Langkau ke kandungan utama

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif (anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br dpt pegi..:(..Alhamdulillah....n hasilnyer anakku sukaaaaaa sgt menda2 berkaitan stoberi...kek..gula2...ape2 jer lar asalkan stoberi...n sgt suka kaler pink...ohhh anak...

n resultnyerrr ttp la baby boy...;)


3) masa pregnant amni (anak ke 3)

-suka sgt makan ikan...sotong..udang...ish sumer seafood aku suka...mmg rasa mcm hari2 aku mkn seafood ni...

-suka sgt mkn daging...nasik goreng daging...sup daging...kari daging...menu lunch selalu aku caik lauk ni...

-suka mkn ayam...

-suka sgt makan anggur or berkaitan ngan anggur...air anggur..gula2 anggur...so en usben suker sgt belikan aku anggur neh...

-suka sgt makan nasik lemak..hari2 makan aku rasa...huhu...

-senang cakap aku suka makanan pedas2..x suka manis...hiksss...

-suka tdo mengiring ke kanan coz baby duk belah kiri...

so resultnyer...baby girl...;)...


tapi sumer itu adalah ketentuan Allah...jgn plak korang nak pecaya sgt..aku just sharing jer aper yg aku alami...sesungguhnya kita kena banyak bermohon dgn  Allah...jujur aku ckp anak ke 3 ni mmg aku bermohon sungguh2 dgn Allah agar dikurniakan puteri pulak..namun tidak lah aku menolak andai dapat baby boy lagik...aku terima dgn redha n lapang dada...:)...tapi syukurlahhh...Allah makbulkan doa kami... pemberian Allah yang  tak ternilai ....  menitis air mataku b la Allah makbulkan... sesungguhnya Allah itu maha pengasih lagi maha penyayang...cuma kita jerk tak mampu nak balas kasih sayang Allah...:(...Semoga aku menjadi hambaMu yg soleh Ya Allah...










Ulasan

  1. saya sedang mengandung tapi nak g tempat sejuk mcm cameroon tu mmg ada lah.. mungkin Boy kot dlm perot ku ini

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…