Langkau ke kandungan utama

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..

 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku nak tau jantina dia..boleh gitew..senang nak wat preparation katenyer...kihkih.. sbb anak2 aku kecuali aqil jer menunjukkan jantina beliau.. yg lain time keluar je la aku tau..huhu..

 Kali ni heret usben suh tgk.. maklumlah.. aku kan nak tutup kilang dahhh.. kang dia tak tau plak cemana rupanya baby kene scan.. muehehe.. sbb anak2 yg lain idok le usben nengok ketika scan..
So ngam2 kol 1.30pm kami dah smpai.. Lupa plak nak habaq mai.. sebelum nak buat details scan ni korang kol dulu tau.. tak boleh walk in.. sbb yg nak scan tu adalah doktor pakar yg hari2 tertentu je dia ader kat Azzahra tu.. hari lain dia ader kat An Nur lah.. Hospital Colombia lahhh.. so kena amek tarikh dulu.. aku pon dapat tarikh 2 minggu ke depan dari tarikh aku kol tu.. so jgn pandai2 nak walk in.. mmg korang takkan dpt nak buat lah kalo pegi time tu.. scan biasa boley walk in aku rasa.. ;)

Dalam kul 2.00 pm nama aku kena panggil.. time menunggu tu kemain lagi aku sakit perot lahh.. resah semacam.. aku pon naik heran ngan diri sendiri.. haihhh.. neves ai uolls.. hahahah.. :P

 Tadaaaa... tangan dokter tu.. hikhik..muka tak ley amek..kang dokte saman aku plok...dokte sgt friendly n kelako.. so ni la scanner  tu.. alahhh korang pon mmg biasa tgk kan.. aku sajer jerk.. :P

 The show is begin.. aku disuruh baring... lampu depa wat down light.. gitewww.. baru syok nak tgk show..so ader screen mcm tv kat depan korang.. mueheheh...dalam bilik tu sorang dokte n 2 org nurse utk wuat catatan bacaan dokte nanti..

 Tadaaa.. nampak tak.. hmmm aku tak paham sgt tgk gambo ni.. korang buat2 paham je lah kan..

 Ni gambo kat screen yg kat depan aku tuh.. usben yg amek.. tu yg nyenget cenggitu..

 Okey.. kalo korang nampak.. baby tgh pandang ke arah korang.. hihi... adoiii.. aku mmg terujaa sgt time tu.. tergelak2 aku ngan usben nengok telatah baby.. kemain tak dok diam diam.. kejap kaki tendang2 perot aku.. smpai dokter ckp ngan dia suh dok diam2..

 Haa.. time ni dia pandang tempat lain dahhh.. boley plak dia menguap time nih.. aduii geramnyer aku.. tak sabar nak peluk kamu wahai anak.. 


 Sbb aku tak buat pon 3D ker 4D.. tapi dokte baik hati nak tunjuk dlm versi 4D.. tapi aku tak paham nengok gambo tu.. korang paham ker.. 

Ni bagi tgk  lg dekat.. tp aku still tak paham.. mana kaki muka dia.. haihhh...

So aku nyer details scan dlm bentul 2D sahaja.. ok dah sgt2 pada aku.. nak 4D lagi la mahal ye dak..??? Kenapa details scan..??? sbb dgn ini korang akan dapat tau segala2 tentang baby yg kita kandung tu.. jari ada berapa... jantung ade lubang tak.. saiz tapak kaki.. saiz kepala.. berat.. tulang belakang.. paru2.. tulang kaki.. mulut sumbing ke tak.. jarak mata.. ye sumer menda akan di scan dan di baca.. bukan nak tgk jantina je tau.. So Alhamdulillah dokte sahkan semua ok n yg paling aku tgk dokte kemain konpiden anak kandungan aku adalah gugurl... nampak uolls... heeee... terus terbayang muka kenit amni.. lepas ni dah ada gang kamu nak.. Insya Allah.. sumer tu ketentuan Allah n aku jugak terima ngan redha andai keluar itu adalah lelaki.. sumer aku sayang.. ;)..  B la dah tau jantina still jugak aku risau nak beli kaler2 gurgul ni.. ape kes..??? huhu..  

Total wat details scan tu RM 120 termasuk 2 keping gambo .. tapi aku sgt2 puas hati.. mmg details.. n aku pon tak tau naper.. lepas jumpa baby semalam kemain aku riang..hehehehe.. ok kalu nak kol Az zahra amek no ni.. 03 89212525 ... 

Tak sabar plak nak beli baju baby ni..heeee... ;) 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…