Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Jamuan Raya Unit

Salam semua....;)

Lambat bebeno nak update citer pasai jamuan raya rituh...ok seperti yg dijanjikan..aku dah tepek beberapa gambo untuk tontonan umum...heheheh...mula2 kena la tepek gambo sendiri kan...pakai alek bj raya pertama....


Tapi malangnya di hari ituh aku plak kena bertugas jawab call..alahai..owang lain dok bersuka ria...aku...????hmmmm....:(...berkhidmat untuk negara...


Terpaksa lar...dah nama naik time neh...huhu..seday tau...owang dah makan aku br terhegeh2 nak p makan...menci lerrrr....:((...


kedit to en amru selaku photographer utk hari ituh...terselit jugak la gambo aku dlm camera mahal dia tuh...tq..tq coz x melupakan dahku...huhuhu...waktu ini bukan berniat nak menunjuk ape2..tapi tgh cuba membetulkan wayar telefon yg adik nak tercabut berikutan kekerapan mengangkat telefon adalah selang seminit ....giler kan..????


Panggil caterer mana ntah...gambo ni sebelum majlis berlangsung....


waktu ni semua warga unit aku dah berkumpul...ha..sekali lagik en amru ada misi penting...d…

RaYa..RaYa..Raya...Eh raya lagi..???

Salam semua..

Dah hari Jumaat dahhh...kejap jerk kan..:)
Hari ni bersiaran kat helpdesk unit aku...huhu...kering tekak..mcm berceramah sepanjang hari la kalo dok kat sini...mujur ari Jumaat..masa pendek kan..;P

Okeh...ari ni jamuan raya kat unit aku...yea..makan..makan...dan makan lagik...aduhhhhh...
esok open house...lusa open house.. hmmm...makin menjadik ler kenaikan paras lemak dlm badan...tapiiiiiiiii...aku p open house bukan mkn manyak pun...huhu..peliks ler...(poyo di situ kan..;P)...

Oleh kerana aku menjaga meja pertolongan inih..maka aku diskip untuk membantu sediakan jamuan ini...hahahha...suka nok..baru la ok pakai bj raya x yah wat keje...kejii..kejiii...

okeh...nanti la update gambo sepanjang majlis berlangsung k...;)..

see...ya..!!!

Munger api....yea..yea...;)

Salam...

"Dam dam dum..bunyi mercun..."..:D..
Tapi ni bukan ler citer pasai bunyi mercun..hee..citer pasai main munger api jerk..
Taun ni anak2 da leh main munger api la wehhhhh....dalam suka tu aku sebenarnya cuak jugak...ye ler..api tuh...wuat nya anak2 terkujat tetiba jer baling munger api ngah menyala tu kat aku x ker haru...???...seb bek sumer tu x berlaku...jom nengok pic neh...


tengok...kemain riang lagik akif dpt men munger api...namun begitu..putin tetap di mulut ituh....ishhh..geram betuiii...

Ni aksi kali pertama mencucuh bunga api...kena ada bantuan orang lebey tua...:D..bako kat lilin jerk...non ader pasang2 pelita ...

Ha....ni aksi si Aqil da makin terer cucuh munger api...x yah bantuan sesapa dah..n da x takut...eiii mama plak nek takot nak oiii...cucuh plak kain paman korang nantih...haruuu...

Tuuuuu diaaaa...bukan yg kecik jerk ygh main..yg tua pown sama jugak teruja...layan ...hahahah...abes sekotak malam tu derang bedal...

Kesannya...abes berasap wehhh laman...gil…

Raya@Hometown

(akif tetap memuting...heh...)


Salam....

x sempat nak update citer raya..c buk ngan keje...seperti yg dijanji...kali ni update beraya kat my hometown...Temerloh,Pahang...memang bermakna raya kali ni...dapat kami berkumpul bersama setelah sekian lama x leh beraya bersama...

Tapi alek umah ayah da raya ke-4 dah...heee..x pe lah..janji dapat jugak kami jumpa...kuarga aku sgt kecil aku rasa...


Dari kiri ikut ketuaan: abang sulung...aku...abang chik...Asraf-adik bongsu

Inilah kami 4 beradik...da lama x dapat bergamba cenggini...akhirnya diusia ini baru ler dapat gambo samer...abang sulung aku selalunya x dpt cuti time raya..b la dia alek..aku plak x alek ..huhu...siok b la dpt jumpa...mcm2 citer kuar..t do mlm 2 3 pg baru lelap...abang aku neh suka ngat bercerita...sejak aku kecik2 dulu pon mcm tuh...

Dlm kuarga En Latif ni...aku sowang jerk pompuan...huhu..x der geng.. so nengok depa suma gelap2 kan...??? kan...??? seb bek aku putih mcm tepung gomak...alahai...hahahhaha..ober tenyeh bedak nampa…

wordless wednesday#1

rindu masakan kampong....huuuu....camni pon dah tambah 3x...heh..

-jering+daging masak sambal

-ulam2man

-ikan goreng garing

-sambal belacan giler podeh...

-sayur rebung+bayam masak air...

wordless sgt la kan...heeee...:P

SaLaM AiDilFitri...eh x lambat lg kan..

Salam .....

Huhu..dah bulan syawal kita wehhhh...lom terlambat nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada sumers...amacam raya taun neh...sure meriah kan...dlm dok beraya tuh jgn pulak lupa yg dah tiada...

Rasanya raya taun neh paling bermakna dalam hidup...walaupun raya sebelum ni pon sgt bermakna... taun ni lg lain....mmg lain ...siyes...lain...ape2 pon nak tepek dulu gambo kami sekuarga di hari raya pertama. (Lokasi- Tg.Karang,kg en usben...;).......)

(akif tetap ngan trade mark jari dia..nak wuat peace x reti..:p)

Mmg susah nak dpt gambo anak2 bersedia...aleh2 tiap2 taun asik dpt pic yg x semenggah ajerk...akif tetap tanak lepas memuting...kalo cabot lagik haru....huuuu...

Mmg sonok nengok anak2 gembira di pagi raya..pagi2 dah mandi..pakai baju melayu..n opkos mama depa la over nak nengok anak2 berbaju melayu kan..:P

My little princes

tgk..sgt riang kan...time ni ngah ready nak bermaaf-maafan..atuk da nunggu tuh...

Ha...tiba la masa bersalam salaman..ikut prirority okeh...(betul ke…