Langkau ke kandungan utama

1 syawal 2015

Assalamualaikum..

Selamat hari raya semuaaaaa... ;)
Alhamdulillah.. akak pose penuh wehh taun ni.. hahahha..tu pon nak kecoh.. amacam raya korang?..
Taun ni akak beraya belah usben.. sebelum raya tu akak dah balik jengok ayah akak di Termerloh dulu.. malam Khamis terus zass ke Tg.Karang pulak.. malangnya taun ni tak rasa kemeriahan jalan jam kat Highway..kikiki..tu pon malang ker..??? akak alek Termerloh jalan lengang giler.. sama la balik Tg.Karang..pon lengang... haihhh..pelik jugak ye..ape pun syukur la kan..perjalanan berjalan lancar.. tak la berjam2 dalam kete..ye dak..???

Macam biasa.. raya di Tg.Karang menunya lontong..rendang..tapi akak tak sempat snap.. kelam kabut taun ni.. sbb family usben akak lepas salam2 raya kene kluar berhari raya terus..hahah..masa orang makan akak still sibuk uruskan anak2 n diri sendiri..acaner tu..???lagi sadis akak lupa nak salam raya tahun ni ngan usben..adoiiii... camner la boleh akak lupa.. sampai hari ni blom mintak maaf raya lagi..huhu.. malam kang la akak mintak maaf.. hihi...



Aqil salam2 ngan nenek.. sebelum tu da salam da ngan atuk.. tapi akak tak teringat nak amek gambo..nebes nak salam raya ngan mak n pak mertua nyer pasai..wekekeke..:P..
So ade gambo Aqil jer lahhh...Dah abes salam2 semua.. terus start kete menuju ke rumah arwah embah usben..nenek still ada.. so kene la anak cucu ziarah dia.. masa bulan puasa baru ni embah pergi mengadap ilahi.. :(... Al Fatihah buat embah..

Anak kecik akak.. hihi.. siap kemas2 kuey raya kat rumah oyang ye.. nasib balang plestik nak..

adik2 ipar akak.. dah Aqil napa puteh matamu nak..hahaha..

Anak2 dara akak .. sibuk la kemas2 ..akak malas nak layan.. tinggalkan ngan apak derang la plak..

Ni la keluarga usben akak.. ada yang tak de,2 adik ipar akak yg perempuan beraya kat rumah mertua derang..
Raya taun ni panas terik kan.. berpeluh2 akak.. mcm mencangkul kat sawah plak rasa..huhu
Punya la bz..gambo family ni pon dah kul 6 petang baru sempat amek.. kalo tak memang tak de la kot gambo akak sefamily..huhu.. bukan senang ye nak amek gambo ngan kenit2 ni..

Akhirnya.. perferct di mata akak.. tengs adik ipar tolong snapkan gambo ni.. tu pon muka kelat anak2 akak.. penat dah ..hihi.. tema tahun ni konon nak ijau zamrud.. tapi nando ye..payah betoi nak sedondonnya.. tibai jer la wana mcm2 ijau.. nak mencari baju melayu anak2 kaler ijau ni pon kemain susah..huru hara akak tau..taun depan igt nak tema warna warni jer lahhh..senang..

Payah betui nak fefeeling gambo berdua bila anak2 ada ni.. taon lepas nak gambo berdia pon amni ada..taon ni pon sama..hahahah.. tak pe lahhh.. ai love u bang...ehhh..tetibaaaa...:P

Amni..lepas sebalang...sebalang dia makan kuey.. haiyoooo..ntah apa pesen budak ni..kalo beraya umah orang asik nak bawak balek balang kuey..ish..ish...yg belakang tu adik ipar akak yg bungsu...

tgk ni.. adoiii urut dada mama kau nak.. tetiba apa yg tak puas hati dak awra ni..berguling2 atas semen.. ^____ ^

Selamat hari raya abang akif... ritu ada usik dia nak hantar balik dia kat rumah cina yg akak jumpa dia dulu..saja usik dia sebab mata dia sepet mcm cina.. kemain nangis dia tak mo..hahahha.. tu la..sapa suh suka tak dengar ckp mama..eh..gila mama nak bagi abang akif kat orang..?? mama main2 jer la nak..

Beraya dengan paman rafik.. orang jawa paman tu pangkat pak cik...hebat lakonan mu nak.. hahahha..

 Meh bergamba lagi.. atuk ngan nenek sibuk besiap kat dalam rumah.. nak jalan2 raya lagi.. 

Permata hati akak.. amanah Allah.. tahun ni Awra dah berjalan.. tahun depan raya Awra dah besar Amni.. waaaa... besaq dah depa..

Ok la.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin ye semua.. mana tau ada tersalah kata ke..mengguris perasaan orang lain ketika akak post mcm2 entri kat blog ni..  dah.. makan kuey raya jgn lebeh2 sgt ye..sapa nak buat open house..akak sudi jer nak pegi..hihihi.. bye korang...

Ulasan

  1. tahun depan raya..awra dah ada adik...hehehhehehe Selamat Hari Raya Kakak...chewah kakak sangat... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah.. tahun2 depan akan datang mmg byk ni jerk la azz.. kilang anak dah tutup.. kihkih.. Selamat Hari Raya Azz..

      Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Perempuan mengandung- Sensitif

Kata orang wanita mengandung ni sensitif ye dak..?? hormon tak berapa nak stabil.. hari ni nyaris tak amek emergency leave.. akibat ketidakstabilan hormon aku ni.. memandangkan cuti tinggal 2 hari baik aku datang keje jerk.. simpan untuk hal2 yg lebey cemas.

Sejak menjangkau umur 30 an ni b la preggy mmg aku byk letih.. mcm entry sebelom2 ni kan.. keje rumah memang byk aku tak abes buat.. bab melipat kain.. haihhh tak de mood aku nak lipat.. nak plak si kenit asal aku lipat kemain dengki dia.. mesti nak punahkan.. nak marah.. kecik je aku nengok.. last2 aku campak je kain dalam bilik.. senang hati tgk super spontan II.. aku suka Jep n Pak Yus..kikiki.. ni kain baju anak2 plak kemain membukit dah aku nengok.. esok la nampaknya keje kemas mengemas ni..

Ok mari kita ke bilik ayor pulak.. minggu lepas dah aku sental bilik air anak2 .. tp idak la aku daya nak menyental 2 bilik air sekaligus.. itu mencarik pasal namanya.. so buat2 tak nampak je kesan kotoran itu.. tunggu2 jugak kalo en usb…