Langkau ke kandungan utama

Keputusan periksa 2016

Assalamualaikum..

Lamanya tak citer ape2 kat blog ni.. sian ..dah la blog sendu..follower sendu..penulis blog lagiii la.. hihi.. tak pa..tulis blog ni bukan akak nak cari follower..saja siok2..

Baiklah..dah akhir tahun kan.. periksa sudah.. lega hati akak..anak2 pon bebas jer main tanpa ingat buku dah.. biar la.. biar diorang rest dulu.. kasi chance.. ;)..

Zaman teknologi ni mudah kan..nak semak keputusan peksa anak2 pon mudah..debar2 nak tgk keputusan peksa.. tuhan jer la yg tau..

Ada kawan share kat laman sosial facebook.. Dr Fadhilah Kamsah kata jgn riak show keputusan peksa anak ..tunjuk slip peksa dapat 6A.. 10A..

Zaman dah berubah..teknologi canggih.. akak suka amek positif benda2 ni.. kau ingat senang ke nak dapat 6A..10A..8A..?apa salahnya ibu bapa nak share kegembiraan dengan kejayaan anak2 diorang..kita tak tak tau..mcm mana mak pak n anak2 diorang struggle nak dpt keputusan mcm tu.. Mcm2 usaha diorang buat..abeskan duet tuisyen sana sini..anak2 bekerja keras nak dpt result elok2.. ada kalanya tak tido malam bagai...kita mana tau.?.. yg kita tau kondem..kata riak..menunjuk..kemmmonnn.. jgn negatif sgt boleh tak.? Patutnya kita celebrate kejayaan anak2 kawan2.. mintak tips..mana tau kita leh practice kan utk anak2 kita pulak..

Ada tu smpai siap jadi musuh pulak..sbb jeles..anak kau tak pandai..anak dia pandai.. tak yah nak perangai mcm tu lahhh.. rezeki memasing.. kita dulu pandai zaman sekolah pon.. ada yg keje biasa2 jer skrg kan..? :p..so tak yah nak berperangai huduh..amek dr sudut positif..chewahhh..

Jom akak share keputusan peksa Aqil n Akif..



Nampaknya keputusan Aqil tak berapa memberangsangkan akhir tahun ni.. bila dia tau dia dpt no.18..sedih..akak nampak air mata bergenang..sbb aqil dr darjah 1..sampai darjah 2..dia biasanya akan top 10 sajerk.. tapi ujung tahun ni..tiba2 pihak sekolah bahagi peratusan kepada 11 subject..sedangkan sblm2 ni hanya amek 6 subject teras UPSR.. so masa diorang nak pekse ritu ..akak tekankan hanya subject teras BM..BI..Math..Sains.. tup2 tanpa diberitahu akhir tahun ni pihak sekolah kira semua subject.. mmg akak frust sgt..sedih pon ada.. tapi tak pa.. tahun depan kita try lagi.. yg penting 6 mata pelajaran tu Aqil dah buat terbaik..mama ttp bangga..



Keputusan periksa Akif..tahun 1..
Mmg mengejutkan lah.. mmg Akif improve sgt2.. dia pon mcm tak percaya..haha.. Akif lemah English..so masa nak peksa..mmg koww koww akak n suami ajar Akif english.. masa tgk result rasa nak lompat bintang..hihi..happy sgt .. ;)..semua subject mmg straight A's but akak tau saingan sangat2 sengit..welldone anak2 1 berlian..akak suka saingan mcm ni..ni buat akak rasa akan usaha lagi lebih.. ehhhh.? Over mak korang kan.? Hahaha..maksud akak akan usaha bersama anak2 menuju kejayaan gituhhh...

Nak tengok result KAFA pulak..mcm mana rupanya..pasai akak tgk depa rileks sgt..2 periksa clash dlm masa yg sama.. aduiii..sian jugak tgk anak2.. tak pe..yg penting kita dah usaha..doa.. mama bangga ngan anak2.. moga terus maju jaya..mama syukur semua masih bertahan dlm kelas tu.. Alhamdulillah..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Nak tau jantina anak semasa mengandung melalui selera makan

tajuk macam ye ye ajerk...heheheh...sila abaikan tajuk...sajer wuat gimik...just nak share jerk ngan korang2 pengalaman aku time preggy dulu...maklum ler mengandung pun dah 4 kali...tapi anak baruuuu 3 heheh...

1) masa pregnant aqil (anak sulung) aku suka sgt:-..

-suka sgt menda manis....kuey manis...colat...eskrim...ape2 yg manis lerrr...
-suka makan ikan...tapi x ler makan seafood lain...ikan mmg suka sgt2...
-suka tido mengiring ke kiri...(coz baby dok belah kanan...tanak tindih baby..)
-suka kemas2...masak bagai...
-suka cekodok pisang (hasilnyer anak pun suka makan pisang..hahah..)

tapi...x suka :-

-makan bege bese tuh...ala...mcm Ramlee bege tuh....x suka rasa dia...(bege mcd suka plak...hhahah..)
-x suka sgt mkn ayam or masak ayam...eee  geli rasa masa tuh...

n resultnyerr aku dapat..baby boy...;)

2)masa pregnant akif(anak ke 2)

- sama mcm pregnant aqil...suka manis2...x suka makan ayam...n sumer nyer adalah sama di atas..
- mengidam sgt nak p cameron...last2 dah 8 bulan br …

DETAILS SCAN - Pusat Rawatan Islam AZ-ZAHRA Bangi

Semalam dah janji nak sambung kan..  sebelum tu jamu mata dulu dengan roti bakar ekrim..hikhik.. ;)

 Actually ni gambo lunch semalam ngan en usben.. sementara nak tunggu appointment kul 1.30pm.. oleh kerana aku ngan usben da kenyang.. kitorang order menda ni jer kat Kopitiam Bangi kot..blakang Az zahra jerk.. masa tgk menu melior tgk roti tu plus tekak aku terasa nak makan ekrim..

 En usben sy mmg giler kopi.. so tunjuk je kat menu tu coppucino ice blended.. ntah kenapa aku ni tak baper gemar plak air2 yg di campur eskrim.. muak kot.. so usben je la minum sampei habis..
 Masa menunggu kol 1.30 pm tu aku kemain berdebar2 ..bodo sgt rasa.. takut pun ader.. mmg aku neves giler nak jumpa anak dalam perot time ni.. first time aku decided nak wat details scan ni.. sebelum ni scan2 biasa jerk..byknya kat klinik kesihatan tempat aku check up.. tapi kali ni aku nak cuba details scan ni..maklum la ..kali terakhir ngandong kot.. mueheheh.. malam tu siap berdoa mintak segalanya ok n paling aku n…

Air Terjun Kemensah (P.I.C.N.I.C) lagi.

As salam..

Minggu lepas 5/10/2013 setelah 2 minggu merancang nak berpicnik..akhirnya menjadik jugak..biarpun tak ramai tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar ewahh..:)

So aku ngan bebudak opis (semua lelaki hahha) decided nak cuba mandi manda kat kemensah ni..terjumpa kat blog sape ntah lupa pulak..maafkan saya. huhu.. Kemensah waterfall ni dekat ngan Zoo Negara..tapi atas  lagi.. yg menariknya tempat ni ader chalet2 yg kita boleh sewa dengan harga berpatutan.

Dari Putrajaya kami berkumpul kat Petronas presint 9.. so tak ramai yg pegi..3 bijik kete jerk pun..jadik lahhh..yg lain haremmm last2 minit canceled..okey fineee!!!


Oleh kerana aku pon first time datang.. idak la aku tau mana nak pegi.. at last kete kami berenti kat chalet Celi ni.. Kononnya nak pegi ke teratak angah.. tapi non jumpa.. Celi pon celi lahhh... Konsep kat sini adalah sungai persendirian. Korang boleh sewa chalet or sewa pondok jerk macam kitorang. Adalah lebih elok kalau nak tempah chalet call dulu sebelum datan…