Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

Amni dah 10 bulan

Assalamualaikum...
Amni saya dah 10 bulan semalam.. Alhamdulillah Allah beri kesihatan yang baik wuat amni.. Aktif.. ceria.. n makim bam bam plak mama nengok dak amni ni.. aper sajer nak dimakannya..ishh...

amni pakai baju raya ke-2..lebih kain mama..
Progress Amni 10 month

-Sgt2 bersyukur.. amni dah pon boleh berjalan di kala usia beliau dalam 9 bulan. Paling cepat setakat ini...
Aqil jalan 10 n akif 11 bulan.. so amni lah yg paling cepat even dia gegel...hihi.

-Manja makin menjadik2.. mama mcm tak leh wuat keje lain.. asik nak ngadap dia jerk...hermmmphhh
-Mmg tak suka naik walker.. jalan sendirik lagi siok kot!
-Dah boleh panggil "mama"..."papa"... n cakap "te...te...ti..ti..." eiii geram nengok mulut dia b la riuh..
-Dah suka isap puting bila tdo..kalo tak der leh haru kehidupan mama n papa.
-Dah jadik anje papa.
-Belum ader gegey...ntah bla nak tumbuhnya..
-Suka jalan2.. mood happy jerk..heran aku..
Raya pertama amni..with her baju kurung..tempah jug…

ceritera raya 1

Hoho.. dah 16 syawal.. Alhamdulillah... masih berkesempatan berada dlm bln syawal nie.. opkos bln ni bulan makan2 yg hebats jugak kan.,..?? ;)..

Pagi syawal..


Bersalam2 salaman adalah perkara wajib kan.. lepas semayang raya makan2 dulu.. tapi gambo makanan idak aku amek coz aku huru hara2 sket pg raya coz nak siapkan diri n anak2 chewahhh... pas makan sebelom kuar raya abah n mak da ready duduk utk kami bersalam2 raya... tiap kali raya en usben sure nangis.. heran aku.. aku ok jerk.. happy..chewahhh.. 

time ni dah nak keluar beraya.. en usben tolong pakaikan sampin anak.. kemain anak2 laki aku mintak sampin songkok taun ni.. ye lahh memasing dah beso.. tapi cumil dak sikenit aku tuh.. ihihi,.. kemain belek resit beli baju korang herk..:P

see.. see.. kemain sonok kan kenit.. ini adalah first raya beliau.. hahahha... baju aku tempah.. takut beli kang tak cukup kecik.. susah mak kau nak alter bagai nanti.. tempah jerk rm25..beli kain semeter rm9 kot..ntah lupa dah...sebab nak kan tema bi…

Raya 2013

Masih dalam syawal kan..hihi.. salam Aidilfitri korang.. tahun ni berlima.. insyaAllah taun depan berenam plak...opsss.!!!..hahahah.. taun ni tema biru.. ;)..nanti update citer raya lg herk..




Hujung2 Ramdhan

eii..pehal aku rasa teramat2 lemau hari ni.. dah ramai bercuti hari ni.. sana kosong..sinun kosong..so aktiviti bercakap pon teramat2 low.. sebab tu kot aku over lemau.. asik tido jerk dr pg tadik.. tak paham aku ngan diri sendiri..

okeh..pc masing2 dah nyanyi lagu raya.. yg siap takbir raya pon dah ader.. makin tak sabar nak beraya ye dak..?? lantak lahhh... huarghhh..(nguap sambil totop molot)...

Jumaat lepas alek umah ayah.. awal2 lagi ayah da tnya aku nak makan haper... so aper lagik..kemain aku odar...hahahha..
menu hari sabtu: mee hoon sup tulang.. nasik puteh.. ayam bako.. kueh: popiah goreng n badak berendam air : laichee kang n sirap

laichee kang air tangan ayahanda... mmg terbaek pada aku..mmcm ader..puas aku makan..hikhik

sup tulang...aku yg request..mkn ramai2 baru siok.. heehee.. cicah ngan sambal kicap..perghhh..tak yah lauk2 lain dah..makan ni sudehhh...

hah..ni lauk semalam.. gigih kan mak der aku siapkan sumer ni..siap kueh mueh pon buat sendiri... kueh: cucur badak, …

orang bengkel ajak IFTAR bersama

Mcm lucu plak.. Isnis baru ni tetiba dapat usben wassap2.. katanyer org bengkel kete tempat kami biasa pegi tu ajak berbuka posa beramai.... eh..ye ker..???

Sekali usben hantar meset dari bengkel KEMBARA SUCI beralamat LOT 551-G,JLN AIR HITAM KG.SG.MERAB LUAR BANDAR BARU BANGI.

Ha kau..mula lah aku terbayang..ishh nak makan kat dalam bengkel tu ker,,,di samping kete2 rosak bagai..muahahah...sgt cetek di situ...so sebab usben kemain eksaited nak pegi..layankan ajer..


Ha...kau..rupanya depa dah tambah satu lagik kedai kat tepi bengkel...showroom Hyundai..cayalahhh anak melayu..kemain besar bengkel beliau... lagi satu sgt bermurah hati panggil customer melayu islam dia beriftar bersama2... siap ader tempat hawa dingin lagi..tapi masa kami smpai dah penuh plak tempat tu..so makan kat luar jer perkarangan bengkel yg telah disapu bersih giler tepi kambing golek n satay ni..fuhhhh....
Ramai la jugak yg datang.. paling best itu kambing golek sgt2 mabeles...ishhhh....terasa kesedapannya lagik.…

Iftar- BORAOMBAK Ampang

Ek ehhh dah 24 Ramadhan dah erk.. giler cepat kan..!!! hihi...
Aper khabar kowang sumer..masih jengah2 blok ambe ye.. tak pe mujurlah sebelum raya
up jugak satu entri.. kihkih...

Minggu lepas kami anak beranak beriftar kat BORAOMBAK...saper da penah pegi dok diam2..aku pestime sampai tauk...huhu..selama ni dok tgk2 dlm blog org jerk..

Actually usben dah booked sebelum poser lagik..kemain eksaited beliau..takut penuh katanya..lantaklahkan...ader owang nak lanjer..;)..

So tak la susah mana nak pegi nyer..lepas sikit dari Ampang Point jerk..tempat tu dalam pagar..pusat gelanggang futsall tak silap aku..so layan gambar jom..!!!



Sampai2 jam baruu 6.30pm..blom ramai people..dok kejap dlm kete lagipun amni tgh tido...dalam 6.45pm gitew parking dah makin penoh jadik marilah kita masuk dalam..tgk2 meja kita ado ker idak depa reserve..seb bek ader...table no.55..:)

Yesss table kami adalah berdekatan dengan tempat ayor...adoiiii...aku mmg tak tahan tgk air time tuh..asik telan liyo jerk..ampeh t…