Langkau ke kandungan utama

Tahniah Abang Akif Hazim




As salam..
Musim hujandah tiba kan. sejukk jer sekarang ni..
Nak cerita kejadian minggu lepas..sebelum anak2 cuti sekolah..
Sekali lagi tahun ni.. muka akak  n usben terpacul untuk hari garaduasi Prasekolah
Hahahah.. nak wat mcm mana... Aqil n Akif beza setaun jerk... sekolah pon sama..
So pagi2 akak keluar coz nak anta Amni n Awra.. cuma akak tak rasa apa2 ..mcm taun lepas
cikgu Aqil awal2 dah gitaw Aqil akan amek hadiah..so eksaited la kan.. Tapi Akif ni cikgu tak bagi taw ape2.. jadi akak anggap Akif akan terima sijil tamat Prasekolah jer lah..

Lepas hantar Amni n Awra..singgah sarapan kejap ..makan nasik dagang.. laju2 makan takut terlewat plak.. usben lambat2 makan kalut akak suh dia makan cecepat.. sebab kali ni pun Akif terpilih buat persembahan.. so namo terlepas..;)





Wahhhh..siap ada bunga2 kipas.. ok lah..gigih la jugak cikgu2 wat background.. cuma tmpat mak pak duduk tu tak de kipas.. aaaa...akak tak leh la.. akak berdarah panas.. berpeluh2 akak sementara nak tunggu program start.. nasib ada kertas aturcara majlis tu..leh la akak kipas2 muka akak.. huhuhu..

Rupanya persembahan Akif sessi ke dua.. ooo..lambat lagi.. ada 2 kelas dulu terima sijil.. 

Yeehaaa.. anak mama dah ready nak ber boria.. cheaaa.. mama duduk jer kak khemah..papa la kulu kilir tangkap gambo anak.. heheh..

Akif muka dia masam jerk masa persembahan..buat pon mcm nak tanak jerk.. dia ni akak perasan tak leh nampak akak n usben... mula la mcm malu2 ...eiii geram betui..da tajuk boria tu boria suka-suka.. dah mcm jadik boria tak suka jer pulak akak tengok..haihh...

sLepas jer persembahan.. laju2 kene beratur pulak untuk terima sijil.. sian anak mama.. 
Masa ni akak cuba bayangkan Akif da dewasa..hahah.. akak dok dalam dewan.. tgk dia terima Diploma kaa ijazah ka.. hahaha...mintak2 la mama berpeluang nak..  Amin,..

iIngat Abang Akif terima sijil jerk.. sekali usben datang bawak aturcara majlis..senyum2 muka dia tunjuk nama Akif ada.. bukan satu.. tapi 2 anugerah.. waaaa..rasa bangga kejap ngan Abang Akif.. dalam rilek2 dia.. terpilih jugak antara 3 terbaik dalam kelas. Sebab Akif dia tak show off sgt mcm Aqil..hahahha.. Pencapaian budak prasekolah ni dinilai berdasarkan pencapaian derang sepanjang tahun.. Alhamdulillah.. tq Allah.. tq teacher sebab pilih anak akak..hukhuk..

Akif dapat no.3 dalam kelas PRA CERDIK

.
Satu lagi anugerah..Akif no.2 kedatangan terbaik dalam kelas.. wahhhh..sekali lagi mama kagum..anak mama antara yang rajin p sekolah walaupun ada kalanya ponteng jugak menemani mama ke sana ke mari..haha..rupanya ada lagi kawan2 yg suka ponteng erkkk..

So hari gaduasi tu..5x mama tengok Abang Akif kulu kilir naik pentas.. mana persembahan..terima anugerah.. mana naik pentas beramai2 ngan teacher2 semua.. sampai muka dia dah tak de senyum..penat..panas... hihi..

Abang Akif.. mama harap abang jugak akan cemerlang di masa akan datang.. walaupun mama tau saingan sgt hebat..tapi mama yakin Abang Akif mampu bersaing dengan kawan2 yang lain.. Mama jugak harap Abang Akif akan cemerlang jugak dalam bidang agama sebab Abang Akif cakap abang nak jadik USTAZ.. hihihi.. mama doakan nak.. moga Akif jadik anak soleh..dapat bimbing adik2 pula nanti.. Sayang Abang Akif..

Yang benar,
Mama Bangga

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…