Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

Nafsu bergelora

Esok hari terakhir tempoh berpantang iaitu hari ke 44.. tak sabar rasanya.. huhu.. tp risau gak b la abes berpantang ni napsu makan kemain hebats..hahha.. maklum ler da lama tak leh makan sedap2.. mcm2 rasa nak makan.. tp aku kena kuat kawal.. takut mendadak pulak kenaikan badan ni nanti..


Uwaaa.. nak makan sizzling chicken chop ni.. nyummss sgt la time peknen dulu makan.. panas2 sampai kat meje.. usben ikutkan je selera makan mak buyung time tu.. meh close up sikit lagi..

Kuah dia hmmm.. blackpepper sos.. simple jerk.. tp mmg sedap la aku rasa.. kalu nak cuba p la makan kat jalan ke arah bangi depan kedai makan SOHO.. ape nama kedai ni.. bistro ape ntah.. aku panggil kedai udang beso sbb ader gamba udang besa kat depan kedai tu.. tp mmg ramai org lah kedai makan tu.. memacam ader..


Sebelum berundur.. nah.. awra dalam mug... hehehe.. tak sabar nak bawak awra keluar jalan2.. sian anak2 kena berkurung jugak selama tempoh ini.. tp ader sikit kerisauan sbb anak da 4.. isau tersilap panda…

result prolonged jaundise

semalam ader appointment ngan dokte kat HPJ.. nak tgk result darah awra minggu lepas hari Jumaat...ian awra..dah byk kali amek darah..dlm hati berdoa agar awra tabah n cepat sembuh...minggu lepas dah dapt result actually..sumer ok kecuali kuning awra still tinggi so nurse gitaw kena dtg lg utk amek darah lagi..phewww...tapi dlm hati aku betul2 yakin awra oj je memandangkan dia aktif.. tak de la asik tdo jerk.. kencing ok sbb diapers berat.. buang air besar pun byk kali..

semalam adalah hari ke 41 awra.. dan selama itulah letih da kami berulang alek kinik kesihatan n hospital.. aku percaya n yakin awra tak ape2 coz aku tgk dia aktif jerk.. pampers berat.. buang ir besar byk kali.. tp kuning still lama.. sedih aku.. so kali ni mmg aku nekad akan susukan awra tanpa mengira jam.. asal dia bukak mata n nangis sure aku susukan.. memandangkan awra lahir pun 3.09kg jerk lg la aku nekad nak bambamkan dia. tu sbb aku makan byk..wekeke..;).

eh aku tak citer lg kan result darah awra semalam kan.…

berpantang 44 hari (siri tidak berganbar)

Berpantang.. 40 ke 44 hari ha korang.? Adoiii aku dah jemu da makan masakan berpantang ni..:(.. kadang2 rasa da tak mo makan nasik.. bosan.. maklum le masak sendiri.. huhu.. masuk hari ni dah 32 hari.. mcm dah tak lama nak abes kan.? Hihi..

Bersyukurlah korang yg dpt berpantang betul2 time bersalin ni.. aku rasa masa anak pertama je aku pantang betul2.. masa tu tak de pengalaman.. aku dok umah ayah aku.. so mmg pantang betul2 n byk takut2 nak makan itu ini.. habis pantang baru aku alek kl..

Anak ke 2 aku dok 2 minggu je kat umah ayah.. then aku dah tak betah berjauhan ngan somi.. anak ke 2 aku normal.. 2 minggu dah rasa sehat aku call somi suh ambik..sian dia nak ulang alik kl temerloh.. byk kos jugak tu.. tp b la anak ke 2 aku pun da mcm tak berpantang sgt kot.. coz jarak aqil n akif dekat..setaun jerk.. so mmg dugaan hebat la aku rasa.. mcm jaga anak kembar.. mmg time tu kena berkerjasama laki bini.. aku uruskan adik laki uruskan aqil..gitew.. urut pun dah lewat.. kat rumah aku mas…