, membaca al Quran). Hilang semangat ini juga adalah untuk aktiviti seks dan aktiviti-aktiviti bersama keluarga / saudara terdekat. ii) Tidak mampu untuk mengawal diri anda sendiri. Anda tidak berkemampuan untuk mengawal diri anda, hilang kawalan dengan tiba-tiba (yang menyebabkan anda pengsan, histeria, mudah marah, tension, tertekan, stress dengan tiba-tiba tanpa mampu anda mengawalnya. …

soal jawab

SOALAN: Saya berumur lebih 40 tahun, telah beristeri dan mempunyai anak-anak yang telah dewasa. Boleh dikatakan kaya dan mempunyai nama. Saya tidak begitu pasti, bagaimana saya boleh jatuh cinta kepada seorang janda, yang tidak begitu cantik, malah isteri saya yang ada lebih cantik, tetapi saya seumpama gila bayang padanya, yang akhirnya saya mengahwininya.

Isteri yang saya sayangi selama ini akhirnya saya ceraikan. Rumah tangga seumpama tidak terurus, malah diri saya sendiri pun tidak terurus. Ketika di rumah saya seumpama takut dengan isteri, tunduk dan tidak begitu normal. Saya begitu gembira ketika bersama teman-teman, tetapi segala-galanya berubah sebaik-baik saya balik ke rumah.

Pernah seorang teman menyuruh saya berubat, kerana katanya saya berkemungkinan kena `nasi kangkang' atau `nasi tangas', menyebabkan saya takut kepada isteri. Apakah benar tentang adanya ilmu-ilmu seperti ini?

- Shuri, Pendang

JAWAPAN: Saya tidak pasti sama ada saudara kena ilmu penunduk, kena nasi ka…

It's Show TIME!!!!

(gambo sayer jerk tak der..sedih..time ni anakanda dah terbungkang lam kete..kepenatan..huhu..x pueh ati..gambo x masuk..:(..)


Hai dah petang uolls...petang2 cenggini kalo dpt cuci mata pon siok gak ye dak..????
heee...nak bawak korang layan gambo mandi hero remaja rituh...derang wat show we all plak
yg nengok2...heheheheh...


sabunnn di bilik mandi....sabunnnnnnnnn....Sabun ituh adalah sabun basoh tgn yer adik2... tapi.....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


tadaaaaaaaa..... hahahhahah...wat shampoo plak oiiii...abes sabun basoh tgn kak fiza kowang hentam .....

Antara acara yg dipertandingkan...selaman paling lama...amru ngelat weiiii...
haaaa....ader gak yg berani wat scandle kat ayaq terjun nehhhh...tapi sempat gak mamarazzi kitorang snap gombo tanpa belas....nak nengok...???
pasangan romantis...???? haish...ape de kesss neh...wahahahhaha...larikkkk...

Ni plak acara vibrate paling kencang....eh..eh..pk x senonoh lettewwww...okey ler...gigilan paling laju oekh...hahahhaha...muka x bley tahan nengok..kel…

Lagi2 Picnic..

Assalamualaikum....:D...

leganya kojer dah siap...(padahal ader lagik menimbun aku simpan bawah meje..)..
maseh dlm mood picnic..ader sesaper dah jemu nak bace ker..????...ala..meh la sambung bacer n3 neh...


memula nak tepek gambo tuan nyer blog ler...ngan anak2 muka lom mandi pagi...heeee...
ok.. sambung citer masa hero2 remaja ngah bako2 ayam kan... kan we alls geng2 wanita mandi riang gembira ... b la da mandi of course ler perot lapo mintak isi... dah tengahari la katakan...tapi... masa da nek ke darat.. ayam still lom masak uolls... hampeh..


ni la orang2 yg sibuk membako ayam+sosej .. at last cik tan pun kena tlg kipas... lambat bebeno dpt mkn ayam... kiranya yg baju biru tuh smpai hilang lemak ler coz lama bebenor dok kat api...wahahah..


pengepit bertukar tangan...yeah...kali ni amru la take ober...menunjuk skill konon2 terer ..hahahha... yg dak Afdhal plak nak terkencing kot..tu ngah tahan nak kencing dlm air letttewww...hahahahahhaarunnnnn..


sian dak ni..sebab musabab terlalu lama do…

wordless Wednesday #2

gillerr lahhhhhhhhh...

wordless wednesday # 1

salam uolls...^_^..

nak tepek gambo neh....


mampos kalo tuan nyer badan tau................hahahhahaha

Rasa nak lompat...heee

Salam Selasa uolls...

udah bekfes ker semua....ai baru jerk lepas bekfes..
on pc...dada berdogup koncang....hahahhaa...
tgk papan pemuka blog...aiyoooo...mata terpaku kat blog "The Eyes of Redbloodsnow"..
ohooo...blog yg hari2 mcm wajib kau ai singgah...heeee...nape...??? meh nengok uolls..


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

hahhahah...Cik RBS wat Reddish segmen: Follower riview...ohh...Of course sumer kenai cik RBS ni kan...kan...sgt comey la zie nie..sukka nengok blog dia bommmmm da vass g tuh...lagik satu si zie ni sgt2 friendly..tu yg sokka tuh..jengah gak blog ai yg x seberapa nak dibandingkan ngan dia..siap tinggai komen lagik uolls..:D.. huuuu...terharu...

pada saper yg x penah jengah...(ader ke yg x kenai neh...)..ni la dia rupa blog cik RBS neh...


santek kan ....................:D




pssttt---->malu plak nengok header yg x lawo tuh...huhuhu...nanges..eh...rasa nak loncat2 lagik ler..

P.I.C.N.I.C part 2

Salam semua...^_^...

sambung picnic part 2 plak...mintak maap uolls..semalam x nyempat nak wat story...tepek gambo jerk kan...

ok Sabtu lepas...9/7/2011...aku p picnic ngan member opis kat Air Terjun Chamang..Bentong,Pahang... so ader sesaper yg penah p tak..??? pada yg dah penah pegi... mesti da tau kan keindahan tmpat tuh...??? Terasa sgt segar b la sampei wehhh....

Kitorang bertolak dr Putrajaya kul 8.00 a.m g tuh...tapi stuck kejap kat tol sg.besi coz ader pak polisi dok wat roadblock pasai perimpunan BERSIH tuh..nyusah betui lar...tapi nekad nyer pasai we all teruskan gak perjalanan...Alhamdullillah...selepas tuh jln ok sangat...:D..

Picnic kali ni x disertai oleh en usben..dia ader Kursus Induksi 3 minggu...sooo...kita enjoyyyyy...wahahahah...rasa bujang g tuh...cheh.. so aku drive sendirik..ditemani anak2 n CIK TAN....heeee...
So suweet la ko CIK TAN..(ebendo tanpa makeup...hahahaah)...so kami p 3 bijik kete...4 org lelaki dewasa...5 org perempuan dewasa...n 2 kanak2 lelaki (my kids…

P.I.C.N.I.C

Salam semua...

seperti yg dijanjikan....tadaaaaa...


ni la dia rupa Air Terjun Chamang ituh.... sgt deras kan air dia...dah lama tak jejak sini..ada la 6 taun dah kowt... so ader saper2 teruja nak pegi takkkk...???

to be continue......

Tak bertajuk

salam hari Isnin semua... :D...

hari ni kena jaga telepon...(operator)..

nak tgk gambo p picnic kat air terjun chamang tak..???

tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........

heheheeheh...tunggu tau uolls...

basi sudah..

Salam Jumaat sumers...:)..

cemana anda sumer di hari Jumaat yg penuh kerahmatan nie.. heee..Alhamdulillah...
okeh seperti yg dijanjikan ...nak wat n3 yg dah basi la jugak...tapi maseh segar dlm ingatan...okey la tuh kan... bukan menda busuk nak kena buang pun...heh..:D

okey bersempena ngan hari bapa rituh... aku lek kg. Tg. Karang selangor...(mertua)..sajer alek..tup2 adik2 nak celebrate hari bapa untuk abah...:)..nice adik2....meh nengok gambo jerk la erk...maleh nak citer pepanjang...

Ha...kek ni disponsor leh adik ipar...siap cayaq krim okeh kat tepi tuh...punya la panas dia simpan dlm kete then p dating dulu...cheh...:P...mana tak cayaq kek adik oiiii...

Mcm besa lar..majlis mesti la dimulakan ngan bacaan doa oleh abah...baru berkat kan..:)..(Ya Allah..panjangkan la umur En Safwan...murahkan rezekinya...semoga en Safwan jadik abah terbaik buat kami...amin..)


yg diraikan....En. Mohd Safwan...ngah potong kek...sure abah terharu adik2...:D

Siap ader topeng bagai... macam celebrate besday da…

Per Dah Jadik...buntu

Salam semua...

udah lama berenti wat n3...ader yg rindu tak..??? hahahaha... saper la nak rindu kan...
follower pun ciput jerk..timer kaseh sudi follow.. :)...timeh kaseh gak to silence readers..(ader ker...???)heee..

okeh...bukan tanak wat n3..lately sgt bz ngan diri sendiri...kalut ntah ke haper.. n lagik teruk mood nak hupdate blog larik ntah ke mana..asal nak wat jerk...buntu...asal nak tekan papan kekunci ni terkunci plak nafsu ....huh..ape de kes nih...(garuk kening...)...

n hari ni..gagahkan diri gak..wat gak n3...coz udah lama blog sunyi sepi.... sedih...orang punda x singgah..silap2 leh lupus dari dunia belog inih...haish..mana boleh...i maseh idop okeh...selagi itulah belog ini akan bernyawa...chewahhhh...

insyaAllah..lepas ni nak update blog dgn rajinnya... so..tunggu tau uolls..jgn la x singgah blog kering kontang nie erk...

ok..tuk hari ni sampai di sini jerk la dulu.... dah nak alek ni...keje berlambak2 nak kena settle... hmmm..tu pun wat spoil mood tuh...

ok..chow...!!!