Langkau ke kandungan utama

HAPPY BIRTHDAY AQIL-8 YEARS



Assalamualaikum..

Kejadian dah lama.. 18/2/2016 lepas.. hihi.. tapi tak kisah la kan.. masa ni besday abang Aqil.. ada gak dia tanya akak mama beli kek tak..? tapi akak kata nando kek la.. mama lom gaji.. saja la konon nak surprise dia..hihi..

Asik makan kek.. bosan plak. cupcake ni ade boss kat opis akak jual.. sedap sangat..dalam tu mcm ade inti kastard tu.. kek dia pon lembut..berkrim jerk.. so 2 hr sebelum akak try order..nasib boleh..hihih..

So petang tu Aqil n Akif  KAFA.. biasa derang akan main2 dulu ngan kenkawan.. akak amik peluang tu nak buat surprise kat dia..balik awal dr biasa.. nasib tak bertembung ngan dia masa bawak balik kek tu.. tapi..bila masuk rumah terus si Amni ngiau2 nak suh bukak.. adehhhh.. tau2 jer la bebudak tecik ni..mana dia tau erti kesabaran yg tinggi.. kejap kang dia cakap lambat laaaa abang ni..

Awal2 akak da kunci pintu.. nak stenby pasang lilin.. dalam 6.45pm gitu..dengar abang2 bukak grill rumah..terus akak laju2 p dapor pasang lilin..hehehhe.. lama gak derang ketuk pintu tapi tak buka2.. sekali nak buat surprise tak menjadi.. mulut kepochi Amni terus gitaw ade kek..phewww..

Laju2 Aqil pegi dapo nak tgk.. hahahha..masa tu akak nyanyi la lagu besday kat dia.. akak tgk mata Aqil terbuntang nampak kek ader lilin2 bagai..happy sgt dia.. boleh dia kata "abang da lupa rini besday abang!" laa haaai anak..


 Da besar da anak mama n papa ni.. moga panjang umurmu nak...
Tgk kek ni teringat2 rasa dia..sedappp.. Aqill pon asik puji2 jer kek tu sedap.. ntah brapa biji dia telan..

 Ada 20 bijik semuanya.. 

 Mcm biasa.. time tiup lilin mesti 4 5 kali.. sbb semua nak tiup jugak.. hmmm.. dah semua dapat tiup baru tenang hati derang ...riuh rendah bebudak ni..

Simple jer hari tu.. ade kek..ade anak2..ade mana n papa.. jadikla..asalkan ada jugak sambutan buat anak2 kecik ni bagi depa happy.. love u abang Aqil.. ;)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…