Langkau ke kandungan utama

Aidilfitri 2016

Assalamualaikum..

Ya Allah..lamaaa giler tak buat apa2 kat blog ni..
Camner semua..masih mood beraya ke.. hari ni kita tgk balik
baju raya pertama ritu..

Alhamdulillah.. tahun ni giliran beraya rumah ayah akak pulak.. so kemeriahan tetap ader..cuma kurang la..sebab abang sulung akak tak balik beraya.. huhu.. tapi ok lah..mana yang ada kita kena syukur la kan.. at least masih dapat beraya bersama org2 tersayang..

Nyesal plak tak snap gambo akak buat ketupat palas ngan mak de akak..ish..ish.. giler banyak buat masa raya ritu.. huhu..ni dah rasa mcm naaakkkkk jer ketupat palas cicah rendang daging.. aaaaaa...

ok patah balik.. masa bergamba ni dah pukul 11.. akak siap gosok baju pon dah kul 10 dr kol 8.30am yea.. giler betoi... 6 orang nyer baju... tu la padahal akak rilekkk jer malam tu golek2 main monopoly  ngan anak2 heeeh..pon sakit hati bila tgk gambar ni.. si Awra dondang tak de,, masa ni dia tdo..nampak la sket kepala nande kat lakang tu..jadik ler..


Maka bergambar la kami ber5 sajerk.. hati akak da sedih.. sebab tak cukup anak dlm ini gambo..:(..tak pe lahh..sambil doa mintak2 awra cepat mangun..hahah...tema tahun ni kuning gold..ceaaa...Alhamdulillah..baju akak n anak2 mmg dah ready awal2..baju melayu usben tu jer last minit beli.. nasib koo ader baju seakan kaler kitorang walaupun gelap skit kaler dia.. terus kembang kempis idung akak sebab taun ni dapat setema kaler...sampin anak n bapak pon akak tempah.. punya la nak dondon2..huhu.. budak2 bergambar..biasalah..mana nak dok diam..gerammm jerk..dan begini lah terhasilnya gamba..

Next... sesi salam2 la kan.. hari raya kannn..kikiki...

 Tepek gambo salam sipi2 jer nampak badan..hahahah.. ngeri giler tgk gambo penuh.. ni mak tiri akak.. ampun mak.. tau sy ni kadang kala ade menyakitkan hatimu.. huhuhu..eh..mak tiri akak baik tauk..

 Giliran somi akak pulak.. dia ni mmg style salam siap ade peluk2 tau.. ayah akak mmg tak biasa.. sbb adik beradik akak pon salam cium tangan jerk.. kadang kala siap pakej nangis tau laki akak..huhu.. hati tisu dia ni.. :P
 Ni adik bungsu.. kemain tinggi dewasa ini.. dalam family..dia la paling perkasa akak tgk..tahun ni ok la.. pagi raya dia tak keje.. tapi petang raya kene keje..siannyaaaa laaa..gamba adik bawah akak lupa nak snap..

 Nande Aqil.. salam pon main2 jerk..

Nande akif salam mak tok..

 Nande Amni plak salam2.. dia nak dwet raya jer tu..


Ni jerk adik bradik akak..abang long tak de.. huhu..sedih jerk muka tok wan anak2 dia tak cukup..



Meh salam2 ngan ayahanda ngan bonda plak ye anak2ku.. tahun ni Aqil n Akif dpt dwet raya..coz Akif puasa penuh..Aqil tinggal sehari.. syabas anak2.. moga tahun depan mereka makin biasa berpuasa..Eh..awra da bangun...yahooo..

Alhamdulillah..sempurna jua family akak bergambo tahun ni..walaupun abang Aqil buat mata putey..lantak la nak..janji dikau hado dlm ini potrait..

Ok..lagi sekali.. 

Ayahanda n bonda..kemain tok wan sampai petang bersampin..hehe.. suka hati akak tgk..jarang sekali berlaku ni...

Hak..hak.. akak laki bini..nasib bleh pelok bahu akak lagi ..huhu..moga hari raya mendatang lebih beri erti buat kita ye yang..hihi..

Tata korang.. ;)..Selamat hari raya maaf zahir n batin ye..mana tau ade salah n silap selama dok update blog..


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…