Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2015

8 YEARS sudah

As salam..

Hari ni hari ulangtahun akak bergelar isteri buat en usben.. Alhamdulillah.. 8 tahun usia perkahwinan ini..dikurniakan 4 orang anak cukup lengkap dah akak rasa.. teringat zaman cintan cintun dulu kala.. akak kenal usben dlm alam cyber.. mmg tak pernah terpikir dek akal akak nak cari pak we kat alam chit chat2 ni...mmg akak tak percaya okey.. tapi itu lahhh.. dek sebab akak praktikel zaman kolej dulu asik 8 jam ngadap internet..akhirnya terjebak jua..hahahah..

B la diimbas kembali.. bestnyaaa zaman cintan cintun dulu.. akak kenal usben masa akak umur 21 tahun tak silap..usben plak 22 tahun.. kitorang kawan smpai akak umur 25..then amek keputusan bertunang.. Alhamdulillah...setahun lebeh gak bertunang.. masa akak 26 tahun baru kawen..

Akak rasa byk memori daun pisang kami usben da tak ingat..tapi biasalah..pompuan ni kan memori dia bagus..kihkih.. akak boleh ingat lagi baju apa usben pakai first time jumpa..n baju tu still ada n dia pakai.. dah 13 tahun rupanya..

Dulu kalo datin…

Hancur hatiku

Janji Allah dalam sabda Rasulullah ,
“Tiada seorang Muslim pun yang ditimpa sesuatu yang menyakitkan berupa penyakit atau lainnya, melainkan kerananya Allah akan menghapuskan keburukan-keburukannya sebagaimana pohon yang menggugurkan daun-daunnya.” (Hadis Riwayat Bukhari)

Semoga kita semua sentiasa bersabar, mengingati Allah dan berdoa selalu di dalam menghadapi apa saja bentuk ujian yang mendatang.

PERCAYALAH sesungguhnya Allah menyayangimu...
Sesungguhnya di kala ini akak rasa sedih... :(.. tgh muhasabah diri..tgh mencari.. adakah akak telah melakukan sesuatu ... Allah sedang mengujiku.. 

Sabtu lepas..sekitar jam 6.45pm.. akak dikhabarkan dengan berita buruk dr Aqil n Akif..petang tu derang turun main kat playground bawah rumah akak.. 

Akif: mama..mama.. kete mama cermin pecah... azwan yang buat...
mama: pecah...? cermin yang mana..?
Aqil : cermin blakang mama.. abes pecah..
mama: (diam)... 
Akif: Azwan tak sengaja baling batu mama.. terkene kete mama..
mama: (dalam hati..) tak sengaja..…

Mereka semakin dewasa

Kesinambungan cerita kunci akak jatuh bawah lif ..boleh klik sini

Masa akak marah-marah akif tu ade la jugak akak ckp esok naik bas jer la balik sekolah.. akak tak sangka kata2 akak tu dia boleh semat dlm kotak fikiran dia..huhu.. Pagi Jumaat lepas akak terpaksa la tumpang usben.. anak2 pon.. so pagi tu akak lupa nak pesan kat anak2 suh tunggu kat tmpat biasa sbb mmg hari2 akak akan pesan..sampai naik marah la akif sbb hari2 akak pesan..hmmm.. dia ckp mama tak yah nak ckp hari2.. abang tau lahhh..gitu..

Akif baru 6 tahun..Prasekolah.. ;)..  
So dlm kul 12.30pm mcm tu..akak pon gerak dr opis nak amek anak2.. tapi lama akak perati ..tak nampak pon kelibat anak2 akak.. :(.. akak dah tertelan2 ailio.. tetiba akak teringat semalam akak rungut2 ckp ngan akif kene naik bas la kita ..kunci kete dah tak de..huhu.. so laju2 akak terus alek rumah... kot2 betui2 derang naik bas.. abes la mama kene marah kang  ngan papa.. :((.. sesampai kat parking kete rumah (parking pon tak betul dah..lantakkan) ak…

Kunci jatuh bawah lif

Salam Jumaat..penghulu segala hari..

Semalam petang akak overtime.. alek kul 7 pm.. terpaksa korang.. keje kemain banyak.. tak terkejar akak..mana nak kejer anak2 sekolah lg.. nasib ade usben tlg jagakan anak2 kat rumah sementara akak sampai.. ok berbalik kepada citer sebenar..

Masa lif da sampai tingkat bawah (G).. boleh masa nak keluar tu Akif (akak bawak dia p opis) berdiri betui2 kat pintu lif then terlepas kunci kete. OMG... kunci dah jatuh bawah lif.. huhu..perasaan akak ketika itu amat marah ye korang..geram jer tgk akif masa tu.. ye la..dah la alek lewat.. boleh plak dia tak pegang betui2 kunci tu.. dah jatoh..:((.. dlm imaginasi akak rasa nak gegar2 jer badan akif..nape dia lepaskan kunci tu.. nasib akal akak sempat selamatkan akif.. salah akak jugak..nape bagi dia peganng kunci tu.. :(.. mmg biasanya akak tak penah bg dia pegang kunci kete ..biasa smpai kete baru akak akan keluarkan kunci..tapi benda dah nak jadikkan.. so naiklah bus akak dua beranak semalam.. nasib dekat j…

Gold Coast Morib (mandi manda)

As salam..
Ahad minggu lepas.. ade kenduri budak opis akak kat Banting.. akak rasa jejak Banting ade la 3x kot..  So bincang2 ngan en usben.. moh la kita bawak anak2 jalan2 memandangkan tabung untuk jalan2 dah boleh bawak keluar..haha.. so balance kita bawak ke depan..cuti sekolah plak...;)

Paling dekat ngan umah perantin Gold Coast Morib.. so jom lah anak2.. kita mandi manda dulu sblm balik.. yg belum penah pegi.. kat sini ade mcm taman tema air.. so kalo tak stay kat situ pon kita leh p mandi manda.. Rate dewasa RM 37 n  kanak2 RM21.. seb bek amni n awra tak kena bayar lagi..kalo tak tenat mama nak..hihi..

Masa sampai sini hari mmg panas terik.. dlm kul 2.30pm gitu lah kami sampai.. nampak je kolam..melompat2 aqil n akif..suka sgt la tu... ni first time bawak awra mandi kolam.. bikini mmg mama da stenby beli lama dah.. beli bikini bundle jerk..huhu.. rm4..jadikla kan..hahahha..
Cari tempat redup mmg nando ye ..yg ade pon tempat yg dalam..akak nak dok dekat ngan tmpt cetek.. nampak tepi…