Langkau ke kandungan utama

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datang coz tmpt ni selalu penuh.. tu pun nasib kitorang je lahhh nasib ader pondok. 


Nahhh inilah rupa pondok tu.. sila abaikan budak montel+cute itu..hahahah.. pondok kami betul2 kat depan.. satu pondok RM25+ (RM15 utk 1 keluarga tambahan)+set barbeque (RM10) so total hari tu RM50. Kalau nak barbeque sumer barang disediakan. Korang just sediakan menda2 nak dipanggang n arang jerk...best kan..??? kitorang tataw..siap beli jaring bagai nak bakar hayam..huh!!!


Best jerk kat dalam ni..mcm suasana kampung2 pulak aku rasa.. siap ader hayam lagik melengkapkan suasana itu..hihi...


Hahahha... ni la dia set barbeque itu.. kami suh budak tu ubah betul2 tepi sungai..baru lah suasana kan..;)
okey..sumer ni bujang2 ..aku jerk bawak family.. pangkat adik2 la ni..dah tu ajak2 dak2 lain sumernyer tanak..huhu....kejap jerk dah terbakar arang.. giler teror budak2 nie..  tgk bersungguh2 kan si budak baju itam meniup.. hahahha... kedudukan kena kuda2 sket bg angin nak hembus tu kuat...:P...


Haaa.. sebab da ramai yg nak membaka.. en usben aku melayan anak2 coz derang dah tak sabo2 nak main air.. atas tu dalam ok.. paras dada aku.. jadik budak2 main kat bawah2 jerk.. ala2 air terjun..:).. sejuknya airrr... sesekali dekat ngan alam ni mmg beri ketenangan lahhhh..


Budak2 ni kalo sungai mmg tak berapa berani.. tapi kalo kolam mmg laju jerkkk..bagus jugak.. isau jerk hanyut biarpun air tak laju mana..


en usben malayan putera2nya..aku..??? sibuk mengkelek amni..kehulu kehilir macam bwk henbeg dahhh...adeiii.. dak kenit ni bukan nak kalo kena letak.. 


Makanan hari tu pun simple jerk..maklumlah aku jerk pun bunganyer... so aku masak mana sempat jerk.. masak nasik+ayam masak kicap+udang masak lemak cili api kacang pajang+ulam2+sambal lacan..ok la  kan....si bujang pulak bawak roti+telur hancur tambah mayonis... tq amru.. sedap telur ituh..hahahah...;)


Jangan tak cayer..ni pun si bujang yg masak... sedap giler bihun ni sampai sekarang aku dok terasa2 lg bihun ko wan.. akk pun tak reti nak masak bihun sedap gini2..huhu..malu sekejap.. len kali picnic ko masak lagik ehhhh... sorry guys gambo binatang2 barbeque aku tak sempat snap coz sibuk melayan nafsu makan aku ..hahahah...lupa wehhh... haa... binatang2 hari tu diperap oleh solehan.. ader hayam 2 ekor+sotong sket+udang sket+ sosej... makan byk tapi orang tak ramai.. kan bz aku nak menghabiskannye..hak..hak...


melayan si anje makan.. asik berkepit jerk ngan mama..hadoiii!!!


budak2 ni sampai tanak makan main..punya la sonok.. anak2 happy mama pun happy..;)...gambo mandi manda pun aku tak snap.. susah kot nak snap+dukung anak.. hmm nasib la ... tgk derang terjun2 tiruk mcm best jerk.. air dalam plak tu.. ader yg panjat sampai pucuk pokok then terjun..huh..ngeri mak tauk...


hari dah petang..mari lah pulang.. ini gambo aqil yg snap.. ye nak.. lawo kaki mamamu... hahahha...eh jgn isau kat sini lengkap ngan tandas n surau bagai.. nak semayang atas pondok pon boley...


haaa... ini dah kira baekk nampak badan mamamu.. amni dah keletihan berendam n kekenyangan.. so sape2 nak bwk family picnic.. boley la kot cuba kat air terjun kemensah ni..next time nak bwak kaum kerabat aku sewa chalet kat sini.. nak bermalam sekali.. wahhh..;)... angan2 kemain.. hikhik..ok mekasih sudi baca.








Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…