Langkau ke kandungan utama

Raikan cinta cikgu Eina n Ana


As salam..

Dah musim cuti sekolah ni besamaan ngan musim orang kawen.. sana sini orang kawen..hehe.. so 2 minggu lepas cik eina pengasuh Awra melangsungkan perkahwinan nun di Johor sana.. survey2 dalam 2 jam perjalan boleh sampai..sebab kat Tangkak jerk.. bincang2 ngan usben ..so dia kata ok lahh..jom la raikan majlis derang.. lagipun akak nak tunaikan hadiah Aqil.. dia mintak akak bawak dia tido hotel kalo dia cemerlang dalam peperiksaan. Baiklah nak..sebab mama pon masa tu dah cabar Aqil.. tak sampai hati pula nak buat tataw jerk..janji..tetap janji..



 Ni dia bekas pengasuh Awra..muda lagi dia ni..awal 20an gitu.. masa akak hantar Awra baruu 3 bulan.. cikgu Eina tinggalkan Awra masa Awra dah mampu berlari.. sedih sangat.. tapi apakan daya.. Pada akak cikgu Eina mengasuh Awra mmg tip top.. elok jerk anak akak.. balik pon comey..wangi.. kalo Awra tak dtg..cepat2 wasap akak tnya napa Awra tak dtg .ehh..sampai mcm sekali tau dia.. kalo ade benjol ke lebam.. lajuuu jer dia tanya napa Awra jadik gitu.. kadang akak yg nebes..hahahah..

Kau tengok ni Kak Jah..Senah.. sampai anak akak tido pon dikepitnya.. sian dia nak makan pon payah.. sebab Awra ni anje..anje..sangat..tak leh tinggal.. tdo pon nak atas lengan.. nasib la cikgu Eina sudi melayan kerenah anak akak si bungsu keladi ni.. kalo pengasuh lain akak tataw la nasib Awra..huhu..

Jadi akak sgt2 hargai jasa beliau.. menjaga anak akak selama 8 jam sehari okehhh..ngan penuh kasih sayang plak tu.. budi baik dia hanya Allah la dpt balas..mmg akak tak terbalas dek..

Awra dah besar.. cepat masa berlalu.. tiap kali dengar Awra bercakap akak rasa mcm...ehhhh..nape cepat sgt Awra besa ni..tetibaaa akak panik..huh


Cantik cikgu Eina..tak sangka awak da kawen..huhu.. kecik2 pon dah kawen..hahahha.. didoakan moga jodoh berpanjangan dengan pilihan hati.. ewahhh..cepat2 buat baby..ehh..???

Ni kakak Cikgu Eina.. depa bersanding serentak hari tu.. pon bekas cikgu anak2 akak Aqil n Akif..  Cikgu Ana.. senang kan kawen serentak.. jimat kos zaman2 sekarang ni..seme bende mahal..kangkung pon mahallah..ceh..

Ni pon bekas cikgu anak2 akak.. cikgu Yana.. byk jasa beliau mendidik anak2 akak ni..dr Aqil..sampai Amni.. Awra jer dia tak sempat.. baik2 la cikgu ni,, bujang lagi,,tapi not available dah rasanya..

Siap ader photo booth .. zaman2 sekarang kawen..mcm2 kan.. 


Macam kecik pulak akak dalam gambo  ni..hahahha..perasan sgt da ni.. Di sini..akak nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat CIKGU EINA & ANA... moga berbahagialah hingga syurga.. Selamat menjalani the real kehidupan as usben n wife.. yg selaunya manis..kadang2 pahit..dan adakalanya pahit jugak.. Terima kasih jemput kami datang..sedap nasib beriani kambing.. terbayang2 lagi nasik..aaaa..sedapnyaaaa... Ini fist time laki akak sampai Johor tau..haha...ok lah..sampai sini dulu.. next Enri kenduri cikgu Jannah pulak..;)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…