Langkau ke kandungan utama

Awra dah 2 tahun lebey

Assalamualaikum..

Lama sangat tak menaip sini.. malas tak tau nak habaq.. malas nak transfer gambo..padahal bnyk mende nak share..ewahhh.. ajet2 mcm ramai follower..hahahha... ade lagi ke yg dok jengah blog akak ni.. 

Petang ni keje dah settle..mungkin akak gigihkan diri nak siapkan.. sebab selalunya akak wat keje mcm angin sepoi2 bahse jerk.. lek2..:P...

Lama tak update pasai nande akak si Awra dondang ni,...dah beso pon dia..

 Tadaaaa... makan eskrem kat kenduri cikgu Eina.. Awra sekarang dah 2 tahun 3 bulan.. Allah..rindunya baby Awra.. rindu nak gomol2 bau baby dia.. sekarang kemain petah berkata2..kadang akak macam tekejut..betul ke Awra yg bercakap.. ishhh..contoh dia tanya akak gini..
"mama ke yang beli ni..?" ehhh..siap susun ayat ok..pehtu mcm2 vocab dia dah tau.. warna.. ishhh..biar betul..tapi syukur Alhamdulillah la kan.. maybe Awra cpt belajar kot.. and maybe jugak Awra membesar dikelililingi abang2 n kakak.. tu sebab dia ckp cepat..

 Bila tgk Awra membesar..sedih pon ada.. tapi gembira lagi banyak la.. heheh.. cpt masa berlalu..skrg Awra dah boelh join abang2 n kakak Amni main.. mandi..makan.. gaduh.. sian tgk kakak Amni nagis2 sebab Awra tarik rambut.. Terima kasih Allah kerana bagi peluang merasai membesarkan 2 anak lelaki dan 2 anak perempuan.. mmg byk beza ye ...hikhik..anak perempuan ni slow sket aktifnya dr anak lelaki.. kalo lelaki bleh terbalik rumah akak..haiyooo..

 Tapiiii.. Awra masih menyusu badan.. manja betoi budak ni.. akak balik keje jer mula la ngendeng2 ngan akak..nak nenen.. kadang rimas jugak..dah beso kan..gigi pon da penuh.. huhu..tp da niat dr mula nak susukan dia selama yg boleh..akak redho jer  ler..tahankan ajer la..bungsu kate kan..hahaha..
Tgk Awra tdo.. selalu doa ngan Allah..agar panjangkan umur anak ini.. agar Allah pinjamkan Awra lebih lama buat kami sekeluarga,, mmg penghibur hati si Awra ni.. ade jer keletah dia..manja tu jgn kata la..manjaaaa habis.. ok la..sampai sini dulu la.. nanti akak sambung citer ye..tata

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…