Langkau ke kandungan utama

Amni's Birthday Party


Salam semua...

Sihat ke korang sumua.. akak hari ni dah bersin dekat 20x.. mcm nak kena selsema jer ni.. ngan
batuk pon melanda ni.. sekuat2 seorang mama..akhirnya tuntas jua berjangkit batuk n selsema anak..huhu.. ni pon dah asik ngeluh2 Allah..Allah.. sebab tu Allah bagi sakit kan..suh igt dia lebih2.. Lagi kesian bila teringat anak2 batuk n selsema.. dah la kecik..sian nak bernapas pon susah.. Si kenit akak Awra pon malam2 batuk2 sampai nak muntah tu.. ishhh..seriau akak .. sian dia..

Minggu lepas 29.10.2015 besday puteri sulung akak si Amni.. Alhamdulillah.. 3 tahun dah usia Amni..


Beso dah si Amni ni.. ish..ish.. rasa nak nangis mama tgk Amni makin beso..huuuhuu..
Sblm besday dia.. hari2 ckp nak kek Frozen.. nak hadiah la.. eiii..mcm tau2 pulak besday dia da tak lama.. So akak rasa nak tunaikan hajat sang puteri cilik akak tu.. Hitung2 kalo beli kek secret recepi tu pon lebey kurang jerk .. bincang2 ngan usben ..akhirnya usben yg p menempah.. hahah.. 


Besday ni buat kat Taska Amni jerk.. biar la dia celebrate ngan kawan2 dia..lagi pun Amni da beso kan.. suka la tu dpt potong kek n tiup lilin.. abang Aqil n Akif sajer hanta ke situ untuk sama2 celebrate.. tapi akak n usben nando.. hehe.. nanti kalo mama n papa ade mmg tak menjadi la acara potong kek ni.. masing2 anje2 kededek.. Awra dah teruja.. mungkin jugak risau nampak api tu..haha..



Amni pelik kot.. lilin namo padam.. hahah.. gambo masa ngah tiup tak de,, cikgu Jannah tak bagi pon..huhu.. oh ye.. semua gambo cikgu Jannah yg snap..tengs ye Jannah.. ;).. Goodies bag tu akak buat sendirik jerk.. simple giler ..hahah.. gambo Amni boleh kecik pulak papa dia print.. hmmm..tak pe lahhh... janji ade.. beli sampul kertas tu.. ikat reben dahhh... 


Potong kek bersama-sama.. hehehe... Abang2 ni malu sebenornye.. 


Haaa.. kawan2 Amni.. tgk si Awra.. boleh plak dia buat tangisan air mata kat situ.. cikgu kata dia nak pegang pisau tu.. tapi Amni tak bagi..meraung la dia kat situ..huhu..Awra nanti ye... ton depan kita tempah kek lain..




Budak merajuk.. tak dpt pegang pisau...alolololo...

Dah ..tu jerk citer besday Amni.. Tertunai sudah hajat si kecil,,,mama pon da senang hati.. kek pon cantik jerk di mata mama.. Amni pon ceria jerk.. suka sgt dia.. Mudah2an Amni jadi anak solehah ... Insya Allah..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Perempuan mengandung- Sensitif

Kata orang wanita mengandung ni sensitif ye dak..?? hormon tak berapa nak stabil.. hari ni nyaris tak amek emergency leave.. akibat ketidakstabilan hormon aku ni.. memandangkan cuti tinggal 2 hari baik aku datang keje jerk.. simpan untuk hal2 yg lebey cemas.

Sejak menjangkau umur 30 an ni b la preggy mmg aku byk letih.. mcm entry sebelom2 ni kan.. keje rumah memang byk aku tak abes buat.. bab melipat kain.. haihhh tak de mood aku nak lipat.. nak plak si kenit asal aku lipat kemain dengki dia.. mesti nak punahkan.. nak marah.. kecik je aku nengok.. last2 aku campak je kain dalam bilik.. senang hati tgk super spontan II.. aku suka Jep n Pak Yus..kikiki.. ni kain baju anak2 plak kemain membukit dah aku nengok.. esok la nampaknya keje kemas mengemas ni..

Ok mari kita ke bilik ayor pulak.. minggu lepas dah aku sental bilik air anak2 .. tp idak la aku daya nak menyental 2 bilik air sekaligus.. itu mencarik pasal namanya.. so buat2 tak nampak je kesan kotoran itu.. tunggu2 jugak kalo en usb…