Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Gold Coast Morib

Saper penah check in kat Gold Coast Morib...??..aku first time sampai sini ...beli melalui groupon...hihi...harga leh tahan...dlm RM 168 x silap..include buffet malam n sarapan utk 2 orang n tiket masuk theme park utk 2 org jugak...
Pada aku rasa agak berbaloi...dekat jerk dari Putrajaya...dlm sejam g tuh...tu pon setelah sesat mencari hotel..hihi...best gak wei...siap ader jakuzi...terasa dok bilik mewah g tuh...katil size king x silap..tapi aku bawak toto utk anak2 lepak kat bawah...kat balcony nampak laut..tapi x pulak aku snap gambo..x sempat...huhu..layan dulu gambo tuh....

Haaa...g ni ler keadaan bilik yg dapat tuh...luas jugak...siap ader tingkat ley bukak kat tepi katil tuh..so kita leh nampak anak2 dok main2 dlm bilik air yg ader jakuzi tuh...anak2 takut b la aku on jakuzi coz munyik dia kuat..so b la depa main aku off hehe..mmg siok nengok anak2 mandi manda...
Mintak maaf...gambo bufet malam ngan pagi x dapat aku snap..maklum ler ader baby kecik...anak2 pulak lari sana sini…

me...my kids

Biar gambo berbicara..hehheeh...ini mmg poyooooo.....

Salam perkenalan...

Huhu...sajer tepek gambo versi besar gedabak gerabak...sambil keje curi2 update blog...perkenalkan puteri kami...kemain lama nak upload tp x boley guna tab...kat opis baru leh upload...NURIN BATRISYIA AMNI nama diberi...;)..

i'm back..!!!

sajer tepek gambo ni..time ni anak2 telah buat rusuhan dalam rumah yakni suka suki depa menabur bedak n buat aksi ngeri..huhu..abes rumah berdebus...

Hari ni dah start keje setelah 3 bulan jadi mem besaq termasuk pengasuh dan jugak pembantu rumah...sedih..pilu silih berganti...nak pulak time si kecik dibawa pergi papa mereke..huhu...sebak...nak pulak bila teringat akan miss citer pangako sa yo yg telah aku hadap dr episod pertama....aduiii..ruginyer...okeh..mmg ader ulangan..cuma maybe aku akan miss...n miss jugak...coz berebut ngan anak2 jugak  laki coz nak nengok citer lain..so sad...so bad...hahaha...

hari pertama kerja tak le teruk mana yg aku sangka...on pc...password nak mula keje dah lupa hahaha...terpaksa tanya rakan sepasukan...pelan2 study alek mende2 baru kot2 ader...seb baik masih same..lg cunz cc tak bg keje rinih....dia suh settle mana keje x abis ditanggung rakan sepasukan...hihihi..sayang cc ketat2..muahhhhss...kiss sket...;)...

pssstttt.....----------> cepat la al…

rezeki jgn ditolak musuh jgn ngader2 nak cari

alamak..dah jemaat dahhhh...x bestnyerrrr...tapi aper bley buat...igt opis u bapak yg punya..?..ihihi...yea...isnin depan dah start keje...malas btl nak p keje..ntah igt ke tidak aku nak buat keje alik ni...maklumlerr..dah lama bersenang lenang dok umah...x der tekanan...ikt suka aku jerk..hehhhe

wahhh...permulaan taun baru ni byk aku saksikan kejayaan kaum keluarga n sahabat handai...ader yg x disangka dpt melancong nun ke kota london....kenaikan pangkat...sambung study lebey tinggi..huhu...seriusly..aku jeles okeh..hahhahah..tapi jeles ajer x guna kalu x usaha..ye dak.....???..ape pun tumpang bangga n doakan agar kita semua diberi rezeki yg byk taun ni dari Allah...

sebagai hamba...bersyukurlah dgn aper yg kita ader hari ini...cemburu dgn kejayaan org lain perlu utk jadi motivasi diri agr kita lebey meningkat maju..sentiasa positif dgn Allah dan jugak diri sendiri...barulah boley hadapi hidup dgn tenang.. :)..

walaupun pembukaan 2012 ni aku dah diuji.. aku redha...ader hikmah sumer …

hampir kepenghujungnya...

akhirnya tdo jugak kanak2 ribena ni..huru hara rumah dibuatnya..kuar dari bilik tidokan amni tadi..mak aiii dah jadik ferry pecah nak oii...kena marah ngn mama sepam dua..bg susu...barumla depa ni nak tdo....

sedih dari minggu lepas lagi...cuti bersalin hampir sampai ke penghujung.bermakna amni akan dijaga oleh pengasuh lepas ni...:(..rasa nak nangis pun ader...mmg camtulah perasaan setiap kali cuti bersalin nak abes...

entahlah...kalo dulu terasa 2 bln cuti amat bosan...tapi tidak kali ni...3 bln sgt2 best duduk rumah jadi surirumah...haha..mungkin sbb dah bosan dgn kerja kat opis yg byk...call x henti2 buat aku malas nak naek keje..aiyarkkk...

buat masa sekarang risau keadaan amni nanti...mesti asik nangis coz maseh breast feed..
sian anakku...moga amni tabah...Allah...peliharalah anak2ku..:(..
amin...

bukan 18sx

isnin lepas anak2 x anta pegi taska..sajer jerk coz alang2 kan selasa tu cuti lg so aku ckp ngan en usben x yah la anta anak2...mmg tak der masalah kalo jaga anak2 kat rumah..huru hara mmg usah ckp lar...heee...lari sana...jerit sini..gadoh sana..rebut2 mainan...adeh...sabar jer la....seb bek si kecik amni x byk ragam...

meh nak kongsi pengalaman..aqil n akif beza setahun jerk..so anak2 mcm kembar..tinggi n size bdn lebey kurang jerk...n lagi 1 mmg kena treat anak2 mcm kembo...aper sj yg nak dibeli mesti 2.aduih..kalo tak sure gaduh..kdg2 walau dah beli sama pun ttp berebut..heran aku..situasi begini mmg selalu aku alami...tgh siok2 bersiram dlm bilik ayo...time tuh ngah syampoo rambut..tetibe aqil ketuk pintu...
"mama...nak berak.."...haish...anakku...time gni nak memerut pulaks...dgn rambut maseh bersyampu aku capai towel n bukak pintu...suruh aqil masuk...tup2 akif pulak...
"mama...nak berak......"..what?...huhu...sorang berak dua2 nak berak jugak..mujur bilik a…

n3 sempena 2013

tarik nafas..lepas....tarikkkk...lepas...ahhhhh....damai sungguh b la anak2 da tdo.weehuuuu...yea..mmg keji nah kan....hahha..saper yg dah ader anak lebey sorang jerk tau erti kedamaian ini..

mata x leh lelap..penangan kopi o tadi kot..en usben tgh tgk bola..pasukan feveret beliau lawan mlm ni..glory2 MU...hiksss....aku mmg tak baper minat tgk bola...kecualiiiii....kalo harimau malaya yg lawan..br ler aku nengok..

terasa dlm hati ader taman munger...;)...permulaan yg baik utk 2013..mudah2an Allah kekalkan kebahagiaan ini..anak2 makin membesar,..umurku juga makin meningkat...mudah2an amalan ku juga akan meningkat...walaupun takut memikirkan dugaan yg akn datang...ahhh buat ape nak susah2 sgt nak pikir...segalanya ttp akn diharungi dan ditempuhi,,.

yesss...mata kian layu...mintak diri dulu nak beradu...mudah2an mimpi indah la aku..esok rutin seperti selalu...sajer suka buat keje last minit..suka kelam kabut...baru la kecoh pagi...hehe...ok...dah 2013 dah..tak sangka!..