Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2015

B.O.N.U.S

 EHSAN GOOGLE
Alhamdulillah.. terjawab sudah persoalan di minda ..hihi.. semalam heboh dlm fb ...wassap.. rata2 update pasai ni.. kecoh opis sekejap..sana berlonggok.. sinun berkumpul ..berita baik kot utk kami 2 yg kerja ngan gomen nie..

Mmg akak syukur sgt2 lah.. dalam heboh sana sini pasai negara kita tak de duet lah.. PM bagi jugak bonus raya.. pening jugak pala akak memikir.. tabung mana harus ku pecah untuk beli persiapan raya nanti.. anak ade 4.. baju raya sendiri..kuih raya lagi..ngan wet raya lagi.. mmg b la perayaan kita akan guna byk dwet kan...jadi berita ini mmg sgt2 lapangkan dada n fikiran akak.. tu diaaa..haha..walaupun akak yakin.. mmg akan korek jugak tabung lepas raya nanti..

Tapi mcm biasalah.. dalam group wassap bukan semua kakitangan kerajaan kan.. yg memula hapdate pasai bonus ni pon yg  keje swasta... Masya Allah.. pedih jugak ulu ati akak b la baca.. kot iye pon marahkan kerajaan usahlah smpai rezeki kami yg kerja ngan gomen ni dikutuk2.. ade yg ckp tu sebab duit…

1 Ramadhan 2015

Salam 1 Ramadhan

Alhamdulillah.. diberi peluang untuk berpuasa hari ini..
Pagi tadi meriah sikit meja makan sebab Aqil n Akif dah start puasa..
Senang jerk nak bangun masing2.. biasa kalo kejut pegi sekolah kemain susah nak 
bangun.. 1/2 jam papa derang kejut...phewww...

Akak tak sure Aqil n Akif boleh puasa ke idak.. sbb sblm ni mmg tak penah pose.. kene tgk tengahari karang.. ader ke yg mintak makan..hihi.. tanak paksa sgt budak2 ni pose .. Aqil da 7 tahun..Akif 6 tahun.. kalo dpt pose 1/2 hari pon akak dah happy dah.. 

So sahur apa korang pagi tadi.. hampir2 akak terbabas tido..haha..sedar2 dah kol 5.00am..nasib da masak nasik malam tadik.. sotong pon akak dah kuar dr freeze siap2.. pagi tadi meloncat akak dari katil,.basuh apa yg penting terus laju2 jalan masuk dapur..

Potong segala sotong, bawang halia..prengggg masuk kuali yg dah akak panaskan time memotong segala bagai tadi.. 6 minit siap lahhh..jadik la sotong masak kicap..kihkih..alaaa sotong jerk pun.. masak tak ley lama2 kan.. laj…

FLORIA DIRAJA 2015 (PUTRAJAYA)

Kejadian ni minggu lepas.. setiap tahun akak tak pernah miss rasanya..:).. tapi sejak 2 tahun ni.. masuk dah berbayo pulak.. tahun ni RM5 dewasa... RM1 kanak 7 hingga 12 tahun.hmmmm...
Masa ni akak cuti.. so datang hari kerja mmg tak la bersesak sgt kan.. lengang jerk..
Time ni ujan baruuu jer berenti.. 


 Haiiihhh la dondang... beso da dia..dpt belon dari clown .. nasib tak ramai beratur.. anak akak kan 4..4 bijik la dpt..ihihihi ..menda ni dr taun lepas dah ada.. depa tak cabut pun..


Tu dia... nampak mende Allah ni.. teruja terus anak2 akak.. Si Amni tu.. kemain dia igt betul2 gula lolipop..siap mcm nak jilat batang tu..adoiii nak..


 Tgk.. hihihi.. biarpun kat tepi tasik.. akak peluh2 dah.. nando angin sepoi2 pon petang itu.. ishhh..tak suka tau peluh2..


 Gegula gergasi...
Alam fantasi.. konon2 kat dunia gergasi la ni..
 Jalan depan lagik.. laaa.. ni pulak nak dijilatnya... sudahh..sudahhh..  malu mama nak.. ^___^

 M&M bertaburan.. ehh ke SNIP..
 Kekasih hati akak.. hikhik..
 Ade plak re…

Makan2 (celebrate besday akif-6 years vs anniversary-8 years)

Mmg dah lapuk citer ni.. 1 Mei lepas .. hihi.. usben ajak celebrate besday akif (anak ke-2 kami) sekaligus celebrate anniversary kami.. hari jadi akif sama dengan anniversary kami (28 April)..

Rupanya usben dah wat persediaan awal.. dia ade beli kat Groupon.. Manhattan Fish.. so..ke Manhattan Fish Alamanda la kami hari itu.. yeeehaaa...

besday boy.. dah 6 tahun usiamu..
Sementara tunggu dish.. marilah bergambo ngan gegel dulu..
 Air sampai.. laju2 amni capai.. dahaga sangat agaknya.. awra pon asik nakkk..nakkk mulut dia..haishhh..
 Mula2 depa serve coleslow ni dulu... ngan ape soup ntah..akak da lupa.. dlm soup tu mcm ade isi2 ikan sket..sedap jugek..


Then.. sampai plak mushroom ni.. cendawan goreng org melayu kabo.. ni serius sedap.. ishhh..sihhh...panas2 sampai.. sedap weiiii... cecah plak ngan pencecah derang bagi tu.. meletop2 dlm mulut akak..panassss... :p
 Muka happy dapat makan... abang Aqil...
Tadaaa.. makan set ni hari tu... alaaa..selalu kalo dtg sini mmg ni jer la kami or…

mother's day special

As salam..

Tu diaa..lama dah kot hari itu berlalu.. nak wat camner..masa sgt mencemburui kita.. akak update jer lah erk.. ;P

Alhamdulillah.. dah 7 tahun akak bergelar seorang ibu.. mcm tak percaya..huhu..tgk2 dah 4 anak..

10 mei 2015..seluruh dunia meraikan hari mak kan.. dlm wall fb penuh la ucapan utk mak2 masing..untunglahh sape2 yg masih ade mak tu..akak dah 13 tahun hidup tanpa mak di sisi..:(..Alfatihah buat arwah mak..sob..sob.. namun Allah gantikan dgn 2 mak ..ha...mak tiri n mak mertua..hihihi.. Alhamdulillah.. mak tiri n mak mertua mmg baik..mmg akak sgt2 bersyukur kurniaan Allah ni..

So pagi 10 Mei tu usben ajak akak bekfes kat luar.. usben plak kene OT minggu lepas Sabtu n Ahad.. So kami naik kete usben jer pg tu sbb kete akak kat opis usben. Kete akak masuk bengkel 2 minggu korang.. huhu.. lagi pun kete usben auto..kete akak manual.. senang sket bawak kete usben memandangkan nanti sure awra nak menempek kat akak..so dah siap bekfes semua terus hantar usben kat opis dia nu…